Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zła jakość filmów na instagramie

(Temat utworzony: 14-05-2020 04:40 PM)
11048 Wyświetlenia
kuun6
Journeyman
Opcje

Witam, posiadam S20 Ultra i gdy wysyłam w wiadomości prywatnej film do użytkownika Iphona 11 jakość tego filmu jest tragiczna. Czy to wina różncyh systemów czy może jest coś co przeoczyłem? Filmy nagrywane wprost w instagramie wygladają również źle nawet na moim telefonie. Aplikacja oczywiście zaktualizowana. 

0 Like
59 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kuun6  Witam.  To zapewne wina aplikacji,  może są jakieś ograniczenia co do jakości przesyłanych filmów. 

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@PrzemekM  A nie ma czegoś takiego w ustawieniach jak jakość filmu ?

https://pl-pl.facebook.com/help/ipad-app/124738474272230

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2  Nie ma nic takiego w ustawieniach 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kuun6, w jaki sposób przesyłasz filmy do znajomych? W przypadku filmów najlepiej skorzystać z popularnych komunikatorów takich jak WhatsApp, Skype czy Messenger.

kuun6
Journeyman
Opcje

@nismo, No jasne, jeśli chce się zachować najlepszą jakość to są inne sposoby jak chmury itp., ale szczerze posiadając telefon za 6k chciałbym żeby jakiś krótki filmik był chociaż w znośnej jakości i żebym nie musiał np. odpowiadać komuś w innym komunikatorze. Na chwile obecną po paru próbach filmy na instastory i w wiadomościach prywatnych wyglądają znośnie jedynie po nagraniu ich z pozycji aparatu w 4k i 30fps, te nagrane wprost z aplikacji to jakiś żart. Szkoda bo telefon sam w sobie nagrywa mega ładne filmy.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kuun6, wygląda zatem na to, że aplikacje dosyć mocno obniżają jakość filmów żeby zmniejszyć rozmiar pliku. Pisząc wiadomości prywatne masz na myśli wiadomości SMS? Jeżeli korzystasz z fabrycznej aplikacji do wysyłania wiadomości SMS to warto sprawdzić jak będą wyglądać filmy np. w aplikacji Wiadomości Google. Odnośnie aplikacji Instagram to nie jestem w stanie doradzić nic więcej. W tym wypadku najlepiej zgłosić błąd do producenta aplikacji.

Damian K
Hotshot
Opcje

Wideo nagrywane przez aplikacje społecznościowe ogólnie mają swoje predefiniowane parametry nagrywania, właśnie na potrzeby oszczędzania transferu danych/czasu przesyłania/zasobów na serwerach developera aplikacji. Niestety kompresja zawsze będzie w jakimś stopniu zauważalna.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
kuun6
Journeyman
Opcje
Pisząc wiadomości prywatne mam na myśli cały czas instagrama bo tylko w tej aplikacji jest ten problem. Ale no pewnie macie Panowie rację i po prostu kuleje optymalizacja aplikacji. No nic dziękuję wszystkim za pomoc :smiling-face:
0 Like
Dooris
First Poster
Opcje

Witam. Mam pytanie techniczne. Zmieniłam ostatnio telefon na samsung s22 plus i każdy mój dodany filmik, który dodaję w aplikacji INSTAGRAM jako instastory lub FACEBOOK również w story jest z pikselami i nie ma płynności tylko się zacina. Filmiki nagrywam kamerą systemową w parametrach 8K/ UHD60/FHD120 proporcjach 9:16. Filmiki dodaję przez WiFi. Instastory lub rolki osób, których obserwuję są krystaliczne, płynne i pięknej jakości a moje jakby w bardzo złej jakości. Oprogramowanie telefonu posiada najnowszą wersję oprogramowania i aplikacje również zaktualizowane. Czy mogłabym uzyskać pomoc w tym temacie? Pozdrawiam

0 Like