Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S10e zmiana koloru obudowy.

(Temat utworzony: 05-09-2020 01:10 PM)
537 Wyświetlenia
Vitas
Navigator
Opcje

Gdybym, odpukać, zbił tylnie szkło to mogę zlecić wymianę na inny kolor? Teoretycznie nie powinno być problemów chyba, że serwisy muszą się trzymać ścisłych reguł. Szukałem podobnego tematu w google ale chyba nikt tak nie próbował jeszcze.

5 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Vitas  Nie jestem pewien ale najprawdopodobniej nie. Serwis podczas takiej wymiany opiera się na specyfikacji urządzenia, czyli jak miał dany kolor to będzie musiał być ten sam.

Vitas
Navigator
Opcje

Gdyby to była wymiana na gwarancji to wiadomo, że dadzą taki sam kolor. 

Ale gdybym sam musiał zapłacić to jakie dla serwisu będzie miało znaczenie? Cena szkła jest taka sama niezależnie od koloru. Gdybym zostawił czarną ramkę to miałbym unikalny telefon. Oczywiście teoretyzuje ale ciekawy jestem stanowiska serwisu. Akurat kolory w s10e są ładne więc myślę, że niejeden zmieniłby kolor gdyby wiedział, że jest taka możliwość.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Najszybciej uzyskasz informację kontaktując się z punktem serwisowym. Jak otrzymasz odpowiedź to daj znać jakie jest stanowisko serwisu w tym temacie.

Vitas
Navigator
Opcje

Z pewnością za jakiś czas zapytam ponieważ mam dość brandu i muszę zmienić. Co prawda będę to robił w Holandii ale aktualizacje przychodzą w tym samym czasie w przeciwieństwie do brandu gdzie aktualizacje mam co 2 miesiące, czerwcowej w ogóle nie dostałem a sierpniowa była 30 sierpnia 😂 do niedawna mój stary a5 2017 z Holandii miał aktualniejsze łatki. 

Na miejscu dowiem się czy można zmienić kolor. Ostatecznie równie dobrze sam mogę kupić oryginalną część i po prostu zlecić wymianę.

0 Like
ŁukaszD
Pathfinder
Opcje

@Vitas Daj znać czy udało się to wykonać 😉

0 Like