o 03-03-2024 10:53 PM
Ahoj,
nejsem tu nový, už roky si kupuji jen vlajkové modely Samsungu a v létě jsem přešel na skládačku Fold 5. Tehdy se na mě obrátila sousedka, že přemýšlí o koupi flipu. Říkal jsem, ať nemá obavy, že už je to vychytané, maximálně vymění fólii. Jak jsem se mýlil...
Po necelých 6 měsících používání se stalo to, že Flip 4 nejde plně otevřít, ba co víc, při pokusu o otevření došlo k vyboulení displeje. Zřejmě se stalo něco ve vnitřní konstrukci kloubu, co způsobilo tuhle fatální nehodu. Jak je vidět z fotek, telefon nese jen nepatrné oděrky, žádný větší náraz nebo nešetrné zacházení, což ostatně potvrdila prodejna při příjmu reklamace.
Sousedce jsem naivně sdělil, že tohle je jasná vada materiálu, kterou musí vyřešit v rámci reklamace. Hluboce jsem se mýlil.
Prodejce O2 odeslal telefon do servisu Britex. Servis zjevně telefon ani nerozebral, aby zjistil příčinu a jen napsali, že jde o mechanickou závadu, způsobenou mechanickým poškozením. Zajímavé je, že servis tvrdí, že to je způsobeno viditelným poškozením telefonu, které ale neviděl ani přejímací pracovník na O2, takže tam protokol nesedí. Fotky telefonu vidíte dále + protokol.
Protokol O2
Protokol servis Britex
vypouklý displej
vypouklý displej
vypouklý displej
Já chápu, že tohle není přímo problém způsobený Samsungem, ale Samsung si vybral Britex jako autorizovaný servis, přičemž to, co ti diletanti předvedli, by mělo vést k zamyšlení. Ani ne půl roku starý telefon, se známkami běžného opotřebení, se nedá otevřít, rozbije se mu vlivem konstrukce displej, ale zpráva servisu říká, že to je mechanické poškození, takže to nejde na záruku? No jasně, ani ***** by si nemyslel, že to je softwarové poškození. Ale jak k němu došlo a že příčinou je nějaká vada mechanismu, to nenapíšou, protože ho ani nerozdělají.
@Libb má smysl s tím něco dělat po dobrém?
04-03-2024 12:09 AM - upraveno 04-03-2024 12:12 AM
o 04-03-2024 06:28 AM
o 04-03-2024 07:04 AM
o 04-03-2024 07:05 AM
o 04-03-2024 07:25 AM
o 04-03-2024 07:26 AM
o 04-03-2024 07:57 AM - naposledy upraveno dne 05-03-2024 02:31 PM (kým) vvllaaddaa
Zdravím, když už jste mě zmínil...
Bude to problém. Jak píše @Vsil , skládačky do VSD Data, jenže jakmile to v jednom servisu zamítli, nevím, jak se k tomu postaví. Samsung má bohužel reklamační strategii postavenou tak, že sebemenší mikroškrábaneček na kloubu, který je spojený s displejem, znamená ztrátu záruky.
Dále správně píše @Eazy , že míra poškození je velká. Tohle mělo jít do servisu hned. Dokonce vím o případu, kdy do servisu donesli mírně poškozený displej a technikovi se to úplně zlomilo. Zákazník samozřejmě měl názor, že to zničili v servisu, chtěl to hnát přes právníka a jeho vlastní právník mu řekl, že to mohlo být následkem stavu, ve kterém ho předal, a že výsledek je v lepším případě nejistý.
Zběžným pohledem tam vidím navíc docela dost prachu kolem kloubu, to ten telefon nemá rád...
Jinak můj názor na skládačky je takový, že to sice je poměrně vychytané, ale občas někdo udělá něco, co tomu telefonu nesvědčí, ani si to nemusí uvědomit a pak je zle. Nechodila s tím paní v mraze? Nedošlo ke kondenzaci? Nedostal se do prašného prostředí?
o 04-03-2024 08:38 AM
o 04-03-2024 08:43 AM