Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Kapacita baterie a aktualizace aplikací Samsung

(Téma vytvořeno: 09-05-2023 02:23 PM)
273 Zobrazení
Fidla1095
Voyager
Možnosti
1. Někde jsem četl, že po určitém počtu nabití baterie o 30 % a více klesá kapacita baterie. Jak se to projevuje?

2. Po ukončení softwerové podpory budou se aktualizovat aplikace Samsung a případně jak dlouho? Ptám se proto, protože Microsoft má softwarovou podporu pro své aplikace na mobilních zařízeních na 4 poslední aktualizace softwaru tzn. v případě androidu 4 poslední aktualizace androidu. 
0 Like
13 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @Fidla1095 

K Vašim dotazům:

1) Tyto teoretické rady obhledně baterií si člověk přečte různé, ale osobně mohu říct, že pokles baterie u zařízení Samsung zásadně nepozoruji. Dokonce ani Galaxy S10+, který měla moje manželka a opravdu mu dávala poměrně zabrat, kdy byl často vybitý do 0%, nabíjel se v různých částech dne o pár procent, tak kapacita baterie poklesla cca o 20% po 5 letech. Nejvíce by jste asi baterii uškodil pokud by jste telefon nechával vybíjet pravidelně do 0% speciálně při chladném počasí, nebo dával telefon na bezdrátovou nabíječku 20x denně apod, ale tyto extrémy v reálném životě většina lidí nedělá. Myslím, že pokles kapacity je normální, a bude to někde mezi 5-10% za rok dle zacházení. 

2) Po skončení podpory si myslím, že aplikace budou určitě ještě minimálně 2-3 roky aktualizovány, záleží na aplikaci, ale může to být i déle. Kolega má můj starý tablet Galaxy Tab s Androidem 6 a překvapivě toho funguje docela dost. 

fajnsnek2
0 Like
Fidla1095
Voyager
Možnosti
1. Myslel jsem jak se to projevuje na obrazovce? Teď to mám nabité a svítí mi 100 % pak mi tam bude svítit máx. 80%?
0 Like
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Ne, to určitě ne 😉
A co se týče Vašich dotazů, tak můj telefon vždy ještě putuje po rodině a ty % baterie odpovídají zhruba, jak píše kolega. A můj syn měl ještě nedávno model S9 a stále aplikace od Samsungu aktualizoval. Pamatuji si, že měl potíže pouze s aktualizací google chrome.

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Jak píše kolega @potasm 

Na výkon HW to dopad určitě mít nebude, jen zkrátka už telefon nevydrží tak dlouho jak když byl nový. Jak říkám, v rodině má také hromadu Samsung zařízení, a když to porovnám s pracovním Xiaomi, tak Samsung je v tomhle úplně jinde než ostatní značky, i po letech pracuje spolehlivě. 

fajnsnek2
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

1) Možná vám to ukážou nějaké specializované aplikace, ale jinak jak už bylo zmíněno, to poznáte možná na mírném poklesu výdrže. Osobně jsem to nikdy moc neřešil a všechno je fajn.

2) Tady je třeba rozlišit aktualizaci ve smyslu, aby to fungovalo a přinášení nových funkcí. Každá aplikace v Androidu cílí na nějakou verzi systému. Google nedávno začal vyžadovat, aby všechny aplikace v obchodě Play cílily na max. 2 verze dozadu oproti aktuální. Jenže v praxi to moc neznamená, protože jedna věc je cílení, druhá reálně využívané knihovny. Já tak celkem v pohodě provozuju aplikaci určenou pro Android 4 na Androidu 13. Je běžné, že autoři aplikací třeba jen zvedají ten cílený Android, ale jinak nic nemění.

Další věcí jsou nové funkce a tady už lze narazit. Pokud máte teď OneUI 5.1 a nějaká aplikace bude využívat třeba nějakou pokročilou detekci spánku, která přijde až s OneUI 6, nejspíš ani nepůjde nainstalovat. Je třeba rozlišovat verzi Androidu a verzi OneUI. S aplikacemi třetích stran by neměl být problém, u aplikací od Samsungu bych po ukončení hlavní podpory s novinkami spíš nepočítal.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
Fidla1095
Voyager
Možnosti
Myslel jsem z obchodu Samsung, pro aplikace, které jsou vestavěné do systému One UI např. Samsung members, bixby, jestli bude dostávat aktualizace popř. jak dlouho?
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti
Jak jsem psal, tam bude záležet, jestli budou využívat nějaké novinky z novějšího OneUI. Members bude určitě v pohodě, stejne tak treba Samsung mail nebo browser, ale u Bixby bych s tím nepočítal, stejně tak u S Health.
Bral bych případnou delší podporu spíš jako příjemný bonus, než jako pravidlo.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Jak jsem již psal, aktualizace od Samsung aplikací chodily na S9+ i po ukončení podpory. Nemůžete sice očekávat veškeré inovace co s nimi můžou přijít, ale aktualizace fungovaly. Jak přesně dlouho a které to Vám tu s jistotou nikdo neřekne.

0 Like
Fidla1095
Voyager
Možnosti
Ten 2. dotaz je proto, protože je to můj první telefon dotykový a když jsem ho kupoval 6.8.2021 tak to bylo 10 měsíců kde zahájení prodeje tohoto telefonu má softwarovou podporu do listopadu 2024 a mě maminka říkala ať mám telefon minimálně 4 - 5 let tzn., že nevychází délka softwerové podpory s délkou doby, kdy ho mám používat.

Moc bych prosil za všechny lidi, kteří používají FE tak aby:
1. Samsung Galaxy s20 fe 5g byl softwerově přiřazen k Samsung Galaxy S21, S21+, S21 Ultra.
2. Samsung Galaxy S21 FE byl softwerově přiřazen k Samsung Galaxy S22, S22+, S22 Ultra.

Protože obě dvě FE telefony vyšli cca 8 - 10 týdnů před zâkladní variantou S následujícím roce. Myslím, že je to fér, když se FE telefony spojí se základní variantou S následujícího roku.
Se srdečným pozdravem
FILIP Kmoch
0 Like