Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zła jakość filmów na instagramie

(Temat utworzony: 14-05-2020 04:40 PM)
11132 Wyświetlenia
kuun6
Journeyman
Opcje

Witam, posiadam S20 Ultra i gdy wysyłam w wiadomości prywatnej film do użytkownika Iphona 11 jakość tego filmu jest tragiczna. Czy to wina różncyh systemów czy może jest coś co przeoczyłem? Filmy nagrywane wprost w instagramie wygladają również źle nawet na moim telefonie. Aplikacja oczywiście zaktualizowana. 

0 Like
59 Odpowiedzi
eweeekk
Apprentice
Opcje
Dziękuję za odpowiedź
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę i nie ma za co 🙂
0 Like
PawelL91
Apprentice
Opcje

Cześć, 

od około 3 tygodni mam problem z instastories. 

Film wrzucany np. w formacie 2160x3840, UHD, H.264, AAC, 60fps

Około 230 mb. 

Jakość filmu katastrofa, wrzucane za pomocą aplikacji Instagram. Nagrywane telefonem jak i za pomocą samej aplikacji. 

Wcześniej wszystko było ok, zdjęcia przechodzą w dobrej jakości, rolka podobnie, a boomerang i film w stories w słabej. 

Opcja wysyłania treści jest ustawiona na "przesyłanie wysokiej jakości".

- Próba aktualizacji, cofnięcia update aplikacji zrobiona,

- Wyczyszczenie pamięci aplikacji i ustawień, zrobione

- Próba wrzucenia za pomocą Meta -> nie udana, bo cały czas ładuje film nawet przez godzinę.

Co może być nie tak? 

Samsung S20 FE 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@PawelL91 Jak rozumiem, wcześniej wszystko działało poprawnie? Masz możliwość sprawdzenia na innym telefonie z tą samą wersją aplikacji? To pozwoliłoby ustalić, czy problem nie leży po stronie aplikacji. Jeżeli tak by było, to jedyne co można zrobić to poinformować o tym dewelopera aplikacji.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PawelL91  Cześć 

Problem jest najprawdopodobniej po stronie aplikacji instagram,  na pewno jakość przesyłanego filmu będzie ograniczona pytanie jak bardzo fatalnej jakości jest to wideo

PawelL91
Apprentice
Opcje

Bardzo fatalne, a niestety jest to też narzędzie pracy. 

PawelL91_0-1686914400267.png

Czy może to być związane z formatem i zmiana jego pomoże? 

0 Like
PawelL91
Apprentice
Opcje

Jak na złość kupiłem 2 takie same telefony. W jednym i drugim taki sam problem. Spróbowałem wrzucić film nagrany przez iphone i to samo, ale muszę spróbować z poziomu telefonu Iphone. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PawelL91  skoro z poziomu telefonu jest to samo to aplikacja najwyraźniej tak działa 

0 Like
AniGo
First Poster
Opcje
Niestety, ale w przypadku wysyłania filmów na instastory, relacje fb.. czy po prostu przesyłanie znajomym na watsup, zdecydowanie lepiej od Samsungów sprawdzają się Iphony. Osobiście posiadam Samsunga S23 Ultra i jest dramat z jakością filmów, które chcę wysłać lub udostępnić w social mediach (Ig, Fb).. 🤷
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AniGo  co się dzieje,  jakiej jakości są te filmy?

0 Like