Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Síťové uložiště

(Téma vytvořeno: 29-02-2024 07:54 PM)
514 Zobrazení
Gold Dejv
Hotshot
Možnosti
Hezký večer,

je tu někdo kdo používá funkci síťového uložiště v aplikaci Moje soubory?

K přidání síťové jednotky je tu pouze IP adresa a nelze si zvolit možnost síťové cesty.

Síťovou cestou je myšleno např.:
\\Disk1\User1\Folder1\

Nejde to ani u SMB ani u FTP, přitom bych řekl, že u FTP se běžně používají např. domény. Externí aplikace to v pohodě schroustá, proto jsem ji doposud používal, ale raději bych se přesunul na tu systémovou od Samsungu.

image

19 Odpovědi
Libb
MegaStar
Možnosti

Máte správně nastavené DNS? Jak vidíte, windows název whs musím mít přes IP, ale externí FTP jede v pohodě přes adresu

Screenshot_20240229_201522_My Files-zm.png

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
Gold Dejv
Hotshot
Možnosti
A z jakého důvodu je nutné zadávat pouze IP? Když na jiném pc nebo externí aplikaci mi stačí zadat pouze síťová cesta?
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Upřímně nevím, původně jsem myslel, že to bude jen DNSKou, ale třeba Total Commander ten windows server najde, zatímco termux nenajde. Vzhledem k tomu, že ještě minulý týden mně nešlo síťové úložiště ani uložit, považuju nutnost zadat IP za nepodstatný problém 😉

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
Harold-ENG
Voyager
Možnosti
Mně stačí dát vyhledat a hned vidím, co vše je dostupné v síti. 1709272521166.jpg
0 Like
Ivanhoe8
Navigator
Možnosti
Pouzivam na to Solid Explorer, funguje mnohem lepe
0 Like
Gold Dejv
Hotshot
Možnosti
Ano, to vyhledání mi taky funguje, ale stejně jako Vám mi to rozděluje WiFi a UTP. Takže když je notebook jednou připojen tak a podruhé jinak tak je to rozdělené a zbytečně to tam je několikrát.
0 Like
Harold-ENG
Voyager
Možnosti
Já to tak mám schválně, ale být to tak nemusí. WiFi karta a LAN karta v PC má rozdílné MAC adresy. Já mám určitá pravidla na routeru, proto mám rozdílné IP adresy. Lze nastavit pro obě MAC adresy stejnou IP adresu.
0 Like
Gold Dejv
Hotshot
Možnosti
Ale dvě MAC adresy nemůžou mít jednu IP adresu?
0 Like
Harold-ENG
Voyager
Možnosti
Mohou, ale musíte si je na routeru nastavit. Pokud nemáte nastaveno, router přiřazuje náhodné IP adresy.
0 Like