Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Smart View nie znajduje tv

(Temat utworzony: 14-12-2021 06:52 AM)
1576 Wyświetlenia
Dry_PL_
Journeyman
Opcje
Przed aktualizacją smart view widział tv tcl na androidzie i lg oled po niczego nie wykrywa i aplikacja stała się bezużyteczna na s21u
0 Like
13 Odpowiedzi
SzymonM
Expert
Opcje

@Dry_PL_w pierwszej kolejności wyczyść dane aplikacji Smart View:
Ustawienia>Aplikacje>Smart View>Domyślna Pamięć>Wyczyść Dane.

Oprócz tego możesz wyczyścić pamięć cache, jeśli podejrzewasz, że problem wystąpił po aktualizacji.

Uruchomienie Trybu Recovery na Android 11 lub nowszym:https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wej%C5...

Czyszczenie pamięci cache:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Dry_PL_
Journeyman
Opcje
W aplikacjach nie ma aplikacji Smart View
0 Like
LukaszW
Expert
Opcje

@Dry_PL_, w zakładce Ustawienia > Aplikacje > Pojawia się przycisk listy po prawej stronie napisu ,,Twoje aplikacje". Kliknij przycisk, następnie zaznacz pokazywanie aplikacji systemowych. Wtedy zgodnie z podpowiedzią @SzymonM poradzisz sobie ze swoim problemem. 

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Dry_PL_  @SzymonM  @ LukaszW  Już od androida 11 nie ma możliwości łączenie się za pomocą Smart View z inna marka TV.

Nie można już połączyć się z funkcją Chromecast za pomocą aplikacji Smart View. Zamiast tego można użyć aplikacji Google Home.

Av0id_me
Pathfinder
Opcje
Witam, zawsze gdy łączyłem się z telewizorem (LG) przez mój telefon (Samsung M12) funkcja Smart View działała. Dziś chciałem udostępnić ekran i nic. Restartowałem telefon i nic. Restartowałem telewizor i nic, odłączałem go od prądu i nic. Wie ktoś jak to naprawić?
0 Like
Av0id_me
Pathfinder
Opcje

Dziękuję
0 Like
MaCzO
Pioneer
Opcje
Cześć.
Telewizor LG OLED55B13LA.

Smart Things
- S23 Ultra - wykrywa TV - Brak udostępniania ekranu telefonu ( można zdjęcia, filmy, muzykę)
- Note 20 Ultra - wykrywa TV - Brak udostępniania ekranu telefonu ( można zdjęcia, filmy, muzykę)
- Note 10 Lite - wykrywa TV - działa wszystko

Smart View
- S23 Ultra - nie wykrywa TV - Brak udostępniania ekranu telefonu, zdjęcia, filmy, muzykę
- Note 20 Ultra - nie wykrywa TV - Brak udostępniania ekranu telefonu, zdjęcia, filmy, muzykę
- Note 10 Lite - wykrywa TV - działa wszystko

Czy Samsung się uwstecznia ?
Najwyraźniej.
Udostępnianie ekranu telefonu na TV działa na "budżetowym" bo wcale nie był kiedyś tani, telefonie a na flagowych nie.
Czy ktoś ma jakieś rozwiązanie ?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MaCzO  Cześć!

Tak zastanawiam się jaki jest android na Note 10 Lite skoro działa?

Samsung już informował że od androida 11 Smart View nie działa z inna marka TV. Nie wykluczone że tak samo jest z Smart Things.

Nie można już używać opcji Wi-Fi Direct do wysyłania plików do innych urządzeń. Zamiast tego można użyć funkcji Udostępnianie w pobliżu. Nadal można odbierać pliki za pomocą Wi-Fi Direct. Nie można już połączyć się z funkcją Chromecast za pomocą aplikacji Smart View. Zamiast tego można użyć aplikacji Google Home.