Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Reklamace Flip 4 - otřesná zkušenost (POZOR na skládačky a záruční servis britex)

(Téma vytvořeno: 03-03-2024 10:53 PM)
4437 Zobrazení
mobil-man
Helping Hand
Možnosti

Ahoj,

nejsem tu nový, už roky si kupuji jen vlajkové modely Samsungu a v létě jsem přešel na skládačku Fold 5. Tehdy se na mě obrátila sousedka, že přemýšlí o koupi flipu. Říkal jsem, ať nemá obavy, že už je to vychytané, maximálně vymění fólii. Jak jsem se mýlil...

Po necelých 6 měsících používání se stalo to, že Flip 4 nejde plně otevřít, ba co víc, při pokusu o otevření došlo k vyboulení displeje. Zřejmě se stalo něco ve vnitřní konstrukci kloubu, co způsobilo tuhle fatální nehodu. Jak je vidět z fotek, telefon nese jen nepatrné oděrky, žádný větší náraz nebo nešetrné zacházení, což ostatně potvrdila prodejna při příjmu reklamace.

Sousedce jsem naivně sdělil, že tohle je jasná vada materiálu, kterou musí vyřešit v rámci reklamace. Hluboce jsem se mýlil. 

Prodejce O2 odeslal telefon do servisu Britex. Servis zjevně telefon ani nerozebral, aby zjistil příčinu a jen napsali, že jde o mechanickou závadu, způsobenou mechanickým poškozením. Zajímavé je, že servis tvrdí, že to je způsobeno viditelným poškozením telefonu, které ale neviděl ani přejímací pracovník na O2, takže tam protokol nesedí. Fotky telefonu vidíte dále + protokol.

Protokol O2Protokol O2Protokol servis BritexProtokol servis Britexvypouklý displejvypouklý displej20240303_142943.jpg20240303_142911.jpg20240303_142856.jpgvypouklý displejvypouklý displejvypouklý displejvypouklý displej20240303_143121.jpg20240303_143024.jpg20240303_143008.jpg

20240303_142917.jpg

Já chápu, že tohle není přímo problém způsobený Samsungem, ale Samsung si vybral Britex jako autorizovaný servis, přičemž to, co ti diletanti předvedli, by mělo vést k zamyšlení. Ani ne půl roku starý telefon, se známkami běžného opotřebení, se nedá otevřít, rozbije se mu vlivem konstrukce displej, ale zpráva servisu říká, že to je mechanické poškození, takže to nejde na záruku? No jasně, ani ***** by si nemyslel, že to je softwarové poškození. Ale jak k němu došlo a že příčinou je nějaká vada mechanismu, to nenapíšou, protože ho ani nerozdělají. 

@Libb má smysl s tím něco dělat po dobrém? 

36 Odpovědi
mobil-man
Helping Hand
Možnosti
Jsou to šmejdi. Ač mám sám fold a jsem s ním spokojen, tak kdokoliv se ptá, upozorňuji ho na to, jak se Samsung servis staví k reklamacím skládaček a odrazuji je.
Ve věci toho flipu 4 nyní čekám na oficiální odpověď O2 pro ČOI, zda souhlasí se znaleckým posudkem a budou se jím řídit.
0 Like
mobil-man
Helping Hand
Možnosti
A samozřejmě to je odpovědnost Samsungu, protože on si vybral servisy typu Britex. On jim stanovil postupy, podle kterých se posuzuje. Takže už je zřejmé, že jakýkoliv šrám na flip/fold je důvod k zamítnutí reklamace, která souvisí s poškozenou konstrukcí kloubu, prasklým displejem apod.
0 Like
Members_F5yeFPQ
First Poster
Možnosti

Dobrý den, mám aktuálně s Britexem stejnou zkušenost. Dostal jsem i stejnou hlášku : jde o mechanickou závadu, způsobenou mechanickým poškozením. Jen jiná závada:  Flip 4 se při zavření vypne. Zamitli mi tudíž reklamaci ze zákona a nabídli mi opravu za 9000,-  Četl jsem na tuto firmu vice negace. Řešil jsem postup s D.A.S. advokáty. Bylo mi doporučeno,  nechat si udělat posudek v jiném autorizovaném servisu, ideálně přímo v samsungu v praze. Britex by měl jejich rozhodnutí akceptovat.

Každopádně by se někdo ze Samsungu měl na tu firmu zaměřit.

0 Like
mobil-man
Helping Hand
Možnosti
Ahoj, já jsem to sem už nepsal, ale v mém případě po půlroce vyřešeno. Přes ČOI (ADR řešení sporů) došlo k dohodě na znalci, ten zjistil, že britex zfalšoval fotky, což bylo zřejmé z detailů. Použili k zamítnutí fotky jiného poškozeného telefonu. Každopádně znalec došel k tomu, že telefon nenese známky pádu na tvrdý povrch, žádný výrazný vryp a nic, co by mělo způsobit poškození kloubu působením vnějšího nárazu, jak tvrdil servis.
Britex dělá ostudu Samsungu. Od skládaček odrazuji právě kvůli přístupu Samsungu, který si ten servis zvolil a tyhle praktiky neřeší.
0 Like
mobil-man
Helping Hand
Možnosti
A pozor, obchodníkem pro vás není britex, ale prodávající. Servis je z obliga. Servis si vybral výrobce... Prodejce ale odpovídá kupujícímu.
0 Like
Members_snkf6Dh
First Poster
Možnosti

Dobrý den, dovoluji si reagovat, mám podobný problém se Z-flip telefonem, nejdříve to vypadalo, že se udělaly bubliny na folii, než jsem stačila reklamovat (během cca 14ti dní) se odchlípla folie v prostoru ohybu a i obnažily gumičky mezi displejem a šasí. Mechanické poškození evidentně dané pravidelným používáním....ohýbáním telefonu. Jinak je telefon v top stavu, i na vnějším displeji je ochranné sklo, telefon je celou dobu v ochranném pouzdře, bez jiného poškození. Právě Vámi zmíněná VSP data reklamaci zamítli "nesprávná funkčnost přístroje je způsobena mechanickým poškozením".....úplný nesmysl, telefon je plně funkční, a to i kloub, odlepení ochranné folie a poškození vnitřního kloubu (ne vnějšího) je dané zavíráním a otevíráním telefonu.....proto jsem si kupovala flip, abych ho mohla otevírat a zavírat. Za mne je jednoduchý závěr, nekupovat samsung, natož flipové typy, servis je evidentně instruovaný co nejméně reklamací uznat, nejspíše přímo výrobcem. Snad pomůže soudní znalec.

0 Like
mobil-man
Helping Hand
Možnosti

Kdyžtak mohu znalce na skládačky doporučit, ale počítejte s nákladem. Na druhou stranu, poté to bez keců uznali a cenu posudku zaplatili. 

0 Like