Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Łączenie z radiem samochodowym poprzez USB

(Temat utworzony: 21-11-2021 09:47 PM)
4204 Wyświetlenia
raprezezrana
Explorer
Opcje

Witam

Od tygodnia jestem posiadaczem  samsunga s20 fe 4g snapdragon, posiadam w aucie radio pioneer deh-s1010ub z obsługą android poprzez usb. Wcześniej miałem samsunga A3 2017, po podłączeniu do radia normalnie się parował, aplikacja Spotify, normalnie przesyłany dźwięk, radio obsługiwało przełączanie utworów. Teraz podłączam S20 i radio zaczyna wariować, ciągle lata napis USB USB USB, tak jakby łączyło i rozłączało, łączyło i rozłączało. Do radia jest aplikacja ARC, jednak nie trzeba jej używać bo stary samsung normalnie działa bez aplikacji. Jeśli mam ją zainstalowana na s20 to aplikacja też wariuje jakby się próbowała połączyć i traci połączenie, tak skaczą komunikaty na przemian i nie łączy telefon. Zmienię ustawienia w radiu na opcje obsługi Memory, no to wtedy jest normalne połączenie, ale nie jest przesyłana muzyka ze Spotify. Za pierwszym razem odpalało mi muzykę z urządzenia czyli jakieś dzwonki, teraz nie odpala nawet tego po chwili jest error na radiu. Zmieniam ustawienia podłączenia usb na telefonie przykładowo na same ładowanie, no to na radiu wyskakuje USB no audio, resztę radio nie obsługuje. A3 2017 podłączam z ustawieniami radia na "kontrola przez aplikacje" i odrazu łączy, odpala się Spotify, odrazu muzyka leci a z s20 fe jest problem. Ktoś wie jak to rozwiązać?

0 Like
raprezezrana
Explorer
Opcje
Nic nie pomaga. Reset radia nic nie dał. Reset ustawień USB nic nie dał. Kabel oryginalny. Wyłączyłem szybkie ładowanie, pomyślałem, że może przez to. Debugowanie włączałem, wyłączałem, ustawienia USB i nic. Zauważyłem że nie wyświetla mi się ten komunikat "Zezwalaj na dostęp do danych telefonu" mimo, że usuwałem dane z USBsettings. Nagrałem filmiki jak się telefon zachowuje i radio, ale tutaj widzę że tylko zdjęcia można wrzucać.

@Radek40 a kabel jaki używasz?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
To dziwna sprawa. Używam tez kabla oryginalnego, ale właśnie sprawdziłem na lepszym zamienniku i też łączy się bez problemu.
0 Like
raprezezrana
Explorer
Opcje
A jakie dokładnie masz te radia ? Jakie modele ? Może moje jest po prostu za stare na androida 11, chociaż kupowałem je z 2lata temu..
A Samsunga masz s20 zwykłego czy s20 fe ?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jedno to AVH 190 DVD drugie DEH 17000B Ja mam S20+ 5G, ale sprawdzałem też na telefonie brata on ma S20 FE i działa i na jednym i drugim radiu.
0 Like
raprezezrana
Explorer
Opcje
Kuźwa to nie wiem chyba ja tylko muszę mieć takiego pecha. Przerobilem wszystkie możliwe opcje z wsparciem technicznym. Został jedynie reset do fabryki i test na czystym systemie... porównuje te radia ze sobą, to praktycznie ten Twój DEH 17000B z moim deh-s1010ub to, to samo... te same opcje, nie wiem który rok produkcji, ale wydaje mi się, że podobny... myślę już nad jakimiś sterownikami do radia.. może te z Twojego modelu. Nie wiem... jak przełączam w radiu na sterowanie z Memory
, no to niby się łączy, na radiu jest USB MTB, wyskakuuje opcja Zezwalaj na przesył danych na tel, ale co jak ja z tym nic nie mogę zrobić, nie ma przesyłu dźwięku, muzyka spotify leci z telefonu... przełączam te opcje podłączenia USB, no to daje np. Tylko ładowanie, to na radiu wyskakuje No Audio, daje MIDI to wyskakuje N/A USB NA RADIU, daje Przesył danych/Android Auto to przez chwilę jest FORMAT READING A po chwili error19 i koniec. Przełącze na sterowanie aplikacja android i odrazu radio jakby się włączało i wyłączało USB USB USB lata...
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
No to bardzo dziwna sprawa w takim przypadku. Ale skoro mówiłeś że na A3 2017 działa ci beż problemu to wszystko wskazuje że jest zła współpraca między twoim radiem a telefonem z nowszym androidem. Możesz spróbować zrobić reset telefonu ale ciężko powiedzieć czy to pomoże. Mój S20+ Jest z Play a brat ma Xeo A działają beż problemu.
0 Like
raprezezrana
Explorer
Opcje
Nie wiem, spróbuję jeszcze jutro, choć wątpię, że to pomoże.. nie wiem o co chodzi praktycznie takie same są te radia i u Ciebie śmiga... Co ma Twój brat?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
No właśnie nie ma żadnego problemu czy podłączam swoją S20+ czy jego S20FE łącza się z radiem i jednym i drugim beż problemu
0 Like
Balik2
First Poster
Opcje
Rozwiązałeś ten problem , bo ja mam to samo , samsung działa z innymi radiami a z Pioneer wariuje
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Balik2  Próbowałeś podejmować te same kroki, co użytkownik powyżej? Podaj też więcej informacji jaki model radia, jaki dokładnie model telefonu. Wypróbuj różne przewody i różne ustawienia debugowania USB w trybie programisty. Jeżeli będziesz przywracał ustawienia fabryczne - nie przywracaj od razu kopii zapasowej i rób test na czystym systemie.

0 Like