Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

yanosik

(Temat utworzony: 07-01-2021 05:00 AM)
9531 Wyświetlenia
mpozna
First Poster
Opcje
Witam serdecznie. Po aktualizacji mojego telefonu do Android 11 mam problem z aktualizacji yanosik. Apk nie blokuje włączania się blokady ekranu. Dlaczego?
0 Like
MackQ
Student
Opcje
Witam 
Pacjent Samsung J6, po restarcie do ustawień fabrycznych Yanosik nie uruchamia się razem z Google Maps. Dodałem współpracę Google Maps, zgodę na pływająca ikonę i dalej nic 😑 Jakie uprawnienia trzeba jeszcze dodać? 🤔

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MackQ  Witam

Naj jakiej zasadzie ma yanosik współpracować z google maps?

0 Like
MackQ
Student
Opcje
Włączasz Google Maps, wybierasz cel podróży, start i Yanosik powinien się automatyczne uruchomić.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MackQ  Nie uruchamia się automatycznie, w ustawieniach również nie widzę opcji...🤔

0 Like
Maverick79
Journeyman
Opcje

Yanosik wszystkie wersję aktualizacje nie działa w tle s20 fe. Czy ktoś wie jak to rozwiązać na innych tel działa Próbowałem różnych ustawień w tel łącznie z blokada aplikacji. Może ktoś  przesłać gotowe ustawienia i komuś działa. Druga aplikacja to spotify. Nie staruje razem z samochodem. Chodzi o to że nie włącza muzyki ze spotyfi automatycznie po włączeniu samochodu. Jakieś pomysły? Poprzedni tel lg v30 android 9 wszystko chodziło łącznie z yanisikiem. Ostatni problem to aparat i ciemna plamka która jest. Czytałem już o tym posty. Mam jednak szkło ochronne na tyle aparatu. Wiem że muszę je zdjąć żeby sprawdzić czy plamka zniknie choć wątpię w to. Podobno komuś zniklo to tel sam się naprawił. Sory ze tak o 3 rzeczach na raz pisze ale nie chcalem zakładać osobnych tamatów. 

0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@Maverick79 jeśli chodzi o Yanosika, to włącz opcje "Zezwól na czynność w tle" oraz wyłącz "Potymalizowanie użycia baterii":
Ustawienia> Aplikacje> Yanosik> Bateria> "zezwól na czynność w tle", a następnie Optymaliz. użycie baterii> Wszystkie aplikacje (zwykle wyświetlają się aplikacje niezoptymalizowane, wystarczy, że na nie klikniesz i zaznaczysz "Wszystkie")> Yanosik.

W przypadku aparatu, możesz wykonać następujące czynności:
-Zerowanie ustawień aparatu:
Aparat> koło zębate w lewym górnym rogu> Zeruj ustawienia,
-Czyszczenie apki aparat:
Ustawienia> Aplikacje> Aparat> Domyślna Pamięć> Wyczyść Dane.
Możesz też wyczyścić pamięć cache z poziomu Trybu Recovery:

Uruchomienie Trybu Recovery na Android 11 lub nowszym: https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wej%C5...

Czyszczenie pamięci cache:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Co do Spotify, to daj znać, czy korzystasz z Android Auto lub w jaki sposób łączysz telefon z samochodem.

Maverick79
Journeyman
Opcje

Wszystko już to robiłem. Co do yanosik to ma być w optymalizacji niezoptymaliziwane napis. Ale też nie działa. Nie mam już pomysłu nawet pisałem do yanosika. Wystarczy że wygasze tel i nie mam już komunikatów z yanosika. Kiedy ekran jest podświetlony wszystko działa.  Mam tel w kieszeni wsiadam do samochodu automatycznie łączy się yanosik z samochodem przez bluetooth i powinen gadać a nie mówi nic. Nie mam android auto spotyfi łączy się przez bluetooth chyba że coś nie tak jest ze spotify. To nie jest płatna wersja. Ale działa normalnie. Co do aparatu zastosowałem te czynności łącznie nawet 2 razy z wipe cash particon bo ostatnio zawieśćj mi się tel 2 razy po aktualizacji zabezpieczenie zwolnij i przestal działać na dotyk . Teraz chodzi jak narazie ok. Muszę zdjąć te szkło ochronne z tyłu aparatu ale wątpię że to coś da. Zauważyłem z plamka jest w lewym dolnym rogu widoczna. Kiedy wcisnę zoom np razy 2 nie ma jej. Tak samo pojawia się w opcji nagrywania filmów kiedy mocnej ruszyć się tel. To może być jakaś wada w obiektywie. Choć wczesnej tego nie było. Tel nigdy nie spadał dbam o niego ale robi takie numery. Ogólnie dość fajny tel. Ale te zeczy co wymienielem wyżej są denerwujące choć to tylko zwykle aplikacje które powinny działac.Narazie nie chce wysyłać i ustawiać wszystko od nowa. 

0 Like
levylech
First Poster
Opcje

Włącz w ustawieniach aplikacji, tak jak na zdjęciu "wyswietlanie nad innymi aplikacjami" 

Screenshot_20220804_004221_com.android.settings.jpg

Maverick799
First Poster
Opcje

Witam. Nie chcę zakładać nowego wątku ale wcześniej porady które tu od was otrzymałem nie pomgły. Mam teraz androida 12 i na s20 fe i dalej nie dziala yanosik w tle.!!!!!!.Na inych tel działa. Problem różnych wersji yanosika starszych i chyba najnowszych. Co ciekawe jak np chce w opcjach baterii dodać yanosika do aplikacji nigdy nie usypiaj to nie mogę go znaleźć żeby dodać. W aplikacji uspionyh czy głęboko uspionych też go nie widać. Może ktoś wie jak rozwiązać problem z yanosikem który nie działa w tle nie podaje ostrzeżeń itp na samsungu s20 fe???? Mogę jezdzic jedynie na przygaszonym ekranie ale to zuzywa baterie i wk te cagłe podświetlenie. Dlaczego na innych tel wsztko ładnie działa w tle a a s20 fe nie. Na androidzie 11 też nie działało 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Maverick799, Przejdź do Ustawienia --> Aplikacje --> Yanosik --> Bateria --> wybierz Nieograniczone

Upewnij się też, że nie masz włączonego trybu oszczędzania energii.