Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Mapy / navigace na Gear S3

(Téma vytvořeno: 28-12-2020 09:14 AM)
1502 Zobrazení
Michal9003
Apprentice
Možnosti

Ahojte. 

Mal by som jeden dotaz. Existujú nejaké mapy pre Gear S3 Frontier? V každom článku vidím Google Maps, Here WeGo, Navigator... ale v Galaxy Apps nevidím žiadne mapy ani navigáciu. Spárované sú s iPhonom s aktuálnym iOS, ale to by nemalo mať žiaden vplyv na to, čo ponúka Galaxy App Store. Hodinky majú najnovšiu aktualizáciu. Keď vojdem na hodinkách do obchodu Galaxy Apps a dám vyhľadať navigat, tak mi nájde len 2 ciferníky a to je všetko. S mapami je to samozrejme podobne. Žiadne free ani platené aplikácie. Vie niekto poradiť v čom je problém?

Ďakujem. 

0 Like
JM44
Pioneer
Možnosti

Ano, jenže to už je bez mapy prošlé trasy, tu lze v hodinkách zobrazit jen okamžitě poté co stisknu “dokončit”, potom lze posunem dolů dojet až na zobrazení v mapě, ale u těch předchozích se objeví jen to co tady uvádíte. Podařilo se mi na mobilu zobrazit i jeden včerejší výlet i s mapou, u dalších výletů jen bez mapy. Zatím jsem nepřišel na to co jsem při tom jediném s mapou spouštěl jinak. Asi to bude nutné postupovat metodou pokusů a omylů.

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@JM44 

Ještě si pamatuji, že pokud se záznam chůze provedl automaticky - tzn. prostě vyrazíte a hodinky po 10 minutách začnou automaticky zaznamenávat chůzi- ale bez přesné polohy. Pokud záznam spustíte ručně tak se mi vždy trasa zaznamená korektně.

fajnsnek2
0 Like
JM44
Pioneer
Možnosti

Co znamená v přehledu aktivit  “chůze (auto)” - u některých částí výletu se mi objevuje “chůze” a u těch se zobrazuje záznam v mapě, u těch “chůze (auto)” se mapa nezobrazuje.

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@JM44 

To je to přesně to co jsem psal- hodinky umí rozpoznat vybrané aktivity - chůze, běh a kolo a umí je zaznamenat bez ručního spuštění záznamu aktivity - pak je aktivita označena chůze (auto) a není u ní detailní záznam trasy po km. Pokud spustíte záznam ručně, je pak označen pouze jako Chůze. Nastavení automatického záznamu aktivit najdete v aplikaci Samsung Health v hodinkách.

fajnsnek2
0 Like
JM44
Pioneer
Možnosti

Teď jsem víceméně náhodou objevil další možnost výběru aktivity, která bohužel vůbec není popsána v příručce kterou jsem našel na internetu - turistika. Přitom pokud chápu je to přesně to, proč si manželka hodinky přála, zajímá ji průběh a trasa celého výletu , ne záznam jen aktivního pohybu, kdy je záznam  rozkouskován.

Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Jak jsem psal, hodinky umí zaznamenat určité aktivity automaticky (běh,kolo,chůze). Zkrátka nasadíte batoh, vyrazíte a nic na hodinkách nemačkáte - hodinky po 10 minutách zavibrují a upozorní na záznam aktivity. Takto zaznamenaná aktivity je označována jako Chůze (auto). Nemáte u ní detailní záznam trasy a navíc není možné aktivitu pozastavit, jakmile si někde dáte přestávku aktivita se ukončí.  Ruční spuštění aktivity provedete tak, že:

1) v hodinkách zvolíte aplikaci Samsung Health

2)  Pak dáte položku sportujícího panáčka - Zaznamenávejte si cvičení

3) Tlačítko Cvičení

4) zvolíte Vámi požadovanou aktivitu

Screen_20201123_122619.pngScreen_20201120_131847.pngScreen_20201028_165156.png

Dále si můžete oblíbené aktivity přidat do widgetu na hlavní orazovce. Podržíte na Widgetu prost, a zobrazí se možnost Upravit pro přidání vlastních oblíbených sportů.

Screen_20201123_122752.png

Určitě doporučuji přečíst můj článek o sportování s Galaxy Watch3, které jsou velice podobné hodinkám Vaší manželky.

https://eu.community.samsung.com/t5/wearables/sportujeme-s-galaxy-watch3/m-p/2330887#M4444

fajnsnek2
JM44
Pioneer
Možnosti

Článek  jsem si přečetl - není někde podobný pro Watch active2? Nebo by bylo dobré třeba zmínit “tato funkce je jen na watch3” . Konkrétně by mne zajímalo měření hladiny kyslíku v krvi a pitný režim.

0 Like
JM44
Pioneer
Možnosti

Děkuji za informace, článek o Watch3 jsem si přečetl. Bohužel jsem nepřišel na to jak konkrétně aktivitu “turistika” přidat na hlavní obrazovku.

fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@JM44  Systém Tizen na Watch Active 2 a Watch3 je prakticky stejný, návod na přidání turistiky je stejný jako ten, co uvádím výše. Najedete na ten Widget se 4 sporty, podržíte na něm prst, a pak se zobrazí tlačítko Upravit. 

fajnsnek2
JM44
Pioneer
Možnosti

Vyzkoušel jsem to, jenže “Turistika” bohužel mezi volitelnými aktivitami není.

0 Like