Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Přehřívání při nabíjení

(Téma vytvořeno: 04-05-2023 12:37 AM)
1126 Zobrazení
dejv21
Journeyman
Možnosti
Čaute skupino mám problém při nabíjení se mi telefon extrémně zahřívá co se s tím dá dělat ?
0 Like
7 Odpovědi
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Dobrý den @dejv21
používáte originální nabíječku? Pokud ne, použijte originální příslušenství. Nemáte nový kryt? Může dělat problém. A co je u Vás extrémní? To bývá dost subjektivní pocit, to co jednomu připadá jako přehřívání, druhý bere jako normální. Používáte rychlé nebo super rychlé nabíjení? V tomto případě se telefon může více zahřívat. Pokud nabíjíte telefon bezdrátově, může telefon generovat teplo v důsledku ztráty energie během bezdrátového přenosu dat. Telefon se zahřívá, i když na něm nic během nabíjení neděláte? Běží Vám nějaké aplikace na pozadí, případně zkusit vypnout. Odkdy tahle situace trvá? Proběhl nějaký update? Pokud ano, můžete provést wipe cache, viz návod.
https://www.hardreset.info/devices/samsung/samsung-galaxy-s20-5g-sd865/wipe-cache/

Gold Dejv
Hotshot
Možnosti
Hezký den, používáte kryt, na jakém povrchu nabijíte?
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den,

nejprve pár dotazů: jedná se o nový telefon, resp. dělá to od začátku nebo se to začalo dít až později? Dá se udržet v ruce nebo už opravdu pálí?

prosím nainstalujte si tuto aplikaci: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.digibites.accubattery

Použijeme ji na jedinou věc, a to na kontrolu teploty baterie. Připojte telefon na nabíječku a až se vám bude zdát, že je zahřátý, zkontrolujte teplotu. Do nějakých 40 -45°C není důvod panikařit. Pokud by to bylo výrazně víc, je tam objektivní problém.

Obrázek WhatsApp, 2023-05-04 v 06.57.31.jpg

Aplikace ukazuje bambilión informací, nakolik se jim všem dá věřit, si nejsem jistý, ale čtení teploty baterie je v pořádku.

Pokud by byla teplota opravdu vysoká, zde je několik tipů:

• zkuste jinou nabíječku a jiný kabel. Používejte originální nabíječku Samsung a ideálně i originální kabel.
  • nemáte telefon poblíž zdroje tepla, přirytý, v uzavřeném prostoru?
  • již byl zmíněn dotaz na kryt, nepoužíváte něco, co by zhoršovalo chlazení?
  • nemáte nainstalované nějaké aplikace, které by telefon zatěžovaly? Například Samsung Goals?
  • projeďte telefon antivirem (buď vestavěný nebo jsem viděl dobré recenze na free Avast), zrovna nedávno jsem se setkal s tím, že si někdo stěžoval na podobné problémy a měl v telefonu malware, po jeho odstranění problémy zmizely.
  • je třeba zohlednit, že řada S20 je náchylnější na zahřívání, např. Note20 Ultra jsem po 5 minutách natáčení 4K videa měl problém udržet v ruce.

Co dál - pokud je naměřená teplota opravdu vysoká, telefon určitě nepoužívejte. Jako poslední krok bych zkusil udělat obnovení do továrního nastavení a pokud to nepomůže, tak asi raději kontaktovat servis.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

dejv21
Journeyman
Možnosti
Telefon skončil v továrním nastavení a už se nepřehřéva
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti
A udělal jste to natvrdo nebo jste zkoušel zjistit, co bylo špatně?

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Nechtěli jsme hned vypisovat tohle "drastické" řešení, ale hlavně, že pomohlo.

0 Like
dejv21
Journeyman
Možnosti
Zkoušel jsem to zjistil a nic nezjistil takže natvrdo
0 Like