před 2 týdny
Vyřešeno! Přejít na řešení
před 2 týdny - naposledy upraveno před 2 týdny
Asi to nebude NFC, skôr to bude novými google pravidlami z hľadiska bezpečnosti, napr. na mojej s25ultra sa s tým borím už od májového update-u, niekedy musím pri určitých termináloch prikladať mobil 2 x na zaplatenie (napriek tomu, že mám pred platbou spustenú peňaženku (gooogle vyslovene píše, že to netreba - https://support.google.com/wallet/answer/12060043?sjid=6781386484852479550-EU ) a odomknutý displej. Môžete vyskúšať platiť na 2x priložiť 1.krát a keď nezaberie tak odložiť mobil od terminálu a opätovne priložiť. A pokiaľ možno pri platbe držte mobil pri termináli v čo možno najstabilnejšej pozícii (bez pohybu)
Každopádne si skontrolujte nastavenia NFC
před 2 týdny
Asi to nebude NFC, skôr to bude novými google pravidlami z hľadiska bezpečnosti, napr. na mojej s25ultra sa s tým borím už od májového update-u, niekedy musím pri určitých termináloch prikladať mobil 2 x na zaplatenie (napriek tomu, že mám pred platbou spustenú peňaženku (gooogle vyslovene píše, že to netreba - https://support.google.com/wallet/answer/12060043?sjid=6781386484852479550-EU ) a odomknutý displej. Môžete vyskúšať platiť na 2x priložiť 1.krát a keď nezaberie tak odložiť mobil od terminálu a opätovne priložiť. A pokiaľ možno pri platbe držte mobil pri termináli v čo možno najstabilnejšej pozícii (bez pohybu)
Každopádne si skontrolujte nastavenia NFC
před 2 týdny
před 2 týdny
Tak to je lepší prípad, potom skúste vymazať dočasné dáta z aplikácie peňaženka, prípadne wipe cache partition cez recovery menu (https://www.hardreset.info/devices/samsung/samsung-galaxy-s24/wipe-cache/)
před 2 týdny
Dobrý deň @Tomasek215
Majú obe zariadenia všetky aktualizácie rovnaké (najnovšie)?
Napríklad rôzna početnosť odomykania telefónu, prípadne menšie rozdiely v nastaveniach Google účtu - to všetko môže mať vplyv na Peňaženku 🤔 Google v poslednej dobe robí rôzne caviky okolo bezpečnosti Peňaženky - niekedy mám pocit, že to až preháňajú...
před 2 týdny
před 2 týdny
Tak toto je ozaj dobrý tip👌
před 2 týdny
před 2 týdny
Ja som zámerne na mojej s25u (aby som vylúčil druhovosť rôznych bank.kariet a kokrétnej banky) platil 1 týždeň vkuse len virtuálnou kartou Revolut cez mobil na rôznych miestach s rôznymi terminálmi (obedy menu, nejaký tovar, potraviny v obchode a pod.). A výsledok bol ten, že +- 90% platieb prešlo, a zvyšok vždy až na druhé priloženie. A to je pre mňa už super oproti min.update-u kedy to bolo min.50-60% vždy až na 2.krát úspešné. Samozrejme, čakám, že to doriešia v bud.updateoch.
P.s. myslím, si, že tam je veľa faktorov, ktoré to spôsobujú, update samsungu, druh mobilu, nové google bezp.podmienky a overovanie, a bohvie čo ešte. Len doplním, že som urobil (po každej aktualizácii systému vždy wipe cache partition, vyčistil dočasnú pamäť peňaženky, vždy ju mám v aktuálnej verzii a tiež vždy aktuálne google play služby...