Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung quick share / near by /iOS airdrop

(Temat utworzony: 28-01-2024 06:05 AM)
216 Wyświetlenia
PawelZ
Navigator
Opcje
Cześć

Od lat używam Samsungów serii S i nie zamierzam zmieniać (nie chce mi się teraz pisać o problemie Exynosow w naszym kraju, który mocno do tego zachęca niestety). 

Moja małżonka z kolei używa od lat iPhonów (przesiadła się po średnio udanym modelu Samsung Galaxy S5 mini). I mówi, że nigdy nie wrócić do androida. 

Na każdych wakacjach mamy ten sam problem. W żaden ludzki sposób nie możemy dzielić się zdjęciami.

Zwykle kończy się to na wysłaniu mailem lub przez Google photos. Obie opcje są bardzo niewygodne, zawodne, trwają długo i wymagają internetu. W EU 🇪🇺 to jeszcze pół biedy, ale poza Unią szkoda tracić cenne megabajty. 

Czy znacie jakąś sensowną metodę udostępniania plików z Samsunga na iPhone bez użycia internetu? 

PS czy Samsung nie mógł by stworzyć portu quickshare na iOS aby ułatwić ludziom życie? Nawet jednostronna integracja (tylko odbierz) byłaby na wagę złota! 
15 Odpowiedzi
PawelZ
Navigator
Opcje
No jak?! Whatsapp kompresuje stratnie.
0 Like
Prom888111
Helping Hand
Opcje
Artykuł 👍
0 Like
lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
Najprostszym rozwiązaniem będzie QuickShare z użyciem QR/łącza do pobrania plików. Taki link jest aktywny do 2 dni i możesz w ten sposób przesłać do kilku GB danych bez straty na jakości, bez zaśmiecania Whatsappa, bez pamiętania o ew wyczyszczeniu później dysku w chmurze z tymczasowego przesyłania plików. Polecam :smiling-face:1706400938216.jpg
0 Like
PawelZ
Navigator
Opcje
Zupełnie błędna odpowiedź gdyż to korzysta z Samsung cloud.

Mi chodzi o udostępnianie plików NIE przez internet a bezpośrednio.
0 Like
lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
Wypróbuj jeszcze Xender i shareit czy przesyłają pliki bezpośrednio czy też korzystają z jakiegoś dysku w chmurze tymczasowo
https://www.speedtest.pl/wiadomosci/apple/przesylanie-plikow-pomiedzy-ios-i-android/
0 Like
KamilKiri
Explorer
Opcje
Absolutnie jakosc nie jest 100%