Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy s24 - problem z połączeniem z internetem

(Temat utworzony: 29-12-2024 07:48 PM)
1286 Wyświetlenia
Nowak1118
Apprentice
Opcje

Dzień dobry, 

W moim Samsungu Galaxy s24 pojawia się problem a mianowicie kiedy wyjeżdżam z miasta (Warszawa) telefon traci połączenie z internetem.  To znaczy nie tyle traci co łączy się z siecią 2g. Nie chcę mi się wierzyć że przez 200 kilometrów nie jest w stanie połączyć się z inną siecią niż 2g. Telefon mam w nju mobile, na innych telefonach tego problemu nie mam. Ustawione mam połączenie sieciowe 5g/LTE/3g/2g. Może macie jakieś pomysły co może się dziać? 

7 Odpowiedzi
Pabloooo89
Navigator
Opcje
Ja nie używam 5G za miastem mam ustawienie na LTE I tragedi nie ma ale jestem w Play u nich ogólnie z zasięgiem lipa
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam proszę na początek uruchomić ponownie telefon. Jeżeli to nie pomoże proszę zresetować ustawienia sieci komórkowej. Ustawienia --> Zarządzanie ogólne --> Resetowanie --> Resetuj ustawienia sieci komórkowej. Jeżeli to również nie pomoże proszę wykonać zabieg Wipe Cache Partition.
Instrukcja:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
Proszę jeszcze sprawdzić karte SIM na innyn urządzeniu oraz sprawdzić telefon na którym jest problem z inną kartą SIM.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Sieć Nju Mobile to Orange który w tym roku i następnym przeprowadza wyłączenie sieci 3G. Ma Pan włączone VoLTE na telefonie?
Nowak1118
Apprentice
Opcje

Tak, mam włączone VoLTE na telefonie.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
W ostatnim czasie dość sporo jest zgłoszeń w tej sieci z tym problem. Sytuacja nasiliła się od czasu wyłączenia 3G. Ma Pan możliwość przetestowania telefonu w innej sieci jak Play, czy Plus?
Nowak1118
Apprentice
Opcje

Tylko równocześnie używam drugiego telefonu innej marki również z kartą SIM Nju mobile i nigdy takiego problemu nie było i nie ma. 

Nie mam możliwości przetestowania karty sim z knnej

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
To niech Pan przełoży sobie karty SIM I wtedy sprawdzi czy nadal będzie ten problem. Aktualizacje wszystkie ma Pan zrobione w telefonie?