Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung quick share / near by /iOS airdrop

(Temat utworzony: 27-01-2024 03:25 PM)
1771 Wyświetlenia
PawelZ
Navigator
Opcje
Cześć

Od lat używam Samsungów serii S i nie zamierzam zmieniać (nie chce mi się teraz pisać o problemie Exynosow w naszym kraju, który mocno do tego zachęca niestety). 

Moja małżonka z kolei używa od lat iPhonów (przesiadła się po średnio udanym modelu Samsung Galaxy S5 mini). I mówi, że nigdy nie wrócić do androida. 

Na każdych wakacjach mamy ten sam problem. W żaden ludzki sposób nie możemy dzielić się zdjęciami.

Zwykle kończy się to na wysłaniu mailem lub przez Google photos. Obie opcje są bardzo niewygodne, zawodne, trwają długo i wymagają internetu. W EU 🇪🇺 to jeszcze pół biedy, ale poza Unią szkoda tracić cenne megabajty. 

Czy znacie jakąś sensowną metodę udostępniania plików z Samsunga na iPhone bez użycia internetu? 

PS czy Samsung nie mógł by stworzyć portu quickshare na iOS aby ułatwić ludziom życie? Nawet jednostronna integracja (tylko odbierz) byłaby na wagę złota! 
15 Odpowiedzi
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Przez Bluetooth nie możesz wysłać zdjęć ?

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Prom888111
Helping Hand
Opcje
Witam.A czy oba telefony nie obsługują pendrive?Jeśli tak,to najprostsza metoda i najszybsza przy dużej ilości zdjęć.
0 Like
PawelZ
Navigator
Opcje
iOS odrzuca automatycznie plik przy próbie wysłania go przez bluetooth.

Sparowałem telefony, połączyłem. Próbowałem wysłać mały dokument pdf z Samsunga i się nie udało.

Ale nawet jeśli by to działało to wysyła filmów nagranych w 4k by godziny trwała ponieważ ten standard jest wolny. Dlatego "pod spodem" quick share stawia sieć WiFi tymczasową i nie używa BT do transferu samych plików.
0 Like
PawelZ
Navigator
Opcje
No jest to jakaś opcja. Wciąż nie wygodna ale przyznaje że o niej nie pomyślałem.

Tak przy okazji, tylko nadmienię że quick share między dwoma Samsungami działa BARDZO szybko. Na pewno szybciej niż wytykanie pendrive w dwa telefony aby przesłać kilkanaście zdjęć / filmów na dany moment.
0 Like
Prom888111
Helping Hand
Opcje
Na chwile obecną jest to jedyna w miare szybka opcja miedzy dwoma różnymi systemami.Może kiedyś gdy zacisną współprace to da rade po wifi w miare szybko przesłać.Pozdrawiam!
0 Like
PawelZ
Navigator
Opcje
Prędzej UE zmusi. Nie lubię socjalistycznych urzędasów, ale czasem się na coś przydają.
Prom888111
Helping Hand
Opcje
Kiedyś się dogadają,tak jak Google z Samsungiem,gdzie w Google wysyłanie po wifi będzie nosić nazwe Quick Share,i będzie działać na każdym telefonie,ale znowu z drugiej strony Apple chce być inne,i tak jak piszesz dopiero urzędnicy z UE coś zmienią.
yureek
Pioneer
Opcje

u mnie to samo, zona ma iPhone'a, ja Samsunga, wysyłamy po whatsupie, jakosc jest 100%

0 Like