Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Přidání síťové jednotky v apk Moje soubory

(Téma vytvořeno: 15-01-2024 10:02 PM)
633 Zobrazení
Members_fUBEDPj
First Poster
Možnosti

Zdravím všechny, snažím se v apk Moje soubory přidat síťovou jednotku, Synology server na interní síti. Po skenování mi to úložiště najde, předvyplní adresu/port, ale pokud ji chci s tímto nastavením přidat, vyhodí chybovou hlášku "Připojení se nezdařilo, zkontrolujte adresu...." Přitom z aplikace ESfile Explorer se se stejným nastavením normálně na server dostanu. Nemáte s tím někdo zkušenost?  Díky 

0 Like
9 Odpovědi
mikhales
Pioneer
Možnosti
V aplikaci Moje soubory jsem přidal síťové úložiště, vybral Síťová jednotka (SMB), z nalezených dvou zařízení jsem vybral NAS a dostal se k nastavení přístupu, kde jsem jen zadal jméno a heslo. Vše naběhlo na první dobrou.
Co je naopak divné je to, že se na něj dostanu i při zadání chybného jména i hesla nebo při anonymním přihlášení, což je *****. Sice nejdou všechny složky, ale i to stačí. Jestli to má na svědomí to, že používám obslužné aplikace Synology, kde je propojení nastaveno, je stejně chyba zabezpečení.
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, bohužel Synology nemám, takže to nemůžu vyzkoušet - nemáte v síti nějaký firewall nebo antivir, který by to mohl blokovat? Jedete na SMB1 nebo SMB2? Co přihlašovací údaje?

@mikhales nemáte nastavené sdílení pro všechny? Aplikace od Synology by neměla mít vliv na Moje soubory... Pokud máte pocit, že je špatně zabezpečení, problém je tentokrát ale jednoznačně na straně Synology.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
mikhales
Pioneer
Možnosti

Chyba vlastně není chybou, protože se NAS chová jako hlavní server v síti a tudíž u SMB povoluje náhled složek. Jen se do nich nedostanu. Kromě jedné, u které jsem zapomněl vypnout v oprávnění přístup pro Guest.

0 Like
Members_KDgPXRh
First Poster
Možnosti

Ahoj, jméno a heslo zadávam které? Nebo musím vytvořit nový profil ve Windows? Zkoušel jsem všechno a pořád mě to nejde. Ve vlc na televizi funguje sdílení filmů bez problému. Jde mi o fotky a jiná data. Díky. 

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Pokud se připojujete na Windows, zadáváte jméno a heslo uživatele Windows, pro kterého máte povolené sdílení. Ověřte také správně zadaný port:

Screenshot_20240116_070006_My Files-zm.png

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

0 Like
Members_KDgPXRh
First Poster
Možnosti

No to mě právě nejde. Zkouším se přihlásit na účet který je na PC, mám tam jen jeden. Zadávám jméno, nebo i emailovou adresu. Heslo k Microsoft účtu, heslo do Windows... Nevím co už víc a stále to nejde. Port mám správný. 

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti
Jste na stejné síti? Neblokuje to router?

0 Like
Members_KDgPXRh
First Poster
Možnosti

jasně, na notasu to běží i vlc. 

0 Like
Members_KDgPXRh
First Poster
Možnosti

Aj tak v mobilu vlc zobrazí pc v síti, ale žádné soubory. Čím to může být? 

0 Like