Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana numeru telefonu w systemie

(Temat utworzony: 04-04-2021 12:16 PM)
6310 Wyświetlenia
Ro83rtMM
Journeyman
Opcje
Witam,
Czy jest możliwość zmiany numeru telefonu, który wyświetla system? U mnie wyświetla jakiś numer, którego nie znam- podejrzewam, że to efekt jak kiedyś przenosiłem numer i ten został przypisany do sim jako tymczasowy.
Przez ten numer nie mogę uruchomić RCS na domyślnej aplikacji samsunga- bo prawdopodobnie ten numeru pobiera jako aktualny. Na wiadomościach Google nie ma problemu, bo numer można zmienić ręcznie. 
Poniżej screen, o który numer cbodzi:

image

59 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Urządzenia Galaxy nie posiadają opcji do zmiany numeru telefonu. Spróbuj przypisać numer telefonu do karty SIM za pomocą informacji znajdujących się w poniższym wątku. Aby to zrobić będziesz potrzebował starszy telefon, która posiada taką opcję.

https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s20/private-share/td-p/2926213

Ro83rtMM
Journeyman
Opcje
Dzięki za szybką odpowiedź. Niestety ale nie mam dostępu do starszych telefonów aktualnie. Chyba zostanę przy aplikacji wiadomosci od Google- mniej kombinacji 🙂
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ro83rtMM, Co dokładnie dzieje się przy próbie uruchomienia usługi RCS w aplikacji Wiadomości Samsung ?

Ro83rtMM
Journeyman
Opcje
Błąd rejestracji.
W wiadomościach Google też był ten problem, ale po zmianie numeru na właściwy działa.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Odczekaj kilka godzin. Również miałem błąd rejestracji w aplikacji Wiadomości Samsung a po kilku godzinach problem samoistnie zniknął. Nie musiałem podejmować żadnych kroków.

Ro83rtMM
Journeyman
Opcje
U mnie jest tak już od kilku dni.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Próbowałeś wyczyścić dane aplikacji Wiadomość Samsung? Jeżeli nie to skorzystaj z poniższej instrukcji.

Wskazówka - rozwiązywanie problemów z aplikacjami
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/rozwi%C4%85zywanie-najcz%C4%99st...

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
W ustawieniach telefon , informacje , brak numeru telefonu. Zarówno konto Google jak i konto Samsung mają wpisane i zweryfikowane numery.
Dawniej tez była opcja , pokaż numer telefonu, prezentacja numeru. Nie widzę takich możliwości.
Jak zmienić ustawienia ?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Z tego co wiem to numer telefonu musi być przypisany do karty SIM a nie wszyscy operatorzy to robią. To jest zapewne powód, dla którego nie widzisz numeru w ustawieniach telefonu.