Schließen

Wonach suchst du?

abbrechen
Suchergebnisse werden angezeigt für 
Stattdessen suchen nach 
Meintest du: 
Springe zur Lösung GELÖST

Originalthema:

Router Bluetooth jak ustawić dobrze

(Thema erstellt am: 25-07-2022 05:43 PM)
2029 Anzeigen
nowan2020
Troubleshooter
Optionen
Router wifi jest pomocny jak są problemy z siecią lokalną, ale jeśli ta sieć fiksuje i wkoło dużo zakłóceń to wtedy ustawiasz router bluetooth. 
Po udostępnieniu w komputerze telefon jest widoczny jako telefon i multimedia, a nie jako Internet. 
Nie mogę prawidłowo ustawić udostępnienia Internetu do kompa.
Skoro jest taka funkcja to jak to ustawić ?
Urządzenia są sparowane i nic z tego nie wynika. Meili jak nie mogłem wysłać tak niemogę i tak , bo ostatnich nawałnicach wyszły takoe problemy. 
Odnośnik do forum jest mocno enigmatyczny.

image

image

0 Likes
30 Antworten
patyczak
Black Belt 
Optionen
Nie prościej włączyć "Router wifi"?
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Optionen
@nowan2020 Witam. Przy takim udostępnieniu musza być połączone urządzenia przez bluetooth, ale tym sposobem.nie zawsze sie da połączyć urządzenia, pozatym jest to wolniejszy transfer, dlatego zdecydowanie jest lepszy Router WiFi. Co do zakłócania to właśnie bluetooth potrafi zakłócić WiFi.
MariuszF
Pathfinder
Optionen

Lepiej korzystać z rutera Wi-Fi, ewentualnie jak chcesz udostępnić Wi-Fi na komputer  łatwiej będzie włączyć  Ruter USB.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Optionen

@MariuszF  zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem jest router przez usb 🙂

nowan2020
Troubleshooter
Optionen
Napisałem że są duże zakłócenia , wifi odpada, elektryka jest na agregacie , nie ma prądu.
0 Likes
nowan2020
Troubleshooter
Optionen
Koledzy wiem że lepsze od Bluetooth jest wiele rozwiązań , ale poproszę tylko o ustawienia Bluetooth skoro są w telefonie
0 Likes
nowan2020
Troubleshooter
Optionen
Ok mogę sprawdzić USB , Jak ?
0 Likes
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Optionen
Poprostu łączysz ze sobą 2 urządzenia i nic więcej. Włącz Router Bluetooth wyszukaj w drugim urzadzemiu swoj telefon i połącz ich że sobą, nic więcej nie robimy. To czy internet będzie udostepniany z transmisji danych czy z WiFi to przez bluetooth nie ma znaczenia. Na telefonie który będzie udostępniał pokaże się sparowane urządzenie.Screenshot_20220725-173938_Settings.jpg
0 Likes
nowan2020
Troubleshooter
Optionen
Popatrz na skriny , urządzenia sparowane, we właściwościach sieci tylko telefon i multimedia, no i ten komunikat = że nie działa , no to sięgnij po wiedzę na Forum Members ?
Może telefon = telefon działa a z laptopem ,nie
0 Likes