28-08-2019 12:47 PM
Podczas ostatniego wydarzenia Galaxy Unpacked Samsung podjął współpracę z UNDP (United Nations Development Programme) (Program Narodów Zjednoczonych ds. Rozwoju).
Dzięki tej współpracy powstała aplikacja Samsung Global Goals za pomocą której możemy wesprzeć jeden z 17 globalnych celów. Są to:
Cel 1: Koniec z ubóstwem
Cel 2: Zero głodu
Cel 3: Dobre zdrowie i jakość życia
Cel 4: Dobra jakość edukacji
Cel 5: Równość płci
Cel 6: Czysta woda i warunki sanitarne
Cel 7: Czysta i dostępna energia
Cel 8: Wzrost gospodarczy i godna praca
Cel 9: Innowacyjność, przemysł, infrastruktura
Cel 10: Mniej nierówności
Cel 11: Zwrównoważone miasta i społeczności
Cel 12: Odpowiedzalna konsumpcja i produkcja
Cel 13: Działania w dziedzinie klimatu
Cel 14: Życie pod wodą
Cel 15: Zycie na lądzie
Cel 16: Pokój, sprawiedliwość i silne instytucje
Cel 17: Parnterstwa na rzecz celów.
Działa to w bardzo prosty sposób. Oglądając reklamy w aplikacji gromadzimy fundusze.
Po zebraniu danej kwoty możemy przeznaczyć zarobki z reklam na wybrany przez nas cel.
W aplikacji znajdziemy szczegółowe opisy każdego celu
Dodatkowo możemy włączyć funkcję reklam na ekranie blokady, podczas ładowania, dzięki czemu zgromadzimy kolejne fundusze.
Po więcej informacji odsyłam na tą stronę:
https://www.samsung.com/pl/apps/samsung-global-goals/
Aplikacja jest dostępna do pobrania ze Sklepu Play oraz Galaxy Store. Obecnie powinna być dostepna na urządzenia z serii Galaxy S9, Galaxy S10, Note 9 oraz Note 10.
Co sądzicie o tego typu inicjatywie ?
28-08-2019 06:33 PM
Ja nie sądzę, nie zastanawiam się...
ja WSPIERAM!!!
Cel 2: Zero głodu
To tylko jeden z wybranych przeze mnie celów.
Dołączajcie do akcji!!!
28-08-2019 09:15 PM
Świetna inicjatywa! Teraz każdy może ulepszyć świat na 17 różnych możliwości. Przed chwilą dorzuciłem pierwszą małą cegiełkę. Wspólnie szybciej zbudujemy lepsze jutro!
28-09-2020 03:32 PM
Samsung poinformował, iż społeczność Galaxy zebrała już 1 milion dolarów na wsparcie globalnych celów za pomocą aplikacji Global Goals. Na poniższej infografice możemy zobaczyć, które cele były najbardziej wspomagane oraz przez jakie kraje.
15-11-2021 03:46 PM