Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Reklamace Flip 4 - otřesná zkušenost (POZOR na skládačky a záruční servis britex)

(Téma vytvořeno: 03-03-2024 10:53 PM)
4139 Zobrazení
mobil-man
Helping Hand
Možnosti

Ahoj,

nejsem tu nový, už roky si kupuji jen vlajkové modely Samsungu a v létě jsem přešel na skládačku Fold 5. Tehdy se na mě obrátila sousedka, že přemýšlí o koupi flipu. Říkal jsem, ať nemá obavy, že už je to vychytané, maximálně vymění fólii. Jak jsem se mýlil...

Po necelých 6 měsících používání se stalo to, že Flip 4 nejde plně otevřít, ba co víc, při pokusu o otevření došlo k vyboulení displeje. Zřejmě se stalo něco ve vnitřní konstrukci kloubu, co způsobilo tuhle fatální nehodu. Jak je vidět z fotek, telefon nese jen nepatrné oděrky, žádný větší náraz nebo nešetrné zacházení, což ostatně potvrdila prodejna při příjmu reklamace.

Sousedce jsem naivně sdělil, že tohle je jasná vada materiálu, kterou musí vyřešit v rámci reklamace. Hluboce jsem se mýlil. 

Prodejce O2 odeslal telefon do servisu Britex. Servis zjevně telefon ani nerozebral, aby zjistil příčinu a jen napsali, že jde o mechanickou závadu, způsobenou mechanickým poškozením. Zajímavé je, že servis tvrdí, že to je způsobeno viditelným poškozením telefonu, které ale neviděl ani přejímací pracovník na O2, takže tam protokol nesedí. Fotky telefonu vidíte dále + protokol.

Protokol O2Protokol O2Protokol servis BritexProtokol servis Britexvypouklý displejvypouklý displej20240303_142943.jpg20240303_142911.jpg20240303_142856.jpgvypouklý displejvypouklý displejvypouklý displejvypouklý displej20240303_143121.jpg20240303_143024.jpg20240303_143008.jpg

20240303_142917.jpg

Já chápu, že tohle není přímo problém způsobený Samsungem, ale Samsung si vybral Britex jako autorizovaný servis, přičemž to, co ti diletanti předvedli, by mělo vést k zamyšlení. Ani ne půl roku starý telefon, se známkami běžného opotřebení, se nedá otevřít, rozbije se mu vlivem konstrukce displej, ale zpráva servisu říká, že to je mechanické poškození, takže to nejde na záruku? No jasně, ani ***** by si nemyslel, že to je softwarové poškození. Ale jak k němu došlo a že příčinou je nějaká vada mechanismu, to nenapíšou, protože ho ani nerozdělají. 

@Libb má smysl s tím něco dělat po dobrém? 

36 Odpovědi
Eazy
Big Cheese
Možnosti
Dobrý den, nechci se nijak Samsungu zastávat, ale podobnou věc jsem řešil u Folda4 - tedy nemožnost úplného otevření.

Mám jen jeden doplňující dotaz - jak rychle došlo k selhání konstrukce poté co se zjistilo, že telefon se nedá plně otevřít (s největší pravděpodobností borčus v kloubu - což mimochodem také nekryje záruka, jelikož telefon není prachotěsný)? Resp. je velice výrazně cítit odpor mechanismu kloubu, zvláště v okamžiku úplného rozevření - prostě to jde čím dál tím víc ztuha.

Protože ona posloupnost je z mých dlouhodobých zkušeností se skládačkami následující:
- pravděpodobně nečistoty v kloubu
- postupně tuhnutí mechanismu kloubu a nemožnost telefon plně rozevřít
- nakonec selhání samotného kloubu a s tím související poškození displeje

Předpokládám, že jste telefon v tomto stavu nepřinesli do servisu - protože to vypadá jak po výbuchu a žádný technik není s to určit příčinu poškození.

