Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Nedostupná aktualizácia Android 14 / Ui 6.1 = SAMSUNG A54 G = A546BXXU1AWB2

(Téma vytvořeno: 15-06-2024 05:41 PM)
151 Zobrazení
JAN_DURICA_89
Apprentice
Možnosti

Zdravím členov fóra,

Potrebujem poradiť ohľadom dostupnosti aktualizácie pre môj Samsung A54 5G = SM-A546B/DS.

Som stále na androide 13 / Ui 5.1 a nieviem sa dostať ku aktualizácií na 14/Ui6.1, pritom je to už dávno dostupné v Európe. Ja som kontaktoval aj podporu Samsung ale odpoveď bola že to nieje dostupné a že sa mám obrátiť na fórum.

Mám doma aj Samsung A14 kde je dostupná aktualizácia, tak teraz neviem čo sa deje. Po dlhej dobe som sa vrátil ku samsungu ale som tak akurát sklamaný. Telefón sa reštaruje sporadicky sám od seba a čo sa mi podarilo dohľadať tak moja verzia telefónu má vadnú matičnú dosku a preto nieje a nebude dostupná aktualizácia.

Viete mi niekto poradiť alebo povedať či máte na rovnakom telefóne možnosť aktualizácie na 14/Ui 6.1 ?

Ďakujem za pomoc.

S pozdravom

Ján 

0 Like
OXO37
Hotshot
Možnosti
A jaký máte kód regionu u "Verze softwaru poskytovatele služeb"?
0 Like
OXO37
Hotshot
Možnosti
Pokud Vám nahrají firmware v autorizovaném servisu, o záruku ani zabezpečení nepřijdete.
0 Like
JAN_DURICA_89
Apprentice
Možnosti

Screenshot_20240615_155956_Settings.jpg

0 Like
OXO37
Hotshot
Možnosti
Ano máte evropskou distribuci, ale průšvih vidím dole. Více než rok nemáte bezpečnostní záplaty. A54 je oficiálně dostává každý měsíc.
Pokud, jak píšete, žádná běžná forma instalace nefunguje, vyhledejte servis. S tím si lehce poradí.
0 Like
JAN_DURICA_89
Apprentice
Možnosti

Tak to som netušil že môže dôjsť k takejto poruche na softvéri. To vidím prvý krát. Ale mesačné záplaty na google mi idú normálne.

Screenshot_20240615_185419_Settings.jpg

0 Like
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
Proč to máte anglicky když to máte slovenské?
0 Like
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
Třeba u tmobile a O2 u nás se vrtají ve firmware a update chodí se zpožděním než přímo od výrobce. Myslím si že operátor u vás se také vrtá ve firmware, jinak byste už dávno měl update. Zkuste najít v systémových aplikacích tuto aplikaci a vymažte data aplikace a pak zkuste aktualizaci.1718480930830.jpg
0 Like
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
Napadlo mě, že si jednoduše zajděte do Samsung servisu, aby vám tam nahráli nejnovější firmware. Stojí to myslím pár stovek (korun). Systém bude od nich pravděpodobně čistý, a bezproblémový.
0 Like
JAN_DURICA_89
Apprentice
Možnosti

Google services framework som nenašiel. Pravdepodobne je táto aplikácia skrytá predajcom. Ináč mobil mám po anglicky lebo je to jazyk ktorý používam výhradne na svojích zariadeniach, je to také východzie nastavenie.  

Zajtra plánujem návštevu T-Mobilu a keď už viem že mám nejaký problém so softvérom tak to budem riešiť. Veď zariadenie je v plnej záruke, síce je vydané na paušál inému človeku ale snáď to nejak spravíme. Skúsim sa opýtať v najbližšom (neoficiálnom) servise na možnosť oprávnenej akualizácie.

Ináč napadlo ma či sa mi nepodarí preinštalovať softvér cez Smart Switch. Možno to natiahne nejakú novšiu verziu z cloudu a vyrieši to môj problém. Ale to momentálne nemôžem riešiť lebo mám iba E-Sim kartu a keď to preinštalujem tak stratím prístup ku sim karte.

0 Like
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
Aplikace je normálně skrytá a musíte v aplikacích dát moznosti a povolit zobrazení systémových aplikaci. Pokud jste v Česku, tak vám těžko pomohou s firmware. Pokud jste na Slovensku, řešte to s tím od koho ten telefon původně je, nebo jděte do značkového servisu a tam vám přehraji firmware. Můžete si vygenerovat v aplikaci novou esim, nebo si ji u operátora nechte převést zpátky na plastovou. Jinak by bylo dobré kdybyste s námi sdílel informace o systému (verze pásma, verze jádra, číslo sestavení, verze softwaru poskytovatele služeb), podle toho by se dalo zjistit v čem je problém.
0 Like