Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmieniona ikonka połączenia wifi na pasku

(Temat utworzony: 16-10-2024 09:11 AM)
336 Wyświetlenia
Radoskorall
Journeyman
Opcje
Witam, nie jestem pewien czy to odpowiednie forum czy raczej powinienem szukać na forach Androida, ale jednak wierzę w waszą pomoc. 
Od wczoraj, tak nagle zmieniła mi się ikonka Wifi na pasku i pojawiła się w prawym górnym końcu "6". Nie wiem co to ma oznaczać, jakieś pasmo czy nowa częstotliwość??? 
Nadmienię, ze w ostatnich dniach zmieniłem dostawcę internetu i szukam przyczyny właśnie w tym. 

image

6 Odpowiedzi
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
@Radoskorall tu co prawda jest na przykładzie innego telefonu ale Twojego
też dotyczy https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony-serii-galaxy/wi-fi-6-galaxy-s20-fe-5g/td-p/4...
A tu szczegółowe wyjaśnienie
https://www.orange.pl/poradnik/wi-fi-6-co-warto-o-nim-wiedziec/
Krótko mówiąc to najlepszy obecnie standard wifi, a ikonka z szóstką pojawiła się teraz gdyż na pewno po zmianie dostawcy internetu dostałeś również router obsługujący ten standard.
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Hej, tak jak pisze @Sławek23 to nowy standard Wi-Fi. Korzystałeś z WiFi 5, teraz korzystasz Wi-Fi 6, nowa częstotliwość pojawi się dopiero przy zakupie routera obsługującego Wi-Fi 6E, otrzymamy wtedy pasmo 6GHz.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Oznacza to najlepszy standard WiFi szóstej generacji jaki jest dostępny. Dodam że w przyszłym roku Orange zamierza uruchomić juz siódmą generację, a co za tym idzie jeśli telefon będzie taki standard obsługiwał, a my będziemy w zasięgu tej sieci, to przy ikonie WIFi pojawi nam się cyfra 7.
miroON
Big Cheese
Opcje
To dalej tylko cyferki u pomaranczowychv Przesyl Danych dalej na żenującym poziomie Mieszkam niedaleko nadajnika ale czasami internet jest taki kiczowaty ze nie ma możliwości odpalić zwykła stronę a o jakiejś gierce to już wogole nie ma mowy
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Standard WiFi to nie tylko prędkość internetu, ale również przepustowości sieci, opóźnienia i możliwość podłączenia stabilnej ilości urządzeń.
wirat
Helping Hand
Opcje

Najnowszy standard WiFi jak zostało już wspomniane to teraz WiFi 7. Taka ciekawostka, Samsung S24U i S23U mają modem Qualcomm FastConnect 7800 Qualcomm który obsługuje Wi-Fi 7. S24U jako jedyny Samsung ma certyfikat WIFi 7 natomiast na S23U ten standard nie został podobno włączony ( przynajmniej 4 miesiące temu jeszcze nie był). Sprawdzę to w przyszłym tygodniu na routerze ASUS RT-BE92U.

PS S23U dalej ma zablokowany WiFi 7. Na S24U ikonka już z "7" 😀

Screenshot_20241024_173303_One UI Home.jpgScreenshot_20241024_173354_One UI Home.jpg