Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ram Plus

(Temat utworzony: 21-08-2022 10:21 AM)
547 Wyświetlenia
Matti13
Pioneer
Opcje
Witam, chciałbym się dowiedzieć na jakiej zasadzie ma działać dodatkowa, wirtualna pamięć RAM Plus. Wczoraj zrobiłem aktualizację do Galaxy A52 i zauważyłem tą nowość. Z informacji w ustawieniach pamięci RAM jest informacja, że pamięć ta będzie korzystała z pamięci wewnętrznej. I tu zastanawia mnie, czy to spowoduje pomniejszenie dostępnej pamięci na pliki albo czy ta pamięć wewnętrzna będzie wykorzystywana w razie potrzeby. Pytanie też, czy ta wirtualna pamięć "już działa" czy uruchamiana jest po wykorzystaniu limitu fizycznego RAMu. Nie mam tu pewności.
172 Odpowiedzi
Matti13
Pioneer
Opcje
Ostatnia aktualizacja A52 dodała możliwość ustawienia RAMu Plus do 6 GB
Adasiek74
Pioneer
Opcje
Oczywiście, że 8GB wystarcza do wszystkiego z zapasem. Sam mam 12GB RAMu i zawsze mam dostępne 5GB + 1.4GB zarezerwowane. U siebie całkowicie wyłączyłem te ustrojstwo bo jest zbędne. Można to zrobić przez ADB. Po modyfikacji u mnie wygląda to tak: Screenshot_20220501-174706_Device care.jpgScreenshot_20220501-174723_Device care.jpg
0 Like
TomaszH_
Pioneer
Opcje

Ustawienie ram plus na 0 to nie jest dobry pomysł. Ustawiając 0 zwiększasz użycie ZRAM

0 Like
ertix_pl
Pioneer
Opcje
Czy da się mieć więcej GB RAM w telefonie samsung galaxy a21s 32gb ?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sprawdź w ustawieniach czy opcja RAM Plus jest dostępna na Twoim telefonie. Aby sprawdzić przejdź kolejno do: Ustawienia > Pielęgnacja urządzenia > Pamięć RAM > RAM Plus. Jeżeli opcja nie jest dostępna to nie ma możliwości zwiększenia pamięci RAM.

Mighn
Big Cheese
Opcje
Mozliwe, że wraz z android 12 telefon dostanie funkcje RAM plus - czyli możliwość przeznaczenia części pamięci masowej na potrzeby pamięci RAM, ale przy i tak wolnym telefonie jak A21s raczej nie da to zauważalnej poprawy szybkości działania, a jedynie w pewnych przypadkach odrobinę szybsze przełączanie między aplikacjami.
0 Like
pkonrad
Voyager
Opcje
Witam, ostatnio na Samsungu Galaxy S21 w funkcji RAM Plus ustawiłem rozszerzenie pamięci RAM na 8 GB i mam wrażenie że telefon działa gorzej niż wcześniej, na ustawionym rozszerzeniu na 4 GB. Jaką wartość tego rozszerzenia RAM Plus najlepiej ustawić w tym modelu, ma ktoś jakieś swoje testy czy doświadczenia? 
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Czysty marketing... Generalnie im mniej RAM plus tym lepiej - i nie ma generalnie od tego wyjątków.
Mariusz1992
Voyager
Opcje
Ja mam na s22ultra ustawione na 2gb a z chęcią bym to wyłączył albo dał na 0
sebolix1990
Pioneer
Opcje
Dzień dobry mam pytanie czy zwiększenie ramu poprzez ram+coś daje czy bez sensu jest jego włączanie 
Czy może wystąpić jakiś dodatkowy problem odnośnie smartfona ?
0 Like