Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z syntezatorem dźwięku w Galaxy Buds 3 Pro.

(Temat utworzony: 4 tygodni(e) temu)
271 Wyświetlenia
RobertPL
Pioneer
Opcje
Chciałem Wam opisać jak działa wsparcie Samsung.
Posiadam S24 Ultra, Galaxy watch 6 i Buds 3 Pro. Jakieś 2 miesiące temu zgłosiłem problem z odczytywaniem komunikatów z zegarka przy włączonej funkcji rejestrowania ćwiczenia na zegarku i jednoczesnym słuchaniu muzyki w słuchawkach z telefonu. Ustawiam chodzenie i po przejściu 1km zegarek podaje komunikat w słuchawkach o jego przejściu. W tle gra ściszona muzyka a komunikat jest odtwarzany w bardzo zwolnionym tempie (jakieś 2-3 razy wolniej niż normalnie). Bez słuchawek, komunikat odtwarzany przez głośnik zegarka jest ok. 
I tu jest najciekawsze, zgłaszam błąd pisemnie do wsparcia i po jakimś miesiącu dostaję odpowiedź żeby do nich zadzwonić. Myślę sobie nie będę dzwonił bo to i tak nic nie da. 
Minął kolejny miesiąc i przez ten czas wychodzi OneUi 6.1.1 i ze 2 aktualizacje, nowe firmware słuchawek i Wear OS 5.0 i co...?
I jest jak było. 
To myślę sobie zadzwonię do wsparcia i co...?
I gość mi mówi żeby zgłosić problem pisemnie!!! bo on nie może przekazać tego do centrali.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

RobertPL
Pioneer
Opcje
Kolejne bzdury. W telefonie i zegarku wszystkie dźwięki odtwarza dobrze, w tym itym prędkość jest idealna. Masz mnie za idiotę?
0 Like
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
masz rację, sorki za pomyłkę, rzeczywiście nie chodziło o Facebooka lecz jak piszesz o WhatsAppa, dokopałem się do zgłoszenia z 20.09
PS.
Zaraz poprawię poprzednie wpisy że nie chodziło o Facebooka.
1733333005991_1733333005984_0.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@RobertPL Nie wiem skąd jesteś, ale proszę traktować tutaj innych ludzi z szacunkiem. Życie jest już wystarczająco stresujące bez wyżywania się na innych. Staramy się pomóc - ale nie jesteśmy cudotwórcami.

Rzuć okiem na to rozwiązanie na zegarku:

Ustawienia > Ogólne > Teks na mowę (bądź syntezator głosu) > Szybkość mowy.

RobertPL
Pioneer
Opcje
Nie masz pojęcia o co chodzi z tym bugiem. Tekst komunikatu pewnie idzie w strumieniu do słuchawek z telefonu razem z muzyką i wchodzi do tego cyfrowego strumienia ze złą synchronizacją. Wydałem na ten sprzęt prawie 8 000 zł i w zamian chciałbym żeby producent zainteresował się usunięciem tej wady a jemu się nawet nie chce go zbadać. To jest niesamowity brak szacunku dla klienta. Od czego jesteś ekspertem?
Więcej się do mnie nie odzywaj.
0 Like
RobertPL
Pioneer
Opcje
P.S. Szybkość w telefonie jest dobra, szybkość w zegarku jest dobra.
Mam ustawiać złą szybkość żeby w słuchawkach było dobrze..?
Ale jesteś ekspert!
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@RobertPL A testowałeś chociaż czy zmiana tych ustawień ma jakikolwiek wpływ na to co słyszysz w słuchawkach? Jeżeli problem miałby leżeć na poziomie kanału strumieniowania danych poprzez bluetooth, to nie mam najlepszych wiadomości, gdyż jeżeli zmiana wszystkich wskazanych przeze mnie ustawień nie przynosi żadnych rezultatów (mam nadzieję, że sprawdzałeś jak to działa), to zaczynamy wchodzić na terytoria resetów. Fajnie byłoby sprawdzić, czy problem pojawia się na innych słuchawkach, ale jak nie masz możliwości zrobienia próby to najpierw zresetuj słuchawki:

Galaxy Wearable > Ustawienia słuchawek > Ogólne > Zeruj.

Trzeba je będzie jeszcze raz sparować. Jeżeli to nie pomoże, to trzeba zresetować też sam zegarek (nie przywracaj kopii zapasowej po jego resecie - możesz przywrócić tym sposobem sam błąd).

Możesz też od razu szarpnąć się na reset sieci w samym telefonie:

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetuj > Resetuj ustawienia sieci Bluetooth i WiFi.

Generalnie nie znalazłem nigdzie wzmianki o takim problemie w sieci, więc wygląda to na odosobniony przypadek, na który powinny pomóc właśnie resety. Jeżeli to nie pomoże, bądź absolutnie nie możesz zdzierżyć moich szczerych prób pomocy, to prześlij raport o błędach. Najpierw musisz zreprodukować błąd i gdy to zrobisz to jak najszybciej użyć tej opcji:

Galaxy Wearable > Ikonka "Akcesoria" na dole ekranu ((kółko z czterema kształtami geometrycznymi w środku) > Więcej (3 kropki u góry po prawej stronie) > Ustawienia > Kontakt z nami > Wyślij zgłoszenie > Rysik (na dole po prawej stronie) > Wybierz model urządzenia> Dalej > Prześlij raport o błędach. Nie zapomnij zaznaczyć aby przesłane zostały logi systemowe.

RobertPL
Pioneer
Opcje
Próbowałem wszystkiego, ustawiałem dużo wyższą szybkość czytania w telefonie i zegarku. Jak było źle to jest tak samo źle. Ustawianie złej prędkości żeby było dobrze nie jest najlepszym rozwiązaniem.
0 Like
RobertPL
Pioneer
Opcje
Ale mi poradziłeś, teraz nie mogę się połączyć z zegarkiem bo wyskakuje błąd połączenia. 😂😂😂😂
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@RobertPL No to próbuj jeszcze z tymi resetami do końca - zrób je wszystkie od reset zugerka i słuchawek poprzez reset sieci i reinstalację apki Galaxy Wearable. Generalnie nie widzę innej opcji rozwiązania problemu. Nie ma co liczyć, że aktualizacja coś zmieni, bo nie wygląda to na błąd związany z jakąkolwiek z nich - w innym wypadku widzielibyśmy tutaj więcej zgłoszeń podobnych do Twojego.

0 Like
RobertPL
Pioneer
Opcje
Nie chcę resetować zegarka a nie mogę go podpiąć po resecie WiFi i słuchawek.
0 Like