Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z odtwarzaniem YouTube

(Temat utworzony: 05-05-2021 03:26 PM)
3225 Wyświetlenia
Grzegorz76
Pathfinder
Opcje
Witam. Zauważyłem ostatnio, że bardzo źle działa YouTube przez Wifi. Telefon albo długo czeka aż film się zacznie odtwarzać albo wcale nie chce się odtworzyć, jakby nie było połączenia z wifi. A wifi działa, na laptopach jest ok. Spotkaliście się z tym problemem? 
0 Like
Przejdź do rozwiązania
39 Odpowiedzi
Nomysz058PL
Voyager
Opcje
Może masz włączoną jasność adapcyjną?
N0CARZ
Explorer
Opcje
Tak mam włączon, sprawdzę później puki co pomogło wyczyszczenie pamięci, może to chwilowe jak problem się pojawi ponownie sprawdzę wyłączenie adaptacyjnej jasności.
0 Like
N0CARZ
Explorer
Opcje
Puki co problem na razie zniknął, zweryfikuje po czasie i jak okaże się to rozwiązaniem to oznaczę post.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@N0CARZ, to jest błąd samego YouTube, który pojawił się po jednej z aktualizacji aplikacji. Można go zreprodukować, jeśli często będziemy korzystać z przewijania suwakiem. Po którymś przewijaniu (różnie to była) obraz po prostu się przyciemni (identyczne przyciemnienie występuje, jeśli klikniemy w filmik, żeby pojawiły się przyciski sterowania) i nie wróci do jasnego.

Co więcej, jeśli po tym, jak błąd się pojawił, klikniemy w filmik, to przyciski sterowania się nie pokażą. Rozwiązać problem można w ten sposób, że po prostu znowu będziemy przewijać filmik suwakiem i puszczać do momentu, aż obraz się rozjaśni (czasami trzeba to zrobić kilka razy).

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Mariolle
First Poster
Opcje
Od kilku miesięcy zmagam się z ciemniejącym odtwarzanym obrazem w aplikacji YouTube. Znikają wówczas również ikony nawigacji. Najczęściej obraz ciemnieje podczas przewijania, ale nie jest to regułą. Dzieje sie tak zarówno na pełnym ekranie jak i w widoku standardowym. Wydaje mi się, iż owe rewelacje zaczęły się po zakonczeniu dwumiesięcznego okresu próbnego YT Premium, kiedy ztezygnowałam z dalszej subskrybcji. Czy ktoś ma podobnie? Jak temu zaradzić?

image

0 Like
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Spróbowałbym od ponownego zainstalowania aplikacji często pomaga :smiling-face:
0 Like
Mariolle
First Poster
Opcje
Chyba nie ma możliwości odinstalowania aplikacji YT, natomiast jest opcja wyłączenia, co też już robiłam. W ogóle próbowałam coś zdziałać różnymi ustawieniami, czyszczeniem, łącznie z wipe cache partition. Bez skutku. Jedyne czego jeszcze nie robiłam to twardy reset, choć wolałabym tego uniknąć.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Mariolle, to jest błąd samego YouTube, który pojawił się po jednej z aktualizacji aplikacji. Można go zreprodukować, jeśli często będziemy korzystać z przewijania suwakiem. Po którymś przewijaniu (różnie to była) obraz po prostu się przyciemni (identyczne przyciemnienie występuje, jeśli klikniemy w filmik, żeby pojawiły się przyciski sterowania) i nie wróci do jasnego.

Co więcej, jeśli po tym, jak błąd się pojawił, klikniemy w filmik, to przyciski sterowania się nie pokażą. Rozwiązać problem można w ten sposób, że po prostu znowu będziemy przewijać filmik suwakiem i puszczać do momentu, aż obraz się rozjaśni (czasami trzeba to zrobić kilka razy).

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Mariolle
First Poster
Opcje
Odkrywcze. Pytałam wśród znajomych i nikt nie ma tego problemu. Tak, przesuwam suwakiem w jedną i w drugą stronę od czterech miesięcy czekając aż któraś aktualizacja to naprawi. Jest to bardzo irytujące.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Mariolle, to teraz Ty mnie zaskoczyłaś, bo u mnie ten błąd pojawił się zaledwie miesiąc temu. Ale dopóki Google tego nie naprawi, nic z tym nie zrobimy.

Witaj na Forum Samsung!

0 Like