Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana numeru telefonu w systemie

(Temat utworzony: 04-04-2021 12:16 PM)
6205 Wyświetlenia
Ro83rtMM
Journeyman
Opcje
Witam,
Czy jest możliwość zmiany numeru telefonu, który wyświetla system? U mnie wyświetla jakiś numer, którego nie znam- podejrzewam, że to efekt jak kiedyś przenosiłem numer i ten został przypisany do sim jako tymczasowy.
Przez ten numer nie mogę uruchomić RCS na domyślnej aplikacji samsunga- bo prawdopodobnie ten numeru pobiera jako aktualny. Na wiadomościach Google nie ma problemu, bo numer można zmienić ręcznie. 
Poniżej screen, o który numer cbodzi:

image

59 Odpowiedzi
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Może masz rację, ale była też opcja pokaż albo ukryj numer, czasem ktoś dzwonił jako nieznany, takiej opcji też nie widzę, ja zawsze ustawiałem jako numer widoczny i stąd pytam
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Z tego co pamiętam to prezentacja numeru to usługa po stronie operatora. Można ją włączać i wyłączać za pomocą specjalnych kodów, które powinieneś otrzymać od operatora.

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Niestety kolego , infolinia Tmobile mówi że oni nic do tego nie mają, a funkcja jest ustawiana w telefonie
0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Wiesz , poprosiłem wujka Google, trochę to trwało.
Ustawienia połączeń - usługi dodatkowe - prezentacja numeru - zawsze. Po takim ustawieniu numer telefonu pojawił się też w Informacji o telefonie , więc jest inaczej niż mówisz.
Generalnie ok. Zamknięte.
Dziękuję za informacjęScreenshot_20220715-132513_Call settings.jpg
jaari
Pioneer
Opcje
Witam, W menedżerze kart SIM, w opisie aktywnej karty został umieszczony niewłaściwy nr telefonu. Czy jest jakiś sposób na edycję tego wpisu? 

image

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie znalazłem takiej opcji. Może spróbuj na chwilę włożyć inną kartę i zobacz czy numer się zmienił.

jaari
Pioneer
Opcje
Oczywiście, że się zmienił.
Numer jest przypisany do konkretnej karty SIM. Chodzi o możliwość edycji tego wpisu, już po jego pierwszym wprowadzeniu.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Z tego co pamiętam to nigdy nie musiałem wpisywać tego numeru. Automatycznie się zmieniał w momencie kiedy zmieniałem kartę SIM. Nie widzę nawet opcji do edycji tego numeru.

konrakr
Explorer
Opcje
A nie jest to przypadkiem 2 karta sim z Twoim numerem? Orange wtedy wirtualnie przyznaje jej inny numer :smiling-face: ale działać działa prawidłowo