Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Music (moja ocena + mini poradnik)

(Temat utworzony: 01-07-2023 08:01 AM)
4883 Wyświetlenia
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Hejka 😃

Dość często w sytuacjach, w których chcemy wysłuchać naszej ulubionej muzyki, musimy przechodzić przez różne reklamy, czy też dodatkowe
utwory.

W sytuacjach, w których chcielibyśmy unikać reklam, czy też dodatkowych utworów, wielokrotnie
musimy sięgać po plan premium np. na youtube music czy też Spotify. A co, jeśli powiem wam, że
możecie słuchać wybranej przez was muzyki bez reklam?

Z Samsung music możecie słuchać wszelkiego rodzaju muzyki bez reklam a jedyną rzeczą,
którą musimy zrobić jest posiadanie w pamięci naszego urządzenia muzyki/nagrań, którą/e chcemy dodać do aplikacji Samsung Music.

image
image

1. Jak, to działa?

W momencie, w którym posiadamy już daną muzykę, otwieramy aplikację "Samsung Music" ( jeśli z jakiegoś powodu nie mamy jej zainstalowanej na naszym urządzeniu, to instalujemy aplikację z Galaxy Store lub GooglePlay) i w zakładce "utwory" znajdziemy wszystkie nasze pobrane pliki audio ( w tym piosenki ).

Jeśli zależy nam na tym aby stworzyć swoją playlistę/listę odtwarzania, to w zakładce "lista odtwarzania" możemy tworzyć nasze listy z danymi utworami. Oczywiście na pokładzie nie zabrakło też szerokiej listy ustawień, które można pod siebie dostosować.
image

image

2. Czy Samsung Music może zastąpić nam Spotify?

Szczerze mówiąc, Samsung Music jest dla mnie swego rodzaju Spotify tyle, że od Samsunga, z taką różnicą, że tutaj czuję swego rodzaju większą kontrolę nad tym jak dostosowuję sobie tę aplikację.

Największym atutem zaś jest, to że aplikacja jest darmowa i bez żadnych reklam (oprócz promki/współpracy z spotify), czy też pakietów możemy słuchać naszych ulubionych utworów. Jest, to spory plus, jako że nie trzeba się zastanawiać nad tym, ile pieniędzy miesięcznie będzie trzeba zapłacić za takową usługę.
image

3. Udostępnianie muzyki

Z Samsung Music bezproblemowo możemy szybko i skutecznie udostępniać różne utwory (np. Z pomocą QuickShare) oraz wyświetlać bądź odtwarzać muzykę z pomocą Smart View.

4. Podsumowanie

Podsumowując, Samsung Music jest dobrą alternatywą dla Spotify, jeżeli posiadamy jakieś utwory pobrane na naszych urządzeniach Galaxy. Sama w sobie funkcja może być przydatna także dla osób, które często przechowują na swoich urządzeniach muzykę/nagrania i chciałyby mieć do nich pełny dostęp w jednym miejscu.
Czy sama w sobie aplikacja ma sens...? Moim zdaniem tak, ale tylko jeśli będziemy jej używać jako alternatywy/zamiennika dla Spotify czy też youtube music.

Myślę, że sama w sobie funkcja miałaby troszkę większy potencjał gdyby Samsung np. Zaoferował w aplikacji kilka utworów ze Spotify np. Za jednorazową opłatą za utwór. Myślę, że spora część osób by się skusiła na taką formę płatności, a póki co musimy się nacieszyć tym co mamy na ten moment,
jak, to mówi słynne powiedzonko "za darmo, to uczciwa cena" a tutaj naprawdę warto nią zapłacić.
image
image

image

Możecie napisać też jaką usługę powinienem przetestować następnym razem😉
5 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@FG_Test23  No tak tylko skąd pobierać utwory i żeby były jeszcze w dobrej jakości...

0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Sa różne stronki, gdzie na kilka utworów można wykupić licencje i sobie wbić w samsung music. Można też znaleźć w sieci jakieś za darmo choć o to też trudno, nie mówiąc już o jakości. Chcąc czy niechcąc niestety sama w sobie usługa bardzo fajna ale właśnie trzeba jakoś zdobywać utwory. O ile niby się da, tak jak pisałem albo gdzieś kupić bądź za darmo znaleźć ale wciąż byłoby lepiej gdyby producent oferował np. Na stronce utwory za jednorazową opłatą. Aczkolwiek można wciąż jakoś znaleźć jakieś stare nagrania ja np. Tutaj w usłudze mam nawet utwory, które posiadałem jeszcze na swoim galaxy grand prime jak i te nowsze, więc, to tylko kwestia czasu, choć wciąż no jednak troszkę trzeba się natrudzić czasami.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@FG_Test23  Tak tak aplikacja bardzo fajna, tylko trzeba trochę czasu poświęcić na to żeby znaleźć te utwory i je pościagać

ThMB_Official
Navigator
Opcje
Ja na przykład od początku posiadania telefonu (Galaxy A13) używałem aplikacji Samsung Music. Wystarczy wykorzystać jakiś przeglądarkowy konwerter mp3 i wszystko się tam pojawia od razu po pobraniu. Sama aplikacja jest bardzo łatwa w obsłudze i najważniejsze że nie trzeba płacić za odtwarzanie w tle lub brak reklam😉. Jak dla mnie bomba!
0 Like
rangut
First Poster
Opcje
Można zapisać w pamięci telefonu dowolną liczbę utworów . Jedynym ograniczeniem to wielkość pamięci. Szczególnie przydatna do słuchania audiobooków, doskonale je można katalagować. Jedyny minusy to ograniczenia wprowadzone w nowych modelach Samsunga możliwości odtwarzania plików w formacie wav oraz coraz mniejsza pamięć smartfonów poprzez eliminowanie dodatkowej pamięci w postaci karty. Po ostatnich aktualizacjach pojawiło się zjawisko obcinania podczas odtwarzania końcówki plików
0 Like