13-11-2021 09:00 PM — edytowano 13-11-2021 09:11 PM
I znowu mam problem🙄
Gdy przychodzi poczta e-mail na konto nie-Gmail nie ma żadnej reakcji smartfona. Dopiero gdy nacisnę na ikonę Outlooka odtwarza się przypisany dźwięk, a przy ikonie pojawia się cyfra 1 w prawym górnym rogu. Tak się dzieje w przypadku obu kont, od różnych dostawców. Co zrobić żeby znowu działało powiadamianie?
Usunęłam opisane tutaj poprzednio przypadki, bo postanowiłam sprawdzić je jeszcze raz, natomiast powiadomień o nadejściu poczty nie ma i to jest najważniejsze.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
15-11-2021 01:31 PM
Poczta w smartfonie, która nie powiadamia, jest praktycznie mało użyteczna, bo zamiast sprawdzać czy przyszła poczta w aplikacji, tak samo dobrze mogę sprawdzić na stronie danego dostawcy. Dlatego zdecydowałam się odinstalować Outlooka i pobrałam ze sklepu i zainstalowałam Samsung E-mail. Ucieszyło mnie, że podczas konfiguracji ręcznej mogę zastosować wybór SSL. Działa, powiadamia zarówno dźwiękiem, który wybrałam (inny dla każdego z 2 kont), jak i cyfrą przy ikonie. Pomimo ustawienia synchronizacji na 15 min. , powiadamia po 12 min. na obu kontach.
Mam tylko nadzieję, że tak będzie na stale, bo nadal nie wiem dlaczego przestało działać w przypadku Outlooka i nie działało nawet po reinstalacji.
13-11-2021 09:22 PM
@Ewa2021 Dzień Dobry
Rozumiem że sprawa powiadomień dotyczy aplikacji Outlook?
Czy kwestia powiadomień dla tej aplikacji jest prawidłowo poustawiana? Była Pani w zakładce powiadomienia?
Warto sprawdzić też czy aplikacja nie jest dodana do uśpionych, wówczas powiadomienia mogą przychodzić z opóźnieniem.
13-11-2021 09:36 PM
@PrzemekM, dziękuję za odpowiedź. Tak, dotyczy aplikacji Outlook, chociaż żadne z kont nie jest w domenie outlook. Myślę, że ustawienia są prawidłowe, bo działało prawidłowo.
> Była Pani w zakładce powiadomienia?
Czy chodzi o Ustawienia -> Powiadomienia ? Na co zwrócić uwagę ? Nie wiem co tutaj mogłoby opóźniać?
Jak sprawdzić czy aplikacja nie jest dodana do uśpionych?
13-11-2021 09:57 PM
@Ewa2021 Uśpienie aplikacji:
Ustawienia > Pielęgnacja Urządzenia > Bateria > Więcej Ustawień Baterii > Limity użycia w tle i tutaj sprawdzamy czy aplikacja nie jest dodana do "Głębokiego uśpienia".
W kwestii ustawień powiadomień to tak wchodzimy do: Ustawienia > Powiadomienia > Szukamy interesującą nas aplikacje
13-11-2021 10:07 PM — edytowano 13-11-2021 10:13 PM
@PrzemekM, dzięki. Co do uśpienia mam tak: Wpr.nieuż. apl. w tr. uśpienia TAK; Uśpione aplikacje 0; Aplikacje w stanie głębokiego uśpienia 0; Nigdy nie usypiaj aplikacji 0. Nie wiem czy nie powinnam powiadomień o poczcie i SMSach dodać do tej ostatniej listy.
Natomiast w Ustawienia -> Powiadomienia dla Outlook mam wszystko ustawione na Tak, a w pozycji poczta dla każdego z kont mam wymieniony przypisany dźwięk. Tu także wszystko jest na Tak, z wyjątkiem ostatniej pozycji : Ignoruj tryb Nie przeszkadzać, który jest na Nie.
PS Właśnie coś się zmieniło. Gdy wysyłałam ten post przyszła wiadomość od Samsung Community, że zdobyłam wizytówkę Supervisor i Outlook sam sie odezwał dźwiękiem i cyfrą 1 przy ikonie. Nie wiem co sprawiło poprawę, bo od początku tego wątku nic nie zmieniałam.
14-11-2021 12:46 PM — edytowano 14-11-2021 12:47 PM
Niestety, tylko wczorajszy e-mail od Samsung Community dotyczący zdobycia przeze mnie wizytówki spowodował właściwe powiadomienie ze strony Outlook. Dzisiejsze logowania, którym towarzyszy przesłanie e-maila, już nie spowodowały żadnej reakcji, ani dźwięku, ani cyfry przy ikonie Outlooka. Problem istnieje dalej.
14-11-2021 12:49 PM
@Ewa2021 Czy może masz włączone oszczędzanie energii?
14-11-2021 12:54 PM
@Kacper2, dzięki, ale to nie wpływa na powiadomienia ze strony Outlooka. Sprawdziłam.
14-11-2021 12:57 PM
@Ewa2021 Spróbuj ponownie zainstalować aplikację.
14-11-2021 01:09 PM
@Kacper2, ja jej nie instalowałam, już była. Mam ją odinstalować i pobrać ze sklepu?