Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wiadomości głosowe messenger

(Temat utworzony: 07-01-2021 12:13 AM)
4023 Wyświetlenia
pawgro
First Poster
Opcje
Mam problem z wysyłaniem wiadomości głosowych na messengerze po aktualizacji do android 11. W aplikacji widać jakby wiadomość się nagrywała ale gdy puszcze palec wiadomość się nie wysyła. Zauważyłem również, że wiadomości głosowe działają normalnie tylko w poziomym ułożeniu telefonu 😅. Miał ktoś może taki problem, albo wie jak to naprawić? Dodam, że już reinstalowałem aplikacje kilkukrotnie i nic to nie dało.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Filily  Jeżeli chodzi o wiadomości głosowe przez aplikacje messenger to wina leżeć będzie po stronie aplikacji 

0 Like
VresT
Student
Opcje
Cześć, jestem połączony z autem kablem AUX/USB C z moim S24+ i jak nagrywam głosowke do znajomego to nic nie slychac.Czy jedyna możliwość to za każdym razem odłączanie kabla z telefonu?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@VresT Aplikacje zewnętrzne - jak Messenger - zwykle nie łapią podłączonych pod USB-C urządzęń zewnętrznych "IN" czyli mikrofonów. Aplikacja zapewne wychwytuje, że coś jest podłączone, ale nie wie "co" i przez to nie przełącza się na mikrofon z telefonu.

Masz możliwość łączenia się z samochodem poprzez Bluetooth? Poprzez BT powinno działać Ci normalnie, gdyż Messenger rozpoznaje źródła BT poprawnie.

VresT
Student
Opcje
Niestety ale nie mam takiej możliwości, czyli nic nie poradzę na to tak ? Trzeba przejść na BT?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@VresT Dopóki sami deweloperzy aplikacji nie rozwiążą problemu - na co jest mała szansa, bo jest dość dobrze znany od dawna, to nie ma co na to liczyć. Trzeba korzystać z BT.

maciejz87
First Poster
Opcje
Witam. Nie wiem czy to przypadłość mojego S24 ultra, czy może innych telefonów również, ale zauważyłem że po naciśnięciu ikonki mikrofonu w Messengerze nie mogę wprowadzać głosowo tekstu. Irytuje mnie to, bo na poprzednim S20 FE 5G, z którego przesiadłem się przedwczoraj nie miałem żadnego problemu (używam tego bardzo często). Zauważyłem że ten problem jest chyba tylko na czatach które są szyfrowane. Ktoś zna może ten temat?
0 Like
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Wejdź w Ustawienia -> Aplikacje -> Messenger i sprawdź czy udzieliłeś zgody na nagrywanie dźwięku
0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Sprawdziłem u siebie i działa bez problemu pisanie głosowe, zaznaczę ze używam pisania głosowego Samsunga a nie google.
Oczywiście sprawdziłem czat szyfrowany.
0 Like
lgc89
Navigator
Opcje
Mam chyba podobny problem. Od jakiegoś czasu nie działa wprowadzanie tekstu. Dotychczas na klawiaturze samsunga klikałem na mikrofon, uruchamiała się ikonka mikrofonu i dyktowałem tekst. Teraz po kliknięciu widzę ją przez ułamek sekundy i znika. Telefon A52
0 Like
Radek69
Explorer
Opcje
U mnie działa
0 Like