Galaxy S25 Ultra | Galaxy S25 | Galaxy Book4 Pro | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Buds3 Pro | Galaxy Ring
0 Like
Vsil
Helping Hand
Možnosti
Jiný servis, rozhodně ne Britex. Jsou jen věčné problémy. Zkuste VSP Data.
0 Like
mobil-man
Helping Hand
Možnosti
Telefon není můj, ale předpokládám, že tuhnutí kloubu by si sousedka všimla. Tohle je výsledek, který byl odnesen na prodejnu a ta to poslala do Britexu. Vemte si, že otevíráte telefon a ono to nejde, respektive zůstane otevřen částečně a vyboulí se displej. Co má uživatel dělat, než to odnést do servisu?
Jaký ***** způsobí tak fatální selhání kloubu? Byl mj. nošen v pouzdře, ale to nekryje kloub. Jinak běžné používání (ruce, kabelka, kapsa ). Prašné a extrémní prostředí lze vyloučit.
Tohle je dost odstrašující příklad, proč nekupovat skládačky. Ne proto, že by byly špatné, ale proto, že výrobce se neumí ke specifickým vadám konstrukce postavit čelem.
mobil-man
Helping Hand
Možnosti
Obávám se, že už to nepůjde, šlo by o opakovanou reklamaci. A běžný kupující většinou řeší reklamaci s prodávajícím, který to může poslat, kam chce. Ještě aby musel uživatel hledat, do kterého servisu skládačku poslat, aby zvýšil pravděpodobnost na uznání vady.
0 Like
Vsil
Helping Hand
Možnosti
Zavolat a poslat do VSP Data, více bych neřešil. Britex je známý svým...
0 Like
Eazy
Big Cheese
Možnosti
Bohužel tady ale naražíme na to, že technik (zřejmě) není schopen určit důvod, resp. prvotní příčinu následků.

Já osobně jsem se stejným případem šel reklamovat okamžitě a technik došel k závěru, že v kloubu jsou nečistoty - což by vzhledem k tomu, že telefon není prachotěsný, mělo být důvodem k zamítnutí reklamace. Ale i přesto byla uznána a vyřešena.

Je to podobné jako v případě, kdy přijdete s vytopeným telefonem - ano, je voděodolný. Ale opět technik není schopen určit, jestli to bylo výrobní vadou, nebo překročením paramtrů certifikace IP.

Ps: vidím, že na telefonu jsou ochranné fólie na bocích - viděl jsem (a četl) případy, kdy se právě kus ochranné fólie na kloubu do něj dostal a zákazníci pak museli reklamovat - a vždy úspěšně - pravděpodobně proto, že to nenechali dojít až do vámi popisovanéhi stavu.

Tím se ale nechci subjektivně zastávat jedné, či druhé strany. Jen objektivně popisuji to, co vidí technik. Maximálně je ještě možné se obrátit na VOC...

Galaxy S25 Ultra | Galaxy S25 | Galaxy Book4 Pro | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Buds3 Pro | Galaxy Ring
Libb
MegaStar
Možnosti

Zdravím, když už jste mě zmínil...

Bude to problém. Jak píše @Vsil , skládačky do VSD Data, jenže jakmile to v jednom servisu zamítli, nevím, jak se k tomu postaví. Samsung má bohužel reklamační strategii postavenou tak, že sebemenší mikroškrábaneček na kloubu, který je spojený s displejem, znamená ztrátu záruky. 

Dále správně píše @Eazy , že míra poškození je velká. Tohle mělo jít do servisu hned. Dokonce vím o případu, kdy do servisu donesli mírně poškozený displej a technikovi se to úplně zlomilo. Zákazník samozřejmě měl názor, že to zničili v servisu, chtěl to hnát přes právníka a jeho vlastní právník mu řekl, že to mohlo být následkem stavu, ve kterém ho předal, a že výsledek je v lepším případě nejistý.

Zběžným pohledem tam vidím navíc docela dost prachu kolem kloubu, to ten telefon nemá rád...

Jinak můj názor na skládačky je takový, že to sice je poměrně vychytané, ale občas někdo udělá něco, co tomu telefonu nesvědčí, ani si to nemusí uvědomit a pak je zle. Nechodila s tím paní v mraze? Nedošlo ke kondenzaci? Nedostal se do prašného prostředí? 

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Ring Titan | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

DennyVonPrague
Helping Hand
Možnosti
Začínám se děsit toho,že jsem si pořídil flip 5
mobil-man
Helping Hand
Možnosti
Tohle je přitom úplně šílené. Když to jsou *****, proč s nimi Samsung spolupracuje a dal jim razítko autorizovaného servisu? Aby dělali ostudu? Totálně snižují důvěryhodnost.
0 Like