Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tłumaczenie ekranu (Google lens lub Samsung Vision)

(Temat utworzony: 21-07-2023 07:27 AM)
4633 Wyświetlenia
deatricz
Explorer
Opcje
Witam,

Orientuje się ktoś może jak dodać skrót sekwencyjny/dynamiczny do wykonania zrzutu ekranu i odrazu jego tłumaczenia za pomocą Google lens? Miałem taką opcję w OnePlus i trochę mi szczerze tego brakuje w moim s23 ultra... 
Uprzedze kolegów... Tak wiem, że mogę zrobić zrzut ekranu i potem uruchomić go w aplikacji. Tylko że w OnePlus było to bardzo fajne i szybkie "klik" przetłumaczone i brak zrzutu w systemie.

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrowienia!!
12 Odpowiedzi
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Witam, nie widziałem takowej funkcji w Galaxy, może makerzy znajdą jakieś rozwiązanie, które Ja ominąłem, ale w tym czasie podam Panu jakieś inne metody na łatwe tłumaczenie tekstów.

1. Tłumaczenie z pomocą s-pena

Wystarczy wyjąć rysik s-pen i w skrótach ( w sensie tych bocznych załączonych na obrazku) jest możliwość tłumaczenia tekstu po najechaniu na niego rysikiem. Ta funkcja działa nawet na zrzutach ekranu.

2. Z pomocą zewnętrznego tłumacza DeepL mogę po zaznaczeniu tekstu ręcznie także go przetłumaczyć, tłumacz można znaleźć w sklepie Play.

3. Z pomocą Bixby vision także mogę tłumaczyć dany tekst po wrzuceniu tam zrzutu ekranu.

Screenshot_20230721_125858_Air command.jpgScreenshot_20230721_130238_Samsung Internet Beta.jpgScreenshot_20230721_130417_Samsung Internet Beta.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@deatricz Na chwilę obecną nie ma tak głębokiej integracji. Masz tylko możliwość kliknięcia ikonki "T" na dole po prawej stronie zaraz po zrobieniu zrzutu, aby telefon wykrył tekst, który możesz przykładowo wrzucić do nakładki tłumacza.

0 Like
deatricz
Explorer
Opcje
Szkoda... Bo jest to mega wygodne. Wrzucasz belkę klikasz "tłumacz ekranu" wszystko co na ekranie przetłumaczone. Jak już nie potrzebne klikam wstecz i jestem gdzie byłem. Jest to otyle wygodne że nie muszę nic kopiować nigdzie przechodzić ani przełączać. Znalazłem jakiś czas temu kod do robienia skrótu ale jakoś tego nie mam kiedy ogarnąć. Na tą chwilę używam innego programu. Wiem o innych funkcjach tłumaczenia ale dziękuję za propozycje :smiling-face:
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@deatricz, możesz zgłosić sugestię dodania takiej funkcji do inżynierów Samsung: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sugesti%C...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@deatricz, Google teraz wprowadza zmianę do Google Lens, która będzie działać tak, jak chcesz. Na razie tylko na Pixelach, ale niebawem na wszystkich Androidach. Zerknij, czy to będzie to, co chciałeś: https://www.sammobile.com/news/google-assistant-google-lens-search-screen/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Members_VKAQSS1
First Poster
Opcje
Też miałem taką opcję w oppo i baaaardzo się przydawała. Mega skrót. Szukam w s23 ultra, ale nie potrafię znaleźć.
0 Like
Don_Karlitto
First Poster
Opcje
Ja też właśnie przesiadłem się z Oppo i bardzo tego brakuje w S24 Ultra.
0 Like
MiaSannMia
Student
Opcje
Hej, przesiadłem się z realme na galaxy i brakuje mi tylko jednej rzeczy - dobrego tłumacza ekranu, którego mogę użyć za pomocą jednego przycisku (najlepiej z rozwijanego paska po prawej stronie ekranu). Możecie polecić coś podobnego, co działa w miarę bezproblemowo przy dobrej jakości tłumaczeń?
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Jesli masz S24 to naciskasz ekran na dole, zaznaczasz co chcesz przetłumaczyć jak do wyszukiwania i klikasz "przetlumacz"
0 Like