Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Klonowanie aplikacji w s10 na Android 10

(Temat utworzony: 13-12-2019 05:11 PM)
27211 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Lmichal
Explorer
Opcje

Przed Aktualizacja nie było problemów z klonowaniem aplikacji. Po wczorajszej aktualizacji do androida 10 mam problem z każdą taka aplikacja. Macie na to jakiś sposób?

Jest mi to niezbędne - nie do komunikatorów ani gier.

0 Like
22 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lmichal, Czym tworzysz klona aplikacji ? Używasz do tego funkcji systemowych czy korzystasz z zewnętrznego narzędzia ?

0 Like
Lmichal
Explorer
Opcje

Wcześniej używałem zew aplikacji

A można to robić systemowo?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lmichal, Podaj nazwę programu, którego używałeś do tej pory. Na czym dokładnie polega problem ze sklonowanymi aplikacjami ?

Systemowo istnieją dwa sposoby na klonowanie aplikacji. Pierwszy dotyczy tylko komunikatorów.

Ustawienia --> Zaawansowane funkcje --> Podwójny komunikator

Screenshot_20191213-185320_Dual Messenger.jpg

Drugi sposób to skonfigurowanie Mojego Sejfu. Dodane w nim aplikacje będą niezależe od tych w podstawowym środowisku systemu.

Screenshot_20191213-185904_Secure Folder.jpg

Lmichal
Explorer
Opcje

Jaki ja jestem *****. Bardzo dziękuję za pomoc. Już problem rozwiązany. Nie dotarło do mnie wcześniej ze sejf klonuje aplikacje. :grinning-face-with-one-large-and-one-small-eye:

0 Like
olog22
First Poster
Opcje

Witam,

niestety nie działa mi do końca ani jedna ani druga opcja kolonowania aplikacji.

Problem mam podobny z Whatsapp i niestety w klonowanej wersji nie mam dostępu do wszystkich kontaktów tak jak to jest dostępne w komunikatorze matce.

Może coś źle robię ale niestety wygląda na to że coś nie do końca na Android 10 działa /wcześniej nie było najmniejszych problemów/

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@olog22, Nie masz przypadkiem włączonej opcji "Użyj oddzielnej listy kontaktów" ?

Screenshot_20191223-115329_Dual Messenger.jpg

Mój sejf nie ma dostępu do kontaktów znajdujących się w normalnym środowisku, a co za tym idzie kontakty w aplikacji WhatsApp, będą się różnić.

olog22
First Poster
Opcje

No i wszystko jasne.

Ehhh takiej prostej rzeczy nie zauważyć masakra 

Dziękuję  

0 Like
marcin0218
Explorer
Opcje

Witam. Mam Galaxy Note 8. Czy może mi ktoś łopatologicznie krok po kroku wytłumaczyć jak moge sklonować np. aplikację Excel?

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @marcin0218 

Z tego co wiem, można klonować tylko komunikatory. Aby to zrobić przejdź do: Ustawienia --> Zaawansowane funkcje --> Podwójny komunikator 

Albo możesz dodać aplikację do Mój sejf.