Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zdjęcia google - brak miejsca

(Temat utworzony: 10-02-2024 09:37 AM)
950 Wyświetlenia
Basia1994
Troubleshooter
Opcje
Nie wiem czy było już tu takie pytanie ale nie widzę. Niestety ale skończyło mi się dostępne miejsce na dysku google zdjęcia i wyskakuje mi info ze teraz nie będę mogła ani odbierać ani wysyłać meili i działanie aplikacji może być nieprawidłowe. Możecie polecić co w takiej sytuacji zrobić. Nie chciała bym utracić tamtych danych bo z chwilą gdy tam coś chce usunąć to automatycznie usuwa mi to też z urządzenia. Da się zrobić tak żeby część rzeczy w dysku google usunąć bez usuwania go automatycznie z urządzenia? Chciała bym troszkę miejsca tam zwolnić żeby chociaż ta poczta normalnie mi działała a kopie zapasowa zdjęć sobie wyłączyć i w przyszłości nowe zdjęcia czy dokumenty przerzucać będę na laptopa by w razie "wu" nie utracić ich calkiem. Ewentualnie jakiś wirtualny dysk z większą ilością miejsca? Nawet kopii zapasowej urządzenia teraz nie mam jak wykonać bo brak miejsca. Dysk miałam powiązany z poprzednim urządzeniem dlatego w 85% już był zajęty z chwilą przesiadki na s23u. Pozdrawiam serdecznie 
27 Odpowiedzi
PatrykPred
Hotshot
Opcje
Trzeba wyłączyć synchronizację aby nie usuwał z telefonu. Druga opcja przejść na Onedrive i kupić więcej miejsca. Da się kupić kod na allegro poniżej 200zl za 1TB na rok więc cena nie duża.
Selixo
Hotshot
Opcje
Zalogować się na dysk google i usunąć zbędne pliki.
Basia1994
Troubleshooter
Opcje
Niestety przeniosło do kosza na urządzeniu tez
0 Like
lukash1p
Pioneer
Opcje
Wykup sobie 100GB w google one. Kosz to 90pln rocznie + możesz dodać do tego rodzinę.
Basia1994
Troubleshooter
Opcje
Dobra, udało mi się zrobić mały myk. Wyłączyłam opcje tworzenia kopii zapasowej, usunęłam parę rzeczy z dysku google i to co wrzuciło mi też do kosza na urządzeniu po prostu przywróciłam nie tworząc już ponownie kopii zapasowej. Dzięki panowie
0 Like
PatrykPred
Hotshot
Opcje
Lepszy Onedrive, poniżej 200zl mamy 1TB, za 250zl jest po 1TB dla 6 użytkowników, można dodać kilka osób z rodziny albo używać na kilku kontach i mamy 6TB
lukash1p
Pioneer
Opcje
Mam onadrive 1TB w pakiecie z office 365 i nie używam tego. Do kopi zapasowej zdjęć aplikacja google jest dużo wygodniejsza.
Bloodhound-PL
Pathfinder
Opcje
I dodatkowo zyskuje się dostęp do zaawansowanych funkcji edytora zdjęć z poziomu wszystkich urządzeń łącznie z PC (na uprawnionych kontach Google po zalogowaniu). Moim zdaniem warto, choć OneDrive od M$ jest ciut tańszy, ale poza pojemnością nie oferuje praktycznie nic więcej.
PatrykPred
Hotshot
Opcje
Nie powiedział bym, z Samsungiem Onedrive dużo lepszy, ja używam do tego mamy pakiet Office 365

Na onedrive mamy magazyn zabezpieczony hasłem i dane są szyfrowane czego google nie ma, to kolejny plus dla MS