Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Android Auto - nie działa sterowanie głosem

(Temat utworzony: 01-01-2025 02:55 PM)
485 Wyświetlenia
Krawiol
Pioneer
Opcje
Moje android auto przestało obsługiwać sterowanie głosem. Do nie dawna po podłączeniu telefonu (galaxy s21) do radia samochodowego po naciśnięciu mikrofonu mogłem wykonać połączenie, wyszłaś wiadomość, włączyć Spotify teraz kiedy chcę użyć tej funkcjonalności to słyszę taki komunikat "aby to zrobić Musisz przyznać mi dostęp do kilku powiązanych informacji, gdy będzie to bezpieczne Sprawdź komunikat na ekranie samochodu android auto". No i oczywiście za cholere nie widzę takiego komunikatu. Gdzie szukać rozwiązania problemu? 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Krawiol
Pioneer
Opcje
Chyba znalazłem rozwiązanie. W aplikacji android auto wszedłem w pozycję skonfiguruj w android auto i tam włączyłem opcję wykrywania "ok Google" podczas jazdy. Co prawda nie mam pojęcia dlaczego się to wyłączyło bo nic tam nie grzebałem no ale wydaje się że działa. 1735989075310.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Krawiol Sprawdź tutaj:

Ustawienia > Aplikacje > Android Auto > Uprawnienia (nadaj wszystkie).

0 Like
Krawiol
Pioneer
Opcje
Ma przyznane wszystkie uprawnienia. 1735824150075.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Krawiol Spróbuj więc odparować telefon od samochodu i sparować go ponownie - być może wtedy pojawi się informacja o nadaniu nowych uprawnień.

Rozwiązanie
Krawiol
Pioneer
Opcje
Chyba znalazłem rozwiązanie. W aplikacji android auto wszedłem w pozycję skonfiguruj w android auto i tam włączyłem opcję wykrywania "ok Google" podczas jazdy. Co prawda nie mam pojęcia dlaczego się to wyłączyło bo nic tam nie grzebałem no ale wydaje się że działa. 1735989075310.jpg