Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Osobní zkušenost se Samsung Galaxy S22 256GB

(Téma vytvořeno: 22-03-2022 08:40 PM)
1227 Zobrazení
Petr323
Journeyman
Možnosti
Dobrý den, rád bych se s vámi podělil o zkušenosti s používáním Samsungu Galaxy S22. Telefon používám 20 dnů. Když se zamyslím nad klady telefonu, tak je to jednoznačně displej. Svítivost displeje a čitelnost venku na sluníčku je super, podání barev a 120hz panel, radost pohledět.Fotky telefonu jsou určitě taky kladem telefonu,ale zasekané prostředí fotoaparátu určitě ne. Mínusů je za mě bohužel více. Baterie je za mě jeden velký průšvih. V průměru se pohybuji okolo 3 hodin zapnuté obrazovky na den, občas se dostanu na 4 h a to je bída. Baterie mizí před  očima.Jdu spát s 80% a  ráno se vzbudim a telefon má 52%, kde je chyba? Od Samsung jsem měl dost S modelů(1,2,3,4,5,6,7,8,9,s10e) a teď jsem přesedlal na S22 v domění, že si polepšíma budu nejnovější a nejlepší vlajkový model,ale opak je skutečností. Poslední S (S 10e) kterou jsem měl, byla výrazně lepší. Kvalita zpracování S10 e lepší(zpracovani telefonu na mě působí z hlediska srovnání s ostatnimy model S dosti lacině) , neni to takový průšvih, ale S7,8,9,10e působily hodnotněji. Výdrž baterie byla lepší, cca 4 h zapnuté obrazovky i se starou baterií. Optimalizace systému je u S22 bídná, telefon se zničehonic zasekne , jen při ukončení fotoaparátu, někdy odcházím ze zpráv a to samé. Ze starého telefonu jsem přenesl jen data , jako jsou fotografie a kontakty a celé nastavil od začátku. Byl to 2 denni boj, ale řekl jsem si, že po tolika letech by to za to stálo . Za celou dobu používání S modelů, si nepamatuji takto naprd optimalizovaný telefon. Člověk si koupí jeden z nejvýkonnější telefonů co je, v domění, že výkonu je na rozdávání a vše bude krásně plynulé, ale opak je pravdou. Kdybych za svůj život neměl asi 30 mobilních telefonů, tak bych asi nic nenamítal a neměl sčím srovnávat, ale bohužel mám. Nechápu proč někdo dává do nastavení baterie rychlost zpracování (optimalizovano,vysoká, maximalni), to mě jako uživatele nezajímá, ja si koupím telefon a chci aby pracoval jak nejlépe dovede na plný vykon a ne abych ladil takovéhle zbytečnosti, navíc když dám do plného výkonu, můžu telefon rovnou napojit na powerbanku. No s jakým nadšením jsem si telefon v den představení ihned předobjednal, tak musím říct, že jsem hodně zklamán. Samsung jako značku mám rád, vlastním i plno produktů. Po tomto šlápnutí vedle v podobě S22 budu silně zvažovat ,zda není čas přejít na jinou konkurenční značku mobulnich telefonů. Jediné, co ještě ve mě budí kousek naděje, je to, že Samsung uměl dělat dobré telefony a toto je jen sw problém a vše se vyřeší. Otázkou je, zda budu mít trpělivost na to čekat. Všem zájemcům, kteří zvažují koupi, doporučím pečlivě to rozmyslet . Telefon nestojí zrovna malé peníze , v mém případě S22 256GB, cenovka 23 tis mi nepřijde málo a za takto nedodělaný telefon je to doopravdy moc i vzhledem k tomu, za kolik dnes nabízí konkurence telefony. Nejsme člověk, který by psal na nějaká fóra, ale tohle už jsem fakt psychicky nedal a musel to napsat. Rozhodně nikoho neodrazuji od koupi, ale budu rád , když toto alespoň někomu pomůže v rozhodování, nebo zda čekat na předobjednávku. O telefony se zajímám 17 let a v odvětví telefonů pracuji 12 let a něco už mi rukama prošlo. Všem přeji dobré rozhodnutí.
18 Odpovědi
Raddi
Big Cheese
Možnosti
Ona už ta krabička vypadá jako by to byl nějaký čínský fake (vim je to recykl, ale..) Kdybych ten foun neměl ve finále za nějakých 7 tisíc + sluchátka za 4, byl bych nas...nej jako Vy. Budeme doufat, že aktualizace to poladí. Je to od Samsungu promrhaná šance na perfektní telefon 🤔
IT technik
Petr323
Journeyman
Možnosti
No kdybych ho měl za 7 tis tak to asi přejdu 😀,ale beru prodejní cenu a ta je daná.Souhlasim s Vámi je to promrhaná šance,čekal jsem víc.
0 Like
margitazakova
First Poster
Možnosti
Samsung calaxy j5 2017
0 Like
margitazakova
First Poster
Možnosti
Je to můj telefon
0 Like
vtoms
Journeyman
Možnosti
Mám S22 ultra 256GB a mám bohužel tu samou zkušenost. Je to pro mě překvapení, přecházel jsem z Huawei P30pro kde jsem za tři roky neměl jediný zasek. Tento telefon je výrazně výkonnější a zaseky jsou běžně 😪 jsem v šoku a modlím se za další aktualizace, které to snad odladi...
ivory3
Explorer
Možnosti
Vidíte a já mám s21 Ultra která byla po aktualizaci na A12 absolutně nepoužitelná. (Totální zaseky mobilu několikrát denně- pomohl jen restart) displej padal v adaptivním nastavení na 1hz pri jakemkoliv listování, baterka úplně na h... ) podotýkám ze na A 11 pecka mobil. A po 4.1 je to pryč, tak snad další aktualizace pomůže právě vám. Pevny nervy.. 😉
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Hm, smutné čtení... souhlasím s tou baterií, že výdrž není úplně hitparáda. Na druhou stranu se o kapacitě baterie S22 ví a všechny recenze zmiňují, že není moc velká a srovnávají ji právě s S10e. To byste s tou uváděnou praxí měl vědět. Noční úbytek skoro 30% je naprostý nesmysl, musí být něco špatně, není to běžné. Pokud už máte instalované obě aktualziace, které přišly, zkuste factory reset, mně to hodně pomohlo. Ano, můžete brblat, že to nemá být potřeba, ale musíte si vybrat mezi brbláním a realitou. Na auta se také dělají svolávací akce...

Ale jinak mně to přijde trochu přísné. Zpracování... měl jsem v ruce S22 a ano, nepůsobí možná tak prémiově jako předchozí generace, ale že by se mně z toho ježily vlasy, to ne. 

K tomu nastavování výkonu, tohle jde za Googlem, který dělá "optimalizace" podle mě hodně špatným přístupem a tohle je způsob, jak je dočasně obejít, když potřebujete maximální výkon.

Připojím svoji zkušenost s S22 Ultra: po vybalení jsem měl problém s fialovým pruhem na Youtube. První aktualizace to vyřešila. Pak to bylo ok, přišla druhá aktualizace a začaly problémy. V té době jsem měl v telefonu nahraných 300 GB dat, několik desítek aplikací, nakonfigurováno kdeco (myslím, že jste komentoval můj článek o automatizaci, takže máte představu, že telefon používám víc než nadoraz). Bohužel začala zlobit aplikace, kterou používám suverénně nejčastěji. Po komunikaci s jejím autorem jsem dospěl k závěru, že problém je v telefonu a nakonec jsem udělal factory reset. Prošel jsem si znovu celým nastavením, ale telefon je jako vyměněný.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
Bigtatka
Pathfinder
Možnosti
Takřka 30 % noční úbytek ?? Moji S22U odpojuji z nabíječky večer kolem 20.hodiny, ráno v 7:30hod mám 95% na baterii. P.S. Jistě - taky bych chtěl mít 100% nejlépe až do odpoledne, ale jsem realista, takže vím, že je vzhledem k výkonu telefonu něco za něco..
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Já třeba mám úbytek kolem 15%, ale já mám na noc naplánované rozsáhlé synchronizace a přesně vím, co a proč dělám a co to obnáší. Ale 30% pokud by se nic nemělo dít, je moc.

I když... @Petr323 - předpokládám, že předchozí telefony jste provozoval plus minus stejně a tam byl noční pokles v normě? Napadlo mě jestli nemáte třeba špatný signál, to je častým důvodem k většímu vybíjení a zobrazuje se to pak pod Google services. Ale to asi nebude ono...?

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like