Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z budzikiem podczas rozmowy

(Temat utworzony: 09-02-2021 09:27 AM)
15445 Wyświetlenia
Przemekkk
Apprentice
Opcje

Witam, 

A więc od jakiegoś czasu podczas rozmowy nie włącza się ustawiony dziwięk alarmu tylko robi takie ''pip pip'' i to wszystko no i niestety przez to często gdzieś zaśpię. Może mi ktoś pomóc?

MonaLizaB
First Poster
Opcje
Ja mam podobny problem z budzikiem, tzn wydaje tylko krótki dźwięk a nie dzwoni. Nie prowadzę wtedy rozmowy, a i tak pojawią mi się komunikat,z e dzwonek nie możliwy do ustawienia w trakcie polaczenia
PatrykF
Expert
Opcje

@MonaLizaB Czy czyściłaś dane aplikacji?

Ustawienia > Aplikacje > Zegar / Telefon > Domyślna Pamięć/Pamięć > Wyczyść Dane

Na wszelki wypadek zrestartuj też urządzenie.

0 Like
noicoztego
Apprentice
Opcje
Mam to samo, czyściłem dane i nic nie pomogło
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@noicoztego Jak dokładnie wygląda Twój problem? Bo ludzi zgłaszają tu różnego rodzaju problemy z budzikiem. Jeszcze pytanie - czy korzystasz z aplikacji ZEGAR czy REMINDER?

0 Like
noicoztego
Apprentice
Opcje
Korzystam z ZEGAR. Budzik nie dzwonił tylko zapikał kilka razy. Jak chciałem ustawić dźwięk budzika to były komunikat, że nie można podczas połączenia a wcale nie rozmawiałem. Pomogło ponowne uruchomienie telefonu, co nie zmienia faktu, że zaspałem bo budzik nie zadzwonił. Wczoraj rozmawiałem przez messengera i po zauważyłem, że nie było dźwięku kiedy wysłałem wiadomość na messengerze. Myślę, że aplikacja nie zakończyła całkiem rozmowy i wysyłała sygnał, że ma połączenie.
PatrykF
Expert
Opcje

@noicoztego Usterka mogła być jednorazowa, ale radziłbym Ci przeinstalować aplikację Messengera, jeżeli to faktycznie on powodował problem - a przynajmniej, jeżeli zauważysz, że coś takiego się powtórzy.

noicoztego
Apprentice
Opcje
Planuję obserwować i sprawdzać co może być przyczyną
0 Like
szymek515
First Poster
Opcje
Mam identyczny problem i moja dziewczyna też samsung galaxy 23fe nie wiem od czego to zależy
Telefon tak jakby myśli że jest w trakcie połączenia przez to budzik nie dzwoni a jedynie wydaje 2 piknięcia i tyle pomaga jedynie restart
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Przemekkk Możesz jeszcze zupełnie zreinstalować Messengera. Ze swojego doświadczenia wiem, że to właśnie Messenger powoduje takie problemy, nie jest to coś, co da się jakoś specjalnie obejść. Apka działa w tle i czasem niepoprawnie zamyka połączenia przez nią wykonywane, wprowadzajac telefon w tryb rozmowy.

0 Like
Rafaleek
First Poster
Opcje

Witam posiadam telefon Samsung A54 5G i problem wygląda tak, że jak ktoś dzwoni do mnie na messengerze, a ja nie odbiore to budzik mi nie dzwoni. Nawet nie moge sprawdzić jaki jest dźwięk budzika, bo wyświetla sie komunikat ze jest trwające połączenie. Tak jakby telefon był cały czas podczas połączenia, mimo że tego połączenia nie ma, bo jest to połączenie nieodebrane. Wyłączenie kompletnie aplikacji messenger pomaga, jednak dzisiaj w nocy miałem telefon, którego oczywiście nie odebrałem bo spałem i przez to budzik nie zadzwonił i spoznilem sie do roboty. Da sie jakos zrobic zeby budzik dzwonil podczas połączeń, albo miał lub ma ktoś podobny problem? Strasznie to uciążliwe