Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Dotaz ohledně eSim

(Téma vytvořeno: 15-12-2021 05:27 PM)
1115 Zobrazení
CZIvo
Pioneer
Možnosti
Měl bych jen jednoduchou otázku, používám ve foldu2 esim od tmobile, na internetu i od operátora narážím na protichůdné informace, tak snad s tím tady nekdo má zkušenost...

Co eSim u foldu2 a hard reset? Když udělám hr například po nadcházejícím update v lednu na android12, zůstane esim zachována nebo ne? Na xda se to řešilo, někdo říkal že ano, někdo že ne, "expert" v tmobile mi řekl že "se samozřejmě smaže"... tak jak to prosím je? Jsem zmatený..

Díky 
0 Like

2 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
Anonymous User
Nelze použít
Možnosti
Dobrý den, po resetu budete muset eSim opět znovu přidat.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Takže je to takhle, vše ověřeno přímo na zařízení: Použil jsem předplacenku O2 (proč O2 - měl jsem firemní číslo, které jsem zrovna převáděl jinde a tahle SIM mně zbyla). Zašel jsem na prodejnu a požádal o převod na eSIM (99 Kč). Pak jsem eSIM nahrál do Z Flip. Potom jsem zkusil tu samou eSIM přidat do S21 Ultra - nejde:

Screenshot_20211218-085438_Call settings.jpg

Potom jsem na Z Flip udělal factory reset. Hned na začátku vybírám, jestli smazat uloženou eSIM nebo ne. Pak procházím nastavením telefonu, nikde nic ohledně eSIM nenastavuju.

Proč to chce PIN: zapomněl jsem v telefonu starou fyzickou SIM. Ta je už neaktivní, ale to telefon zjistí, až když se pokusí připojit do sítě. A protože SIM1 je ve výchozím stavu nastavena na volání, nepodaří se ani první hovor. Proto jdu do nastavení SIM karet a vypínám tu fyzickou SIM, která je už převedena na eSIM. Následně znovu vytáčím infolinku a hovor se již spojí. Závěr: eSIM factory reset v pohodě přežije.

Tímto prosím všechny diskutující, zvláště pak uživatele @Anonymous User , aby "neradili", když si nejsou odpovědí jistí. Nejsme na Facebooku, jsme na oficiálním fóru, a když je pak nesprávná odpověď označena jako řešení, mohou se šířit nesmysly. Prosím @vvllaaddaa o nastavení správného řešení pro toto vlákno, děkuji.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Zobrazit řešení v původním příspěvku

12 Odpovědi
Řešení
Anonymous User
Nelze použít
Možnosti
Dobrý den, po resetu budete muset eSim opět znovu přidat.
0 Like
CZIvo
Pioneer
Možnosti
Díky, to mám teda radost, takže budu muset do toho jejich krámu... ble :smiling-face: ale hodí se vědět a nebudu překvapenej.
0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý večer @CZIvo 

Podobný dotaz se řešil v jiném vlákně, ale někdo z uživatelů tam někdo zmiňoval, že v nastavení telefonu můžete dát při továrním nastavení zvolit či zachovat eSIM či ne:

https://eu.community.samsung.com/t5/galaxy-s20-series/esim/td-p/4446636

fajnsnek2
0 Like
CZIvo
Pioneer
Možnosti
No, to je presne ono, opet se dozvidam z ruznych stran ruzne info :face-with-tears-of-joy: proto jsem se ptal tady a chtel jsem odpoved nekoho, kdo s tim ma zkusenost, takze jsem tam kde jsem byl :face-with-tears-of-joy: :face-with-tears-of-joy: ale diky :,l
0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@CZIvo  Osobně bych rád eSIM vyzkoušel, ale jelikož mám služební SIM a střídám telefony tak by to pro mě byla spíše komplikace. 

Naopak rád využiji zkušenosti od Vás, až ten reset uděláte 😀 ten QR kód pro přidání do telefonu je jednorázový?

fajnsnek2
0 Like
CZIvo
Pioneer
Možnosti
Jj, ten funguje jen jednou, tedy alespon podle tmobile.. no, tak v lednu uvidime, no :face-with-tears-of-joy:
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Dřív to bylo tak, že jste musel do T-Mobile vždy po resetu. Teď by mělo jít vygenerovat novou eSIM v aplikaci Můj T-Mobile. Takže před factory resetem prostě vygenerujete novou eSIM a tu použijete po factory resetu.

Ale IMO je to blbost, aby se eSIM vždy mazala, protože pak byste v případě, kdy máte jen eSIM, neměl jak aktivovat. Mám doma jednu SIM a telefon s eSIM "navíc", vyzkouším to a dám vědět, jak se to přesně chová. Akorát to bude O2, kde se dá SIM opakovaně použít, ale to nehraje v tomto testu roli.

EDIT: zjistil jsem, že změna z fyzické SIM na eSIM není možná na infolince a na prodejnu se dostanu až o víkendu, bude to stačit?

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

CZIvo
Pioneer
Možnosti
Dekuju, budu rad, bohuzel do qplikqce muj tmobile se.nedostanu, bez aktivni sim v telefonu :face-with-tears-of-joy: posila se tam nejaky ten jejich overovaci kod :D. Nespecha to, hr planuju v lednu, az prijde 4. verze ui od samsungu, takze v pohode..
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

No to byste musel předtím, než udláte factory reset.

OK, dám vědět. A máte pochvalu za to, že po aktualizaci plánujete factory reset! :winking-face: