12-02-2023
03:26 AM
– ostatnio edytowany
13-02-2023
09:26 AM
przez
OleksiiA
Często korzystam z ankiet wysyłanych z numerów skróconych na różne tematy. Jak dostanę jedną z tego samego numeru, to nie ma problemu. Odpowiadam i dostaję odpowiedź i podziękowanie za udział. Jeśli jednak nie odpowiem jednego dnia na ankietę i dostanę drugą na drugi dzień lub dwie jednego dnia z jednego numeru, to mam problem..., jak odpowiedzieć na każdą ankietę osobno? Używam aplikacji Wiadomości ( 3 kropki w białym dymku na niebieskim tle ) i jak zaznaczam konkretną wiadomość na ekranie to w menu nie ma opcji Odpowiedz. W dodatku odpowiedzi trzeba wysyłać na inny bezpłatny numer. W Nokii 6303 wybierałem użyj numeru ( ten bezpłatny numer był zawarty w otrzymanym sms-ie z pytaniem ankietowym ) wyślij wiadomość i wpisywałem TAK lub NIE. Później dostawałem następne pytanie i tak aż do wyczerpania puli pytań. Na końcu dostawałem wyniki i podziękowania za udział. Czy ktoś korzysta z takich ankiet i wie jak to samo osiągnąć na tym smartfonie?
Z góry dziękuję za pomoc!
12-02-2023 06:47 AM
12-02-2023 04:08 PM
Spam byłby blokowany. Mogę odpowiedzieć na wiadomość ale tylko na ostatnią. Po prostu nie wiem jak odpowiedzieć na każdą z osobna, bo telefon traktuje to jako rozmowę, jakby czat.
13-02-2023 03:43 PM
@Krzychoo Ani apka oryginalna, ani ta od Google nie pozwala na odpisywanie na jedną konkretną wiadomość z całej konwersacji. Zawsze odpisujesz na całość konwersacji i obawiam się, że może nie być na to rozwiązania - poza być może jakimiś aplikacjami do obsługi SMSów ze sklepu PLAY.