Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Stále nemám Android 10

(Téma vytvořeno: 05-02-2020 03:40 AM)
5976 Zobrazení
Fivestar
Pathfinder
Možnosti

Android 10 se už stahuje i na Galaxy S9 a ačkoliv mám  Galaxy S10, stále nic nemám. I Smart Switch mi hlásí, že mám mobil aktuální. 

Je tu někdo se stejným problémem? 

0 Like

8 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
Reliks
Voyager
Možnosti

Zdravím @Fivestar 

Jak už napsal @fajnSnek , telefon je původní distribuce slovenský T-Mobile který nejspíš prodejce přeflashoval na volnou distribuci a protože sestavení G973FXXU1ASD4 pro BTU nikdy nevyšlo, aktualizace není možná jinak než přes Odin (případně by snad byli schopný to za úhradu udělat v servisu).

Protože ale S10 má jako výchozí CSC v Multi_CSC OXM BTU, nejspíš se nepodaří tam český XEZ dostat.

Jsou dvě možnosti.

Buď stáhnout a přes Odin flashnout poslední dostupný firmware pro BTU https://www.sammobile.com/samsung/galaxy-s10/firmware/SM-G973F/BTU/download/G973FXXS3BSL4/310024/ nebo z telefonu udělat původní slovenský TMS https://www.sammobile.com/samsung/galaxy-s10/firmware/SM-G973F/TMS/download/G973FXXS3BTA2/314261/ také stejným způsobem. Pak už by měli aktualizace chodit normálně.

Postup od @fajnSnek ze strany 2:

1) Stáhnete FW, asi bude nejlepší poslední verze, tak rovnou 10

2) Stáhnete program Odin Download Odin v3.14.1

3) Použijete CSC..., ne ten druhý soubor CSC_HOME

4) Telefon pak naběhne se změněným CSC, ale bude nutné tovární nastavení, takže doporučuji zálohu.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@Fivestar udělal by jste to tak, že by jste nahrál přes Odin ROM pro TMS, a pak použil CSC soubor bez přípony HOME. Podom udělat tovární nastavení, ale bez vložené SIMkarty, je to tak @Reliks ?

fajnsnek2

Řešení
Reliks
Voyager
Možnosti

Myslím že je to jedno jestli je vložená SIM když se flashuje operárský firmware. Já osobně bych jí v telefonu normálně nechal.

Jinak když se použijí soubory BL, AP, CP a CSC (nezaměnit s HOME_CSC) tovární nastavení se provede samo už tím přehráním firmwaru, takže nezapomenout nejdřív udělat zálohu.

EDIT: Teď koukám že TMS je Multi_CSC ODX, takže možná by se mohlo změnit s vloženou SIM kartou CSC na český T-Mobile takže jak píšeš @fajnSnek , raději bez SIM karty.

Řešení
Fivestar
Pathfinder
Možnosti

Ok a moc díky. Dám sem vědět,  jak to dopadlo.

Řešení
Reliks
Voyager
Možnosti

Případně na stahování ofiko firmwaru jde použít nástroj Samfirm z XDA. Stačí do modelu dát SM-G973F a pod to do regionu TMZ a firmware se stáhne za pár minut. https://forum.xda-developers.com/galaxy-tab-s/general/tool-samfirm-samsung-firmware-t2988647/amp/

Řešení
Reliks
Voyager
Možnosti

Musí se to dělat na PC. Stáhnout firmware, rozbalit někam do složky, spustit Odin, vypnout telefon, zapnout do download módu, připojit k PC, vložit jednotlivé soubory tam kam patří BL, AP, CP a CSC a spustit. Za pár minut je hotovo. 

Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Je to tak, vyplnit ty soubory co byly v tom souboru co jste stáhl. Dát CSC bez Home a nic nezašrtávat. Nahrávat s vyndanou SIM. Telefon přepnete do Download módu a pak dáte Start. 

fajnsnek2

0 Like
Řešení
Reliks
Voyager
Možnosti

V download módu nedělat nic. Vždycky zapnu download mód, spustím na PC Odin, připojím kabelem tel, přidám jednotlivé soubory tam kam patří a pak jen spustit na PC vOdinu start GetThumbNail.jpeg.jpg

105 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký den @Fivestar 

Můžete sem prosím vložit screen (celé obrazovky)  z Nastavení -》O telefonu -》 Informace o Software

Zajistíme jakou máte distribuci,  případně poradíme co dál. 

fajnsnek2
Fivestar
Pathfinder
Možnosti

Screenshot_20200205-075847_Settings.jpg

0 Like
Fivestar
Pathfinder
Možnosti

Screenshot_20200205-075859_Settings.jpg

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Potřebuji tuto položku 

Screenshot_20200205-082635_Settings.jpg

fajnsnek2
Fivestar
Pathfinder
Možnosti

Screenshot_20200205-085415_Settings.jpg

0 Like
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Jelikož tam je BTU a ne XEZ, tak to není oficiální česká distribuce. Máš telefon určený pro jiný trh a nebo, nedělal jsi přes Odin změnu ROM?

Fivestar
Pathfinder
Možnosti

Co na to říct? Nedělal jsem nic. V příloze mail od prodejce. Už tehdy mi bylo divné, že anoncoval Cz distribuci a na krabičce byla nalepka Slovak telekom.Screenshot_20200205-091327_Samsung Internet.jpg

0 Like
Fivestar
Pathfinder
Možnosti

BTU je podle Phone info pro Velkou Británii a Irsko. Tak nevím.Screenshot_20200204-164927.jpg

0 Like
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Také jsem zrovna teď dohledal stejnou informaci, že BTU je Velká Británie.