Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

[Smamsung Galaxy A52s 5G] Powiadomienie o Wilgoci Lub Materiale Obcym w Porcie USB

(Temat utworzony: tydzień temu)
186 Wyświetlenia
asziatko
Navigator
Opcje

Witam,

W dniu wczorajszym tj. 10 maja 2025 r. wyciągając smartfona z kieszeni zauważyłem powiadomienie o wilgoci lub materiale obcym porcie USB....

PowiadomieniePowiadomienie

Po rozwinięciu powiadomienia można było przeczytać...

InformacjaInformacja

Przyznam się że po raz pierwszy spotkałem się z taką informacją i powiadomieniem. Co więcej nie korzystałem ze smartfona podczas deszczu. Owszem miałem go w tylnej kieszeni spodni jak padał deszcz ale nie był wyjmowany.

Po paru godzinach powiadomienie samoistnie znikło ale pozostaje pytanie czy można faktycznie korzystać z portu USB podczas ładowania smartwona oraz skąd w ogóle takie powiadomienie jak smartfon nie był użytkowany bezpośrednio na deszczu?.

---
W Kontakcie,
Artur

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
@asziatko Nie ma powodów do obaw. Czujnik odpowiedzialny za wykrywanie wilgoci jest bardzo czuły i reaguje na każde nawet najmniejsze ilości wilgoci w porcie lub czasami nawet na zwykły brud. Jeśli jakakolwiek wilgoć znajdowałaby się w porcie czujnik wykryłby to.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 Odpowiedzi
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Witam
Proszę zapoznać się z tym wątkiem.

Wilgoć w Porcie ładowania
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-wilgoć-w-porcie-ładowania-smartfoni...
Maniollo
Troubleshooter
Opcje
Ta telenowela będzie trwała wiele lat, toć to Samsung obiecał wsparcie przez 7 lat 😂
asziatko
Navigator
Opcje

Hm... ale powiadomienie o wilgoci nie ma związku ze wsparciem Samsung'a przez 7 lat?.

---
W Kontakcie,
Artur
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Oczywiście, że nie.
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
@asziatko Witam. Jeśli powiadomienie znikło oznacza to że wilgoć już nie znajduje się w porcie i spokojnie można już ładować telefon.
asziatko
Navigator
Opcje

@Wiatrak24 jak powiadomienie zniknęło tak już się do tej pory nie pojawiło, ale przyznam że mam obawy jak podłączę ładowarkę czy coś nie będzie nie tak.

---
W Kontakcie,
Artur
0 Like
Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
@asziatko Nie ma powodów do obaw. Czujnik odpowiedzialny za wykrywanie wilgoci jest bardzo czuły i reaguje na każde nawet najmniejsze ilości wilgoci w porcie lub czasami nawet na zwykły brud. Jeśli jakakolwiek wilgoć znajdowałaby się w porcie czujnik wykryłby to.
asziatko
Navigator
Opcje

@Wiatrak24 przyznam się że nie wiedziałem że model A52s 5G ma port USB z czujnikiem wilgoci czy też ciała obcego. 

Ładowałem już parokrotnie po zniknięciu powiadomienia i wszystko jest dobrze, smartfon ładuje się taki sam czas  jak poprzednio. 

---
W Kontakcie,
Artur
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
@asziatko Każdy telefon Samsung z certyfikatem IP68 posiada taki czujnik wilgoci.
Ciesze się że wszystko jest już w porządku. 🙂