Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Ustawienia dźwięków powiadomień, SMS oraz połączeń

(Temat utworzony: 27-03-2019 01:07 PM)
175927 Wyświetlenia
Kubaery
Journeyman
Opcje

Dziś zauważyłam,że nie ma możliwości ustawienia dźwięków powiadomień oraz wiadomosci w S10 + .

Dźwięk po ustawieniach jest ten sam dla powiadomień jak ich wiadomości. Słyszałam o tym samym problemie w Huawei P20 . Ktoś coś słyszał bądź wie jak to zmienić? Przeczesalam cały telefon i bez skutku. 

Przejdź do rozwiązania
758 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć Members_gSPKNMg !
W celu zmiany dźwięku powiadomienia należy wejść w ustawienia - aplikacje - konkretna aplikacja, w której chcesz zmienić dzwięk powiadomienia - powiadomienia -> dalsza część ścieżki w załącznikach ( przykład dla chroma). Proces ten jest niestety dość żmudny, ponieważ musisz zmienić dzwięk dla każdego rodzaju powiadomienia w aplikacji oddzielnie ( w przedstawionym przeze mnie przykładzie będzie to wszystko z zakładki ogólne oraz witryny).
hectore3
Apprentice
Opcje
super dziękuję za pomoc a czy można tam dodać swoj ściągnięty alert całkiem inny niż dostępne systemowe ?
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Tak, wystarczy dodać swój własny plik do folderu Notifications w pamięci wewnętrznej telefonu.
0 Like
TomaszSieradzki
First Poster
Opcje

Witam serdecznie .

Oczywiście wgranie dźwięku do do folderu Notyfikacja jest dobrym rozwiązaniem , z tym że zmienia się tam dźwięk powiadomienia w całym telefonie .

Ja z kolei zagłębiałem się bardziej w temat i wszedłem w aplikację ,,Wiadomości" .

Następnie w ,,Powiadomienia" następnie w ,,Dźwięk" i dalej w ,,Nową wiadomość" i tam zmieniłem dźwięk na wybrany przeze mnie co zaskutkowało zmianą dźwięku tylko dla samego SMS .

0 Like
Reniaaaak
First Poster
Opcje
witam co mogę zrobić jeśli przychodzi mi wiadomości SMS ale nie ma dźwięku tylko się wyswietla ? Dźwięki wszystkie mam włączone
0 Like
Reniaaaak
First Poster
Opcje
dziękuję bardzo juz mi się udało 🙂
0 Like
Falisty
Explorer
Opcje

Cześć

Nigdy nie miałem z tym problemu, aż tu nagle zmieniłem telefon na Galaxy S20+.

A więc - jak dodać swoje dzwonki to wiem (przy wyborze dzwonka kliknąć na "+" u góry ekranu po prawej stronie i tam mogę przeglądać i wybrać dzwonek.

Inaczej jest przy powiadomieniach. Tu nie ma takiej możliwości. Co prawda pojawia się przy kliknięciu zapytanie "Wykonaj czynność przez..." i mam do wyboru (tak jak przy dzwonkach) ES Eksplorator  Pro lub SecSoundPicker. I po wybraniu pierwszej mogę przeglądać pliki ale nie mogę żadnego z nich wybrać, druga aplikacja nie pozwala na dodanie swojego dźwięku - tak jak to można było wykonać przy dzwonku. Chcę dla kilku aplikacji wybrać niesystemowe dźwięki powiadomień, nie chcę zmienić tylko dźwięku SMS.

Dodam że dźwięki mam zapisane w katalogach Alarms, Notifications, Ringtones.

W moich poprzednich telefonach nie było z tym problemu.

Proszę o pomoc.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Falisty  Cześć

Spróbuj dodać dźwięk w następujący sposób: skopiuj swój plik dźwiękowy do folderu Notifications w pamięci wewnętrznej telefonu. 

Falisty
Explorer
Opcje

Dzięki za podpowiedź, ale jak napisałem wcześniej, właśnie tak mam zapisane dźwięki. Są utworzone katalogi, ale w dźwiękach ich nie widać. 

Nie jest to mój pierwszy smartfon, poprzedni to Huawei P20 pro, wcześniej Samsung S7, Lenovo p2, itp... W tym modelu Samsung coś inaczej zrobił od innych.

Nie wiem jak zmusić telefon żeby potrafił to co poprzednie potrafiły bez problemu.

0 Like