Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z kompasem w telefonie samsung galaxy a55

(Temat utworzony: 06-06-2024 07:02 AM)
4207 Wyświetlenia
Wojciech1409
Apprentice
Opcje
Witam pisze z prośbą o pomoc, amianowicie mam problem z aplikacjami które uzwają kompasu. Podczas korzystania np: z google maps to mapa swiruje, pozakuje zły kierunek albo się gubi. Proszę o pomoc próbowałem już kalibracji i nic z tego... telefon był kupiony tydzień po premierze.
Przejdź do rozwiązania
67 Odpowiedzi
ewalika
First Poster
Opcje
Czy udało się rozwiązać twój problem? Bo właśnie kupiłam niedawno ten telefon pierwsza trasa i zaraz mnie coś z nim trafi.. gps kompletnie się gubi nie da się jechać na nawigacji.
0 Like
Adraser
Explorer
Opcje

Właśnie też go kupiłem i właśnie chciałem dojechać i nagle okazuje się że google mapa nie działają jak sie ustawi trasę...... Pomocy żaden telefon mi nigdy tak nie zrobił!!!! Jak mam dojechać teraz do celu ?!?!?!

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy w innych aplikacjach do nawigacji również występuje taki problem?

0 Like
Adraser
Explorer
Opcje

Chciałem dziś trafić w jedno miejsce a tu google maps po ustawieniu trasy od razu gubi GPS.... Krzyczy że nie ma sygnału gps i to dotyczy tylko kiedy włączy się już prowadź po trasie. Pierwszy raz w życiu mam telefon w którym gubi sygnał po nastawieniu trasy na google maps...... Proszę o pomoc co mam zrobić z tym telefonem ????

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy sprawdzałeś jak zachowuje się nawigacja w innych aplikacjach?

Adraser
Explorer
Opcje

Tak w Aplikacji Waze - brak sygnału gps albo wskaźnik lata jak szalony po czym po chwili traci całkowicie sygnał. W aplikacji GPS Test łapie sygnały ale po chwili kompas zaczyna wariować i przycinać latając we wszystkie kierunki ...... Google maps od razu zrywa po nastawieniu nawigacji, Aplikacja Kompas wydaje się działać prawidłowo. Wygląda jak na jakiś krytyczny błąd w waszej najnowszej aktualizacji do A55. Ale proszę o pomoc to niedopuszczalne żeby tak podstawowe funkcje nie działały w telefonie.

0 Like
Adraser
Explorer
Opcje

Ok zgłosiłem. Ale z tego co czytam dotyczy to wszystkich A55 po aktualizacji. Każdy kto chce gdzieś dotrzeć nie może przez google maps bo od razu zgubi sygnał. Popsuliście aktualizacją telefon..... Mam nadzieje że w ciągu kilku dni będzie to naprawione....

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli problem dotyczy dużej ilości urządzeń to zapewne Samsung pracuje już nad rozwiązaniem problemu. Niestety ciężko powiedzieć kiedy pojawi się aktualizacja poprawiająca działanie GPS.

zen1958
First Poster
Opcje
Też mam problem z a55 na nawigacji Google i here gubi łączność GPS i wariuje nie idzie jechać na nawigację 2 razy konsultanci sprawdzali 2 razy w serwisie telefon wg serwisu ok a jak nie działał tak nie działa lub raz działa raz nie

0 Like