Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Osobní zkušenost se Samsung Galaxy S22 256GB

(Téma vytvořeno: 22-03-2022 08:40 PM)
1228 Zobrazení
Petr323
Journeyman
Možnosti
Dobrý den, rád bych se s vámi podělil o zkušenosti s používáním Samsungu Galaxy S22. Telefon používám 20 dnů. Když se zamyslím nad klady telefonu, tak je to jednoznačně displej. Svítivost displeje a čitelnost venku na sluníčku je super, podání barev a 120hz panel, radost pohledět.Fotky telefonu jsou určitě taky kladem telefonu,ale zasekané prostředí fotoaparátu určitě ne. Mínusů je za mě bohužel více. Baterie je za mě jeden velký průšvih. V průměru se pohybuji okolo 3 hodin zapnuté obrazovky na den, občas se dostanu na 4 h a to je bída. Baterie mizí před  očima.Jdu spát s 80% a  ráno se vzbudim a telefon má 52%, kde je chyba? Od Samsung jsem měl dost S modelů(1,2,3,4,5,6,7,8,9,s10e) a teď jsem přesedlal na S22 v domění, že si polepšíma budu nejnovější a nejlepší vlajkový model,ale opak je skutečností. Poslední S (S 10e) kterou jsem měl, byla výrazně lepší. Kvalita zpracování S10 e lepší(zpracovani telefonu na mě působí z hlediska srovnání s ostatnimy model S dosti lacině) , neni to takový průšvih, ale S7,8,9,10e působily hodnotněji. Výdrž baterie byla lepší, cca 4 h zapnuté obrazovky i se starou baterií. Optimalizace systému je u S22 bídná, telefon se zničehonic zasekne , jen při ukončení fotoaparátu, někdy odcházím ze zpráv a to samé. Ze starého telefonu jsem přenesl jen data , jako jsou fotografie a kontakty a celé nastavil od začátku. Byl to 2 denni boj, ale řekl jsem si, že po tolika letech by to za to stálo . Za celou dobu používání S modelů, si nepamatuji takto naprd optimalizovaný telefon. Člověk si koupí jeden z nejvýkonnější telefonů co je, v domění, že výkonu je na rozdávání a vše bude krásně plynulé, ale opak je pravdou. Kdybych za svůj život neměl asi 30 mobilních telefonů, tak bych asi nic nenamítal a neměl sčím srovnávat, ale bohužel mám. Nechápu proč někdo dává do nastavení baterie rychlost zpracování (optimalizovano,vysoká, maximalni), to mě jako uživatele nezajímá, ja si koupím telefon a chci aby pracoval jak nejlépe dovede na plný vykon a ne abych ladil takovéhle zbytečnosti, navíc když dám do plného výkonu, můžu telefon rovnou napojit na powerbanku. No s jakým nadšením jsem si telefon v den představení ihned předobjednal, tak musím říct, že jsem hodně zklamán. Samsung jako značku mám rád, vlastním i plno produktů. Po tomto šlápnutí vedle v podobě S22 budu silně zvažovat ,zda není čas přejít na jinou konkurenční značku mobulnich telefonů. Jediné, co ještě ve mě budí kousek naděje, je to, že Samsung uměl dělat dobré telefony a toto je jen sw problém a vše se vyřeší. Otázkou je, zda budu mít trpělivost na to čekat. Všem zájemcům, kteří zvažují koupi, doporučím pečlivě to rozmyslet . Telefon nestojí zrovna malé peníze , v mém případě S22 256GB, cenovka 23 tis mi nepřijde málo a za takto nedodělaný telefon je to doopravdy moc i vzhledem k tomu, za kolik dnes nabízí konkurence telefony. Nejsme člověk, který by psal na nějaká fóra, ale tohle už jsem fakt psychicky nedal a musel to napsat. Rozhodně nikoho neodrazuji od koupi, ale budu rád , když toto alespoň někomu pomůže v rozhodování, nebo zda čekat na předobjednávku. O telefony se zajímám 17 let a v odvětví telefonů pracuji 12 let a něco už mi rukama prošlo. Všem přeji dobré rozhodnutí.
18 Odpovědi
Petr323
Journeyman
Možnosti
No sám tomu úbytku nerozumím a dost mě to štve, je pravda že doma nemám úplně bravurni signal, možná by to vysvetlovalo tento problém.Zvolil jsem variantu, že si telefon nastavím od začátku, tak moc nevidím důvod po 20 dnech používání a 1 aktualizace dělat hned factory reset. Nikdy jsem neměl potřebu takovýhle věci dělat. Úbytek do 15% za noc je na androidu ok, ale skoro 30 je moc.
0 Like
Disruptor
Explorer
Možnosti
Úbytek 30-50% za noc je dán známou chybou, že telefon (S22 Exynos) na WiFi má stále utilizaci CPU 100%. I při vypnuté obrazovce. Dnes mi psali, že pracují na opravě.
Jinak souhlas, na vlajkový telefon je v něm sakra chyb a nedoladěností.
Houmer
Explorer
Možnosti

S hodnocením telefonu bych počkal na pár dalších aktualizací. Je celkem normální, že u nového telefonu není vše optimální od prvního dne. 

Já předobjednal S22+, protože jsem se obával malé baterie, ale nesedla mi ta šířka, takže po týdnu s S22+ jsem vyměnil za S22. Ke zpracování nemám absolutně co vytknout, jsem rád za matná záda, rovný displej a zaoblený rám. Přes noc (SIM+eSIM dva různí operátoři a vše nechávám normálně zapnuté včetně BT hodinek, WiFi a synchronizace)  mi zmizí kolem 10%. Záseky a lagy, které popisujete jsem registroval na S22+, kde pomohlo až nastavení vyššího výkonu pod baterkou, ale malá S22 je i na základní režim svižná. Neumím si to vysvětlit, kopíroval jsem data přes SmartSwitch a měl oba telefony vedle sebe s totožným nastavením a rozdíl byl jasně patrný. Předpokládám tedy nějakou SW chybku, která časem zmizí. Zkusil bych factory reset, pokud nechcete čekat na aktualizace. 

Celkově mi baterka S22 na den používání stačí, po pár dnech se hodně zlepšila a třeba včera jsem končil den se 40% včetně 20 minut hraní, dost Spotify, pár hovorů, IM a 2:40 SOT. 

Za plnou cenu bych si telefon také úplně nekoupil, ale bez DPH + výkup + sluchátka jsem s telefonem zatím maximálně spokojen. 

0 Like
Petr323
Journeyman
Možnosti
Moc děkuji za reakci, tato informace me potěšila.
0 Like
Petr323
Journeyman
Možnosti
Dobrý den, děkuji za reakci.To co jsem napsal je můj subjektivní názor po 20 dnech používání a jak to na mě působí. Konstrukce neni špatná, ale jak jsem psal byl jsem od Samsungu zvyklý na něco jiného. Máme doma pořád moje S10e a ten když vezmu do ruky, tak na mě působí kvalitou materiálu hodnotněji. 1 věc, kterou jsem zkoušel bylo nastavení vykonu v baterii, ale nijak výrazně to nepomohlo a baterie mizela o poznání rychleji. Doufejme že update vše spraví 😉.
0 Like
Petr323
Journeyman
Možnosti
Ahoj Všem, tak to vypadá, že jsem asi přišel na to, kde je kámen úrazu v mém zasekavani telefonu. Chvilku patrani a zkoušení různých variant mi to zabralo, ale asi mam viníka. Muze za to toto nastavení systému:nastavení /displej /navigační panel, měl jsem zapnutá gesta a telefon se zasekaval. Dnes zkouším celý den nastavení panelu s tlačítky a zatím bez záseků. Nechci to zakriknout, ale vypadá to zatím slibně. Vážně by mě nenapadlo, že takováhle,, blbost" to může ovlivnit, ale očividně ano. No, takže to vypadá na problém s naprogramováním firmwaru. Screenshot_20220323-171743_Settings.jpg
0 Like
MajkKostka
Voyager
Možnosti

Upřímně si měl Samsung počkat a vydat řadu S22 v polovině dubna. Dřívější uvedení přineslo daleko více škody, než užitku. Také jsem vyzkoušel velké množství zařízení i v rámci zahájení jejich prodeje a moje zkušenost s S22 byla taková, že HW výborné zařízení, ale po SW stránce naprostý polotovar. Člověk si připadal jak "tester" který dostal na test ranou verzi přístroje, za účelem vychytání a reportování chyb.... 

Petr323
Journeyman
Možnosti
Tak abych jen nekritizoval, musim taky pochválit, netrvalo to dlouho a samsung zjednal naoravu chyb, které me na telefonu stvaly. Nejzásadnější je asi optimalizace baterie, uz nemusím nabijet 2x denně a telefon vydrží bez problémů cely den a kolikrát mi ještě zbývá přes 30%. Ohledně mého úbytku 30% za noc (vyřešeno) večer jsem sel spat s 99% a ráno 93%,takže super, to je konečně jak ma být. Takže skoro 1,4 GB aktualizace pohla😉😀.
0 Like
momoz
Pathfinder
Možnosti

No zatím asi patřím mezi tyšťastnější majitele (S22 256GB), úbytek baterky přes noc (ale v režimu letadlo) cca 2%, záseky jsem měl zatím 2, jednou se komplet zasekla aplikace foťáku a telefón se sám restartoval a jednou jsem při hovorech neslyšel druhou stranu a ani nebylo slyšet mě - vyřešil obyč restart a od té doby klid. Co se týče výdrže baterky, tak mnohem lepší než u S9, ze které jsem přecházel, celkově za mě baterka OK. Navíc po dubnové aktualizaci zatím bez žádného problému.

Jediné co je pro mě zatím zklámání, tak jsou zejména noční fotky z hlavního snímače, kdy množství detailů jsem měl lepší i na S9, takže doufám, že brzy příjde i nějaké výraznější vylepšení fotoaparátu, protože tohle je za mě bída. + mě neskutečne s.re, že u nočních fotek na tele objektivu telefon někdy sám přepne do 50mpx senzoru a udělá výřez - což udělá naprosto tragickou kvalitu fotky. Tohle by měl Samsung okamžitě odstranit, jelikož ta fotka vypadá hůře než na budget telefonech...

0 Like