Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy powinno być Google Discover?

(Temat utworzony: 20-01-2022 08:38 PM)
1657 Wyświetlenia
janek27
Explorer
Opcje
Cześć, 

Na filmikach pokazujących zamiany w Androidzie 12 w Samsungach widnieje opcja, że przesuwając pulpit w lewo można używać Google Discover zamiast Samsung Free. Czy w Polsce ta opcja jest niedostępna w S20 FE 5G, brand Play u mnie tego niestety ma. Pierwsze zdjęcie jest z internetu żeby pokazać o co mi chodzi. 

image

image

image

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@janek27 @ksaw1987  @W99 @PrzemekM  Google Discover jest jak telefon miał od razu One UI3.1.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

15 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, z tego co wiem Google discover jest do wyboru od modeli z serii s21. Na s20 nie da sie go na tą chwile aktywować
ksaw1987
Apprentice
Opcje
Dziwne. U mnie na a52s jest i to przy One UI 3.1. Może nie masz zainstalowanej aplikacji Google?
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
@PrzemekM a ty masz na Note 10 plus? Bo ja ani na N20Ultra ani S10 nie mam
janek27
Explorer
Opcje
Po napisaniu tego tematu wyskoczyły mi inne właśnie z podobnymi odpowiedziami. Aż dziwne, że nie da się tego jakoś doinstalować bez zmiany launchera, szkoda
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@janek27 funkcja jest dostępna na serii S21. Funkcja Google Discover obecnie jest dostępna tylko na tej serii urządzeń. Możliwe, że w kolejnych aktualizacjach inne modele również uzyskają tą funkcjonalność.

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dokładnie. Pytałem o dostepnosc na twoim urzadzeniu bo użytkownik @ksaw1987 niby ma
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@W99  też nie mam

Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@janek27 @ksaw1987  @W99 @PrzemekM  Google Discover jest jak telefon miał od razu One UI3.1.

anonim2
Pathfinder
Opcje
Wprowadzanie w błąd, doszukał się Pan nieistniejącego związku. Brak discover nie ma nic wspólnego z systemem który telefon miał w przeszłości. Liczy się ten obecnie.

System Android 12 nie ma żadnych przeciwskazań by korzystać z danej funkcjonalności bezpośrednio oferowanej przez producenta systemu w danej wersji.

Powody prędzej będą nietechniczne: umowa z producentem aplikacji upday lub polityczne, rozróżnienie nowej serii jako tej z nową funkcją. Podobnie jak przedmówcy liczę że po zniknięciu z dystrybucji starej serii S20 powody rozróżnienia przestaną istnieć i producent telefonu przestanie wykluczać google discover z własnej kompilacji systemu dla poprzednich ale ciągle wspieranych modeli.

Nie dziwi chęć użycia apki google'a: jakość źródeł we Upday/Free jest słaba. Brakuje tej aplikacji możliwości użycia innej przeglądarki niż chrome w trybie jasnym.
0 Like