Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[Poradnik] Kopiowanie kodów autoryzacyjnych

(Temat utworzony: 23-07-2023 01:00 PM)
967 Wyświetlenia
lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
Cześć. Chciałbym się podzielić z Wami praktycznym spostrzeżeniem.

Po otrzymaniu kodu autoryzacyjnego np z banku w aplikacjiWiadomości Samsung kliknięcie na kod przenosi do aplikacji Telefon. Kopiowanie tego kodu odbywa się wtedy z widocznymi spacjami, co skraca w aplikacjach banku skopiowany tekst.

Można kod skopiować również za pomocą rysika spen (przytrzymany przycisk na rysiku i zaznaczanie) a także po naciśnięciu na chmurkę wiadomości i wybraniu opcjiZaznacz tekst.

️ Polecam natomiast: 
  • Szczypnięciem ekranu powiększyć dymki wiadomości,
  • Przytrzymać palec na kodzie autoryzacyjnym by ten był zaznaczony na szaro

image

• Wybrać opcję: Kopiuj tekst

image

Wtedy zamiast kopiować treść całej wiadomości jest kopiowany do schowka jedynie kod autoryzacyjny😉
9 Odpowiedzi
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Dobry i przydatny poradnik, teoretycznie nie raz wydaje się to dla ludzi idiotyzmem ale później kiedy apka daje 30 sekund na kodzik, to od razu te myśli mijają. Przy okazji czasem zdarza się, że urządzenie samo znajduje kod wysłany na SMSa i od razu wkleja, ja tak na allegro miałem.
0 Like
lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
Jest faktycznie tak w niektórych aplikacjach ale niestety nie wszystkich
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Niestety, ale cóż lepsze to niż nic, choć fajnie by było gdyby samsung oferował wykrywanie i wklejanie takowych kodów we wszystkich aplikacjach, tak jak zapisywanie haseł w samsung pass.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@lukaslake2626, w moim przypadku działa to nawet bez powiększenia i działało tak zawsze (telefon to S21FE).

@FG_Test23, co do implementacji tego po stronie Samsung, to zależy to nie od producenta telefonu, a od twórcy aplikacji.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

patyczak
Black Belt 
Opcje
Mam nadzieję, że te wszystkie kody odejdą niedługo w niebyt.
lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
Powiększenie nie jest konieczne tylko wspomniam jako przydatne by zaznaczyć tekst samego kodu zamiast przytrzymania chmurki wiadomości
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@lukaslake2626, w takim razie po prostu się nie zrozumieliśmy. 😀 Ale wskazówka przydatna, bo pamiętam, że kilka osób na forum pytało, jak skopiować kod z SMS.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
AGAUSIAP
First Poster
Opcje
Samsung GALAXY S24 FE , po zaznaczeniu podświetlonego na szaro kodu i tak kopiuje mi się cały tekst wiadomości. Miałam S20 FE i fajnie się kopiowało a tu nowszy model i masakra z wklejaniem kodów 😞
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@AGAUSIAP A czy wybierasz "Kopiuj tekst" czy "Kopiuj" / "Kopiuj wiadomość"? Właściwą opcją do wyboru jest "Kopiuj tekst".