Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z syntezatorem dźwięku w Galaxy Buds 3 Pro.

(Temat utworzony: 3 tygodni(e) temu)
267 Wyświetlenia
RobertPL
Pioneer
Opcje
Chciałem Wam opisać jak działa wsparcie Samsung.
Posiadam S24 Ultra, Galaxy watch 6 i Buds 3 Pro. Jakieś 2 miesiące temu zgłosiłem problem z odczytywaniem komunikatów z zegarka przy włączonej funkcji rejestrowania ćwiczenia na zegarku i jednoczesnym słuchaniu muzyki w słuchawkach z telefonu. Ustawiam chodzenie i po przejściu 1km zegarek podaje komunikat w słuchawkach o jego przejściu. W tle gra ściszona muzyka a komunikat jest odtwarzany w bardzo zwolnionym tempie (jakieś 2-3 razy wolniej niż normalnie). Bez słuchawek, komunikat odtwarzany przez głośnik zegarka jest ok. 
I tu jest najciekawsze, zgłaszam błąd pisemnie do wsparcia i po jakimś miesiącu dostaję odpowiedź żeby do nich zadzwonić. Myślę sobie nie będę dzwonił bo to i tak nic nie da. 
Minął kolejny miesiąc i przez ten czas wychodzi OneUi 6.1.1 i ze 2 aktualizacje, nowe firmware słuchawek i Wear OS 5.0 i co...?
I jest jak było. 
To myślę sobie zadzwonię do wsparcia i co...?
I gość mi mówi żeby zgłosić problem pisemnie!!! bo on nie może przekazać tego do centrali.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

22 Odpowiedzi
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
@RobertPL z Tobą się chociaż "w jakiś tam sposób" się skontaktowali, ja zgłaszałem kilka uwag i propozycji na temat słuchawek Bads3 Pro do wsparcia przez formularz to otrzymałem z automatu wiadomość że mam napisać do nich na WhatsApp, niestety nie miałem, nie mam i mieć nie chcę konta na tego typu social mediach więc dałem sobie spokój.
Jedno mnie nurtuje, po co w takim razie jest wsparcie na SM 🤔...
RobertPL
Pioneer
Opcje
Mnie bardziej nurtuje kto to testuje...
Oni mają tylko jedną śpiewkę: przywrócić do ustawień fabrycznych to się naprawi. 😂
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
Swego czasu podobne "rozwiązanie problemów" dla wszystkich przyczyn było sugerowane i powtarzane jak mantra na pewnym innym forum (reset do fabryki lekiem na całe zło 😂).
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@RobertPL Zwolnione tempo mowy to brzmi jak syntezator głosu. Leć tymi ustawieniami:

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Syntezator mowy i tutaj:
- Preferowany mechanizm (Google)
- Język (polski)
- Szybkość mówienia (dostosuj jakoś)
- Wysokość tonu (też dostosuj)

Funkcją "odtwórz" możesz sprwadzić jak będzie mówił syntezator.

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Slawek23 Jeżeli chcesz przesłać sugestię, to ani przez media społecznościowe, ani przez infolinię, ani też przez forum (no chyba, że uczestniczysz w programie beta nowej wersji Androida - ale wtedy to jest oddzielny temat na to). Sugestie zgłasza się poprzez Samsung Members praktycnzie w ten sam sposób co wysyła raport o błędach.

Samsung Members > Wsparcie > Wyślij zgłoszenie > Ikonka rysika na dole po prawej stronie > Ustawienia system > Zatytuuj zgłoszenie >>SUGESTIA<<, > Nie załączaj logów systemowych.

0 Like
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
no właśnie o tym piszę że wysłałem raport przez wsparcie na SM (przeczytaj ostatnie zdanie mojego poprzedniego postu) i po chwili z automatu dostałem odpowiedź że w tej sprawie mam się kontaktować na WhatsApp profilu Samsunga.
Zdaje mi się że piszę dość wyraźnie i zrozumiale.
0 Like
RobertPL
Pioneer
Opcje
Bzdury piszesz.
Napisałem, że przez głośnik Galaxy watcha głos odtwarza dobrze a przez słuchawki źle. Mam ustawiać prędkość za każdym razem inaczej dla słuchawek a inaczej bez nich...? Nic to nie daje. Nic nie daje zmiana syntezatora na google lub na samsung. Jak mam ustawić dobra prędkość żeby była zła ale dobra dla słuchawek..? Już lepiej nic nie pisz jak masz pisać takie farmazony.
0 Like
Danylewy
Troubleshooter
Opcje
Zegarek ustawiasz na zegarku lub w apce wearable , a telefon (słuchawki) w ustawieniach telefonu. Wystarczy, że ustawisz w telefonie odpowiednio szybkość mowy.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Slawek23 Nie zostałbyś przesłany na Facebooka, a co najwyżej na czat poprzez aplikację Samsung Members bądź poprzez Whatsappa - i to tylko i wyłącznie wtedy, jeżeli próbowałeś skorzystać ze starej opcji wysłania zapytania (teraz niedostępnej).

Raport o błędach to nie jest to samo co stare zapytanie (które jak wspominałem nie działa od paru miesięcy). Jeżeli dalej twierdzisz, że wysłałeś raport o błędzie z sugestią to pokaż zrzut ekranu - tylko nie pokaż jakichś wrażliwych danych.