Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Ustawienia dźwięków powiadomień, SMS oraz połączeń

(Temat utworzony: 07-10-2020 09:35 PM)
4752 Wyświetlenia
Kubaery
Journeyman
Opcje

Dziś zauważyłam,że nie ma możliwości ustawienia dźwięków powiadomień oraz wiadomosci w S10 + .

Dźwięk po ustawieniach jest ten sam dla powiadomień jak ich wiadomości. Słyszałam o tym samym problemie w Huawei P20 . Ktoś coś słyszał bądź wie jak to zmienić? Przeczesalam cały telefon i bez skutku. 

758 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@HubertS  Musisz dodać do Notifications własne dzwonki SMS wtedy na liście będzie to wyboru twoje dzwonki

Notifications .PNG

HubertS
First Poster
Opcje

Przecież to proste i logiczne. Dzięki za informacje. Poxzdrawiam

0 Like
Mikołaj06
Student
Opcje

Cześć,

Mam dość irytujący mnie problem, mianowicie dla wszystkich poszczególnych aplikacji dźwięk powiadomień jest ustawiony jako domyślny dzwięk powiadomień systemu, natomiast w Samsungu S10+ który posiadałem dźwięki powiadomień osobnych aplikacji były ustawione jako domyślne tych właśnie aplikacji.

Dla przykładu, aplikacja outlook ma swój "firmowy" dźwięk powiadomienia dla odebrania maila. Na samsungu s10+ podczas odebrania poczty był odtwarzany właśnie ten dzwięk. W s20+ natomiast dla wszystkich aplikacji jest odtwarzany ten sam domyślny dźwięk systemowy.

Nie mogę nigdzie znaleźć opcji powiadomień, w której mógłbym ustawić dźwięki danych aplikacji jako odtwarzane, jedynymi dostępnymi są dźwięki systemowe... 

Czy jest możliwość korzystania z dźwięków danej aplikacji, czy muszę korzystać tylko z systemowych ewentualnie takich, które manualnie sam wgram na telefon? 

Z góry dziękuję za odpowiedź

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mikołaj06, czy sprawdzałeś ustawienia powiadomień dla poszczególnych aplikacji? W telefonie Note10+ dźwięk powiadomienia z aplikacji Outlook jest fabrycznie ustawiony na opcję "Dźwięk z aplikacji". Jak to wygląda u Ciebie?

Screenshot_20200723-120352_Settings.jpg

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mikołaj06 Nie posiadam takiego telefonu, ale w każdym jest ta sama ścieżka do ustawień dźwięku dla danej aplikacji.

Ustawienia->aplikacje->e-mail->powiadomienia->Nowe e-maile->dźwięk

Mikołaj06
Student
Opcje

No właśnie niestety u mnie to wygląda następująco, nie mam w polu wyboru dźwięku możliwości wybrania dźwięku z aplikacji 😞

Screenshot_20200723-133447_Settings.jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mikołaj06, czy przywracałeś aplikacje z kopii zapasowej na nowym telefonie? Spróbuj wyczyścić dane aplikacji Outlook. W ten sposób przywrócisz aplikację do ustawień fabrycznych i konieczne będzie ponowne logowanie. Instrukcję znajdziesz w czwartym punkcie w tym wątku.

Mikołaj06
Student
Opcje

Działa, dzięki wielkie!! :winking-face:

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mikołaj06, super! W razie dodatkowych pytań pisz śmiało.

0 Like
hectore3
Apprentice
Opcje

Witam czy w note 20 ultra da się wybrać swój dzwonek do wybranych apliakcji, np aby  każda aplikacja dawała inny dzwięk alert , nie potrafię tego ustawić w note8 i s9plus się dało 

0 Like