Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Router Bluetooth jak ustawić dobrze

(Temat utworzony: 25-07-2022 03:37 PM)
3362 Wyświetlenia
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Router wifi jest pomocny jak są problemy z siecią lokalną, ale jeśli ta sieć fiksuje i wkoło dużo zakłóceń to wtedy ustawiasz router bluetooth. 
Po udostępnieniu w komputerze telefon jest widoczny jako telefon i multimedia, a nie jako Internet. 
Nie mogę prawidłowo ustawić udostępnienia Internetu do kompa.
Skoro jest taka funkcja to jak to ustawić ?
Urządzenia są sparowane i nic z tego nie wynika. Meili jak nie mogłem wysłać tak niemogę i tak , bo ostatnich nawałnicach wyszły takoe problemy. 
Odnośnik do forum jest mocno enigmatyczny.

image

image

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Poległem na Routerze Bluetooth, nie udało mi się.

Za to uruchomiłem podłączenie po USB , prosto łatwo i przyjemnie. Zamykam temat .
Dziękuję bardzo za pomoc wszystkim . Łącze pozdrowienia 🙂

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

30 Odpowiedzi
patyczak
Black Belt 
Opcje
Nie prościej włączyć "Router wifi"?
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@nowan2020 Witam. Przy takim udostępnieniu musza być połączone urządzenia przez bluetooth, ale tym sposobem.nie zawsze sie da połączyć urządzenia, pozatym jest to wolniejszy transfer, dlatego zdecydowanie jest lepszy Router WiFi. Co do zakłócania to właśnie bluetooth potrafi zakłócić WiFi.
MariuszF
Pathfinder
Opcje

Lepiej korzystać z rutera Wi-Fi, ewentualnie jak chcesz udostępnić Wi-Fi na komputer  łatwiej będzie włączyć  Ruter USB.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MariuszF  zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem jest router przez usb 🙂

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Napisałem że są duże zakłócenia , wifi odpada, elektryka jest na agregacie , nie ma prądu.
0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Koledzy wiem że lepsze od Bluetooth jest wiele rozwiązań , ale poproszę tylko o ustawienia Bluetooth skoro są w telefonie
0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Ok mogę sprawdzić USB , Jak ?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Poprostu łączysz ze sobą 2 urządzenia i nic więcej. Włącz Router Bluetooth wyszukaj w drugim urzadzemiu swoj telefon i połącz ich że sobą, nic więcej nie robimy. To czy internet będzie udostepniany z transmisji danych czy z WiFi to przez bluetooth nie ma znaczenia. Na telefonie który będzie udostępniał pokaże się sparowane urządzenie.Screenshot_20220725-173938_Settings.jpg
0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Popatrz na skriny , urządzenia sparowane, we właściwościach sieci tylko telefon i multimedia, no i ten komunikat = że nie działa , no to sięgnij po wiedzę na Forum Members ?
Może telefon = telefon działa a z laptopem ,nie
0 Like