Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Internet

(Temat utworzony: 09-05-2019 06:01 PM)
6319 Wyświetlenia
petruswojcik
Helping Hand
Opcje

Witam wszystkich postanowiłem zacząć wątek przeglądarki Samsung Internet gdyż mało o niej wiem. Praktycznie cały czas korzystałem z Chrome. Ale ta apka stałe się strasznie zasobożerna. Rozrasta się niemiłosiernie szybko. Od niedawna korzystam z  samsungowskiej przeglądarki. Jestem mile zaskoczony. Mniej pożera pamięci. Szybsza. Poza tym czyszczenie z poziomu Pielęgnacji urządzenia przywraca zjedzoną pamięć nie usuwając ustawień, czego nie mogę powiedzieć o Chrome, gdzie trzeba było czyścić pamięć apki. Ciemny motyw w Samsung Internet dla mnie na plus. Może ktoś ma jakieś porady, sugestie oraz wrażenia.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
marchello666
Voyager
Opcje
Nie kupujcie w tej sieci. Czy to problem kupić w Samsungu ? Taniej szybciej i bez śmieci
0 Like
darek07
Pioneer
Opcje
Marchello666 w orange nie już śmieci,są tylko te zakładki
0 Like
szuwar1978
Voyager
Opcje
Mam taki problem. Przenosiłem dane przez SS z S22U do S23U. Poprzedni S22U miał czysty soft ale był z T-Mobile... nowy S23U jest czysty ze sklepu samsunga. Podczas przenoszenia danych i synchronizacji przeniosły mi się jakieś zakładki t-mobile i jeszcze inne których nie mozna usunąć w przeglądarce samung. Sa na samej górze i irytują. Można to jakoś wywalić?
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Można spróbować takiej procedury, a nuż pomoże :smiling-face: Naciśnij ikonkę aplikacji Internet dłużej aż się pojawi menu kontekstowe. Na tym menu naciśnij symbol 'i w kółeczku' w prawym górnym rogu. Pokaże się ekran 'Informacje o aplikacji. Jest tam taka opcja na samym dole 'Szczegóły apl. w sklepie'. Sprawdź czy czasem nie pisze tam ' Aplikacja pobrana z Smart Switch' . Jeżeli tak to odinstaluj aplikację ' Samsung Internet' i zainstaluj ją ze Sklepu Google Play. Po instalacji ' Aplikacja pobrana z Smart Switch' powinno się zmienić na ' Aplikacja pobrana z Sklep Google Play. Teraz można otworzyć przeglądarkę i spróbować usunąć te irytujące zakładki.

0 Like
szuwar1978
Voyager
Opcje
Mam Aplikacja pobrana ze sklep play. Sam nie wiem jak to przeskoczyło... ech.... dzieki za radę
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

No to można jeszcze tak. Zakładam że na obydwu telefonach jesteś zalogowany na to samo konto Samsung. Na S23 w ustawieniach przeglądarki (Samsung Internet) wyłączamy najpierw na wszelki wypadek 'Synchronizuj z Samsung Cloud', następnie przywracamy przeglądarkę do stanu fabrycznego (w szczególności wyczyścimy zakładki, zostaną tylko te domyślne: Google, instrukcja....), Informacje o aplikacji>Domyślna pamięć>Wyczyść dane. Na S22 w przeglądarce robimy porządek w zakładkach, zostawiamy tylko te które chcemy mieć na S23. Następnie włączamy w obydwu tel. w ustawieniach przegladarki (Samsung Internet) 'Synchronizuj z Samsung Cloud'. Po chwili na obydwu tel. mamy identyczne zakładki w przeglądarce.

0 Like
szuwar1978
Voyager
Opcje
Nieststy na S22U już zalogowana jest żona. Jak bym jej teraz zabrał tel i wyczyścił żeby spróbować tej opcji to wole zostać z tymi zakładkami .. :):) Kiedyś to robiłem ale potrzebne są prawa administratora ... tu nie mam zamiaru nabijać flagi.
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Jeżeli S22 był kupiony u operatora tel. kom. to zapłacił on za to by jego zakładek nie można było łatwo usunąć . S23 jest prosto od producenta więc nie ma tych ograniczeń ale jest innego rodzaju problem. Niechciane zakładki w Samsung Internet jeżeli już się pojawiły to można je łatwo usunąć przez reset aplikacji do ustawień fabrycznych o którym wspominałem wcześniej. Następnie importujemy wcześniej selektywnie wyeksportowane z apk zakładki. Problem jest właśnie z selektywnym eksportem zakładek z aplikacji. Synchronizacja przez Samsung Cloud nie jest selektywna, można zrobić kopię tylko wszystkich zakładek (czyli tych niechcianych też) czyli po wyczyszczeniu i ponownym włączeniu synchronizacji wrócimy do sytuacji początkowej. Zakładki można udostępniać selektywnie (katalogi nie) ale do aplikacji czy formatów plików z których nie ma wygodnego sposobu na ponowny import. Wygodnie udało mi się zaimportować tylko z Chrome na laptopie przy pomocy jego rozszerzenia. No ale co z tego że jest import jak nie ma eksportu, mogę korzystać z zakładek Samsung Internet w tel. w Chrome na laptopie online ale nie mogę ich do Chrome zaimportować. Osobiście używam apk Samsung Internet tylko do czytania instrukcji producenta.

szuwar1978
Voyager
Opcje
Udało się :smiling-face: zrobiłem prostą sprawę... wyczyściłem dane przeglądarki i po ponownej synchronizacji weszły zakladki bez smieci ... :smiling-face: nie wiem jak ale jest OK.
relativ
Helping Hand
Opcje

Nie wiem dlaczego ale byłem przekonany, że już to poprzednio robiłeś i synchronizowało Ci zakładki ze śmieciami. Sam nie mogłem tego sprawdzić bo jak dotąd nigdy mi się nie zdarzyło brać telefon od operatora komórkowego i mieć jego nieusuwalne z poziomu aplikacji zakładki. No ale fajnie, że się szczęśliwie skończyło a przy okazji wyjaśniło się, że nie ma jakichś 'znaczników nieusuwalności' zakładek które mogą przechodzić z systemów operatorskich na czyste systemy producenta :smiling-face:

0 Like