Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Find i słuchawki Galaxy Buds3 Pro

(Temat utworzony: 23-03-2025 02:14 PM)
143 Wyświetlenia
k0R70n
Pioneer
Opcje
Cześć. 
Mam pytania dotyczące usługi Samsung Find i słuchawek Galaxy Buds3 Pro:
1. Dlaczego słuchawki są widoczne w usłudze zawsze jako zlokalizowane przez inne urządzenie i to ze wskazanym jakimś odległość czasem? Czyli 1 godzinę albo 12 godzin temu, kiedy to mój telefon leży obok pudełka, etui w którym są słuchawki? Już zauważyłem że działa to jakoś inaczej niż w przypadku słuchawek Apple, ale nie bardzo rozumiem jak. W przypadku Apple słuchawki cały czas są widoczne w danej lokalizacji jeżeli telefon jest obok. 
Na jakiej zasadzie to działa? Z jaką częstotliwością zgłaszają się słuchawki, rozglądając swoją obecność? 
2. Czy jeżeli zgubię słuchawki, to czy ktoś inny będzie mógł je zresetować i przypisać do swojego konta Samsung? Czy jest jakaś blokada tak jak z telefonem i bez mojego wylogowania, nikt nie będzie w stanie ich używać i usunąć z mojego konta?
3. Czy jest jakaś opcja, którą można włączyć aby słuchawki były widoczne w find w czasie rzeczywistym kiedy obok jest kilka telefonów Samsung i dwa tablety Samsung, czyli urządzenia które teoretycznie wspomagają namierzanie słuchawek, czyli "sieć" urządzeń dla Find jest "zbudowana", dostępna?

Dzięki za góry za rzetelne i merytoryczne wypowiedzi. Wiem, że na tą społeczność można liczyć :winking-face:
Dobrego dnia :smiling-face:
0 Like
5 Odpowiedzi
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Proponuję zapoznać się z informacjami z linku poniżej. Może rozwieje któreś z twoich pytań

https://www.samsung.com/pl/support/mobile-devices/features-of-the-samsung-find-app/

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Zonniak
Hotshot
Opcje
Witam
Jeśli jest proszę w aplikacji werable dla słuchawek włączyć Lokalizację.

Pozdrawiam.😊
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@k0R70n  Cześć 

Lokalizują się po sieci. Przykro mi, ale jak ktoś by znalazł, zresetował i dodał do swoje konta Samsung, mógłby Pan już nie odnaleść na stronie. Nie ma określonej częstotliwości odświeżania.

Lokalizacja słuchawek powinna się częściej odświeżać, gdy w pobliżu jest jakieś urządzenie zarejestrowane w sieci, a najlepiej t konta Samsung, czyli telefon.

k0R70n
Pioneer
Opcje
Dziękuję.
To może warto aby Samsung pomyślał o możliwości przepisywania do konta słuchawek. I braku możliwości ich zresetowania bez wylogowanie ich z konta. Tak jak jest to robione z telefonem. Gdzie można zgłaszać do Samsung takie pomysły? 😊
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@k0R70n  Poprzez aplikacje Samsung members