o 15-12-2018 03:43 PM
Nedaří se mi nastavit natvrdo jednu ze dvou SIM karet pro volání a SMS. Stále mi to dává na výběr.
Vyřešeno! Přejít na řešení
o 17-12-2018 01:13 PM
Hm, jsi nejméně druhý s podobným problémem v krátké době, snad tam nemá Samík nějakou botu...?
To nastavení "Potvrdit kartu pro hovory" máš vypnuté? Ale i s tím by to mělo dělat tak, že se ptá jen v případě, že jsi naposledy volal z nepreferované karty.
Napadá mě, zkusit smazat data u aplikace Telefon?
o 17-12-2018 08:22 PM
Ano, to nastavení mám vypnuté.
Zkoušel jsem a když volám přes rychlou volbu, tak to automaticky začně volat z předdefinované SIM karty.
Pokud ale volám skrz telefonní seznam, tak mi to stále dává na výběr z obou.
o 18-12-2018 05:15 AM
Jak to přesně myslíte?
Když otevřu aplikaci telefon, přepnu na kontakty, najdu ten správný, klepnu na něho, tak se zobrazí volba volání. To je normální.
Pokud začnu vyhledávat přes T9 a přejedu po kontaktu zleva doprava, vytočí to přes výchozí SIM. Pokud zapnete to nastavení, tak v případě, že jste naposledy volal z ne-výchozí SIM, zeptá se, kterou SIM chcete použít.
Pokud jde o zobrazení toho prvního obrázku, je to OK. Pokud se vám zobrazuje pořád ten poslední, je něco špatně.
o 18-12-2018 05:51 AM
Tak teď už to chápu
Myslel jsem, že když je předvolená ta SIM karta, tak by to v tom seznamu nemělo dávat na výběr a měla by tam být jenom jedna možnost.
Takhle to tedy funguje, jak má. V kontaktech mám na výběr z obou. Ale pokud volám vyhledaný kontakt posunutím zleva doprava, tak to volá skrz výchozí.
Děkuji moc za vysvětlení.
o 18-12-2018 07:23 AM
Super
Můžete prosím odpověď, která vám pomohla, označit jako řešení pro ostatní